Träningsgrupp

Träningsgrupp är för juniorer i ålder 8-14 år, födda 2013-2007.

Träningsgrupp är till för såväl nybörjare som juniorer med tidigare erfarenhet.

Att ta sitt gröna kort och få handicap 54 under säsongen är ett naturligt mål för de juniorer som ännu ej gjort detta. För de yngsta juniorerna i träningsgrupper kan det ibland ta mer än en säsong innan man är mogen för grönt kort. 

För de som tagit sitt gröna kort jobbar vi såklart vidare och har fokus på att utveckla de färdigheter som behövs komma igång ännu bättre med spelet på banan och kunna gå vidare i vår utvecklingstrappa.

I träningsgrupperna vill vi ge juniorerna bra möjligheter att utvecklas och finna glädje i golfen. När juniorerna är på golfklubben skall de känna trygghet, träningsglädje och kamratskap. 

Tränare

Träningsgrupperna leds vår idrotssansvarige tränare Carl Johansson, vid behov kommer ytterligare juniortränare finnas med vid passen.


Kursinformation 

Träningsgrupper är planerade att genomföras på måndagar och ev torsdagar. Gruppindelning sker efter ålder men också spelnivå. Vi försöker givetvis anpassa oss till era önskemål så gott det går men prioriterar en jämn spelnivå i grupperna. 

Träningen är uppdelad i 7 veckor på våren och 7 veckor på hösten.

Vårträning -> Vecka 17-23. 

Höstträning -> Vecka 33-39.  

* Minimum 1 träning / termin kommer ske på parkbanan i samband med juniorernas måndagsgolf.


Kostnad: Klubbmedlem 1800 kr / Ej medlem i SGC 2500 kr

* Träningsgrupp är öppet för alla, medlemskap i klubben är inget krav.

** Juniorer från 15 år, födda 2006 och tidigare som är nybörjare rekomenderar vi att börja via våra nybörjarkurser för vuxna. Här kan du läsa mer om våra nybörjarkurser. 


MEDLEMSKAP             


* Medlemskap i klubben ger möjlighet att spela fritt på båda våra banor vilket ökar möjligheten för junorer att utvecklas inom golfen. Medlemskap ger också juniorer möjlighet att delta på måndagsgolfen, juniorernas egen tävling. För juniorer upp till 10 år har vi knattemedlemskap. Läs mer om medlemskap för juniorer här.  

** Junior som går in som medlem under året får mellanskillnaden i pris på träningsavgiften för medlem/icke medlem avdraget på medlemskapet.

Utvecklingstrappan - Fortsättning

För juniorer som nått grönt-kort och handicap 54 är nästa steg i utvecklingstrappan våra utvecklingsgrupper. Där vill vi skapa ännu bättre förutsättningar för utveckling och utökar mängden träning och spel på banan successivt.

För juniorer som når grönt-kort och har ett stort intresse för golfen kan det finnas möjlighet att byta till utvecklingsgrupp redan under pågående säsong i mån av plats. 

Utvecklingsgrupperna är endast öppna för klubbmedlemmar i Särö GC då regelbundet spel på banan är en förutsättning för fortsatt utveckling för juniorerna.