Personal

Nedan ser ni vilka som arbetar på Särö GC. Ni får mer än gärna kontakta oss, ringa, e-posta eller kom hit och diskutera. Hur kan SGC bli ännu bättre, hur vill du att din klubb ska vara, vad kan SGC göra för dig och vad kan du göra för SGC? Medlemmarna är klubbens allra viktigaste tillgång och våra dörrar står alltid öppna... Välkomna hit!

James Nelson

Klubbchef / PGA Tränare

Jag är Klubbchef och Head Pro på Särö Golf Club. Struktur, enkelhet och glädje för spelet är mina ledord. 

Jag började spela golf som 7 åring på Hindhead Golf Club i Surrey, England.  PGA Club Professional utbildade jag mig till 2011 till 2014, har hcp 2 och tävlar främst tillsammans med PGA kollegor inom distriktens verksamhet. För 10 år sedan utbildade jag mig också till Personlig tränare samt Kostrådgivare eftersom jag tycker att fysträning är en otroligt viktig del inom golfträning. Jag har använt mig av 4D motion sensorer för att kunna förstå kroppens rörelse i förhållande till golfsvingen och vidareutbildat mig i 3D Movement Analysis and Performance system. I England studerade jag Hospitality management heltid i 3 år.

Innan Särö arbetade jag på Lerjedalens GK i 6 års tid som Head Pro och hade ansvar för företag, marknad, hemsidan mm. Innan dess arbetat jag på Ale GK, Chalmers GK, Öijared GK och Forsgården GK där jag har haft möjlighet att jobba med många erfarna golftränare.

När jag inte få spela golf vill jag helst cykla eller åka skidor. Jag spelar i ett fotbollslag en gång i veckan och så tränar jag eftersom jag är deltidsbrandman på södra skärgården där jag bor. Styrsö är ön där jag bor tillsammans med min underbara sambo Zara och mina två döttrar Lilly, 12, och Irma, 9.



Carl Johansson

Tränare/Idrottsansvarig

Jag heter Carl Johansson (kalla mig gärna för Kalle!) och kommer under 2022 vara verksam som idrottsansvarig på Särö GC.

I denna roll kommer jag agera tränare för de flesta av våra diverse träningsgrupper för juniorer på klubben. Jag kommer även finnas med i klubbens utbildningsverksamhet för nybörjare och ge en del privatlektioner. Under 2021 genomgick PGAs tränarutbildning TAU.

Jag är 25 år gammal och studerar parallelt med jobbet på Särö till ingenjör på Chalmers universitet. Jag har spelat golf hela livet och gjorde en lång juniorresa där jag började i en grupp som motsvarar golfkul för att senare göra en elitsatsning och gå på golfgymnasium. På somrarna var jag ofta ledare för läger och dylikt för de yngre grupperna och har alltid brunnit för juniorverksamheten som helhet. Under 2019 jobbade jag som juniortränare på Hulta GK och fick sedan erbjudandet att inför 2020 jobba på Särö vilket varit väldigt roligt och givande.

Marie Bergrahm

Kanslist

Jag heter Marie Bergrahm och jag arbetar som kanslist på Särö Golf Club. Jag har lång erfarenhet inom idrotten; som aktiv på landslagsnivå inom friidrotten samt inom tennis på sverige elitnivå för juniorer. Vidare har jag även erfarenhet som ledare/tränare inom båda dessa idrotter.


Jag är utbildad på Bosöns IFHS 3 år, inom ledarskap, träning, elitträning, kost, idrottspsykologi mm. 1-års universitetsstudier i Kentucky, USA där jag samtidigt var assistant tennis coach för dam skollaget på Murray State University.

Jag har arbetat 5 år på Svenska Tennisförbundets kansli, Kungliga hallen, Stockholm. Var då också massör för Federation Cup laget på större tävlingar samt träningsläger. 10 års erfarenhet inom kundservice samt försäljning. Dessutom har jag arbetat 1 år som receptionist säljare på World of  Golf.
 
Jag är gift med Jens och bor i Långedrag. Vi har 2 vuxna söner som heter Anton och Axel. Grönt kort tog jag för 12 år sedan, men jag har utvecklat mitt stora Golf-intresse framförallt de senaste åren, då hela familjen tagit grönt kort. Golf är en fantastiskt sport där alla kan spela tillsammans oavsett nivå. Dessutom får man fina naturupplevelser och vänner.