Särö 7 september 2023

Kära alla golfdamer!

Det här blir mitt sista brev till er alla i min roll som ordförande i Damkommittén vid Särö Golf Club! Varför slutar du, kan jag fråga mig själv. Du tycker ju att det är så roligt! Kämpigt någon gång och mycket som hopar sig vid enstaka tillfällen, men du gillar ju det! Och roligt har du mest hela tiden! Världens bästa kommitté har du sagt om alla de tre kommittéer som du nu lett, 2021, 2022 och 2023. – Visst är det så! Jag stortrivs! Det är en ynnest att få vara med i så givande, spännande och utvecklande sammanhang! Alla borde någon gång vara med och erfara detta! Men en vacker dag måste man sätta punkt och nu är det verkligen dags!! Varmt tack till alla för positiv respons, konstruktiv kritik och förtroliga, uppmuntrande leenden! Jag önskar av hela mitt hjärta nästa ordförande all lycka till och jag kommer säkert någon gång att längta tillbaka!

------------

Det drar ihop sig mot höst och våra aktiviteter ebbar ut. Vi har haft träning med Kalle och Oscar Sterner, tre grupper om 8 damer som träffades vid två tillfällen. Alla var så nöjda! Det blir inte någon mer damträning i höst i samarbete med tränarna men de är i full gång. Det blir även vinterträning, trodde Kalle! Jag har aldrig känt för vinterträning men det kanske är dags nu! Damkommittén tackar Kalle och Oscar för riktigt fint samarbete under året som gått!

Lesley Cosmetics som sponsrade Skönhetstävlingen inbjuder alla damer, även de som inte deltog i tävlingen, till sitt huvudkontor i Mölndal den 4 oktober kl .17 till ca 19. Vi får lära känna produkter från Mary Kay samt höra lite om företagets historia. Man har också chans att beställa en kostnadsfri hudvårdsrådgiving.  Det bjuds på fika och alla får en goodiebag! Osa senast 1 oktober till ann.wallblom@lesley.se. Ta chansen och anmäl dig!

Vi har två tävlingar kvar, Den 13 september spelas Sista chansen på S 54. Det är en tävling där man anmäler sig ihop med någon dam från Särö eller annan klubb. Vi spelar 18 hål greensome med löpande start förmiddag och eftermiddag! Sponsorer är Senso Lounge, GUM och Widengården. Redan är flera lag anmälda men vi väntar på ännu fler!

Den andra tävlingen är oerhört populära Höstkorgen som går den 20 september också på S 54 men denna gång med shotgunstart kl 9.30 och 16.00. Det är en singeltävling och sista chansen att påverka sin ställning i Dampoängen, anteckna puttingresultat och förbättra sin eclecticscore. Hemköp Signalen sponsrar. Det blir säkert lika generöst i år som alla tidigare år som de har sponsrat!

Prisutdelningar vid dessa två tävlingar kommer att ske i Särö Båtklubbs hus i närheten av Blomstermåla! Vi är oerhört tacksamma över att Båtklubben öppnar sina dörrar för oss mot en mindre hyra. Tältet i all ära men det blir kallt och mörkt även vid vackert väder!

Tävlingsledarcheckar som inte använts under sommaren kan användas på Särögården. Var noga med att skriva ditt namn och tävling på checken!

Den 27 september håller vi vårt höstmöte. Denna gång på Särögården. Det blir bildvisning, prisutdelningar, info, val till Damkommittén och en två-rätters middag. Subventionerad avgift om 350 kr swishas till 0708 937275 i samband med anmälan. Mer info finner du i bilagd inbjudan! Välkommen!

Många hälsningar från oss alla i Damkommittén. Hoppas att vi ses på banan!!

Bodil Eriksson, Carin Sanderoth, Christina Peil, Eva Klavmark, Eva Lind, Lena Olsson, Åsa Walske och Ninni Sanderoth.

 

Särö den 22 augusti 2023

Här kommer några små notiser, nog så viktiga!

Onsdagen den 30 augusti spelas Skönhetsslaget sponsrat av Lesley Cosmetics – Mary Kay! Dessutom händer följande, nämligen att tävlingen Konstrundan ska avslutas dvs tavlorna ska slutligen delas ut. De kvarvarande i A och B- klass ska ha gjort upp i spel till den 30:e och i C finns nio som alla vunnit tavlan en gång. Nu blir resultatet på Skönhetstävlingen avgörande. Vinnare av tavlan blir den med bästa resultat bland de nio som är kvalificerade för att tävla om tavlan: Eva Leandersson, Ingrid Sanderoth, Gunnel Hellmer, Christina Carlqvist, Gerd Sörvik, Kate Hampf, Carin Sanderoth, Inger Samuelsson och Christina Johannson. Det blir alltså en tävling i tävlingen 😊. Finns du bland de nämnda här så se till att anmäla dig till tävlingen! Du kan vinna en tavla av Margareta Sölveland!

24 damer anmälda till träning över två gånger med start den 24 augusti. Till vår stora glädje är Kalle tillbaka och kommer att träna oss tillsammans med Oscar Sterner, som också är en mycket uppskattad tränare!

Så är det viktigt att tänka på att vi alla måste hjälpas åt med de aktiviteter som arrangeras. Till vår stora glädje finns det en beredvillighet att ställa upp som tävlingsledare eller i andra sammanhang. Men nu behöver vi få lite ”friskt blod” in i Damkommittén! Att vara med i Damkommittén är en rolig och stimulerande uppgift. Ett bra sätt att komma in i golfen vid Särö Golf Club och en givande och kul uppgift att vara del i ett lag. Valberedningen söker nu damer till DK 2023–2024. Har du lust att vara med eller har du någon som du vill föreslå hör då av dig till Gunnel Hellmer 0709 747095 eller Marianne Börjesson 0730 286465. Vi garanterar en rolig sysselsättning!

Snart ska vi dra på dagsutflykt till närbelägna Gräppås GK, den 6 september! Kom med! Vi åker denna gång i egna bilar och utflykten bör passa även den morgonsömniga då vi startar löpande från kl 11. Vi spelar 18 hål slag och slaggolf! Vi har förlängt anmälningstiden till den 28 augusti!

Krogen kommer att vara öppen för oss när vi kommer in efter 18 spelade hål, Det finns en hel del att välja mellan. Vi kommer att gå ut till de anmälda med rätter att välja mellan. Då kan vi förbeställa och det gör det mycket enklare för köket och för oss!

Huvudsponsor för vår tävling är Lollos Golfshop! Hjälmeskulla Handelsträdgård ställer också upp med några priser!

Greenfee på Gräppås GK är 580 kr för gäst som spelar 18 hål. Gräppås sponsrar varje dam med 100 kr, vår sponsor från Lesley Cosmetics/Mary Kay sponsrar med ytterligare 100 kr så greenfeen blir 380 kr att betala till Eva Aurell i samband med anmälan, Swish 0708 937275! Ingen annan avgift! Behöver du golfbil? Hör då av dig till Ninni 0709 205980 eller Bodil 0768 551429! I nuläget har vi 6 beställningar på golfbil!

Krogen kommer att vara öppen för oss när vi kommer in efter 18 spelade hål och det finns en härlig golfmeny att välja från! I avvaktan på prisutdelning passar det bra att sitta ner tillsammans och äta något gott.

Många hälsningar från oss alla i Damkommittén. Hoppas att vi ses på banan!!

Bodil Eriksson, Carin Sanderoth, Christina Peil, Eva Klavmark, Eva Lind, Lena Olsson, Åsa Walske och Ninni Sanderoth.

 

Särö 12 augusti 2023

Kära alla golfdamer!

Först så att ingen missar detta! I samarbete med Tränargruppen erbjuder vi en kort höstträning över 2 gånger, den 24 och den 31 augusti. Tränare är Oscar Sterner och avgiften är 350 kr för två tillfällen och 200 för ett. Två grupper, kl 11 och kl 12, är fullbokade. Det finns möjlighet att skapa grupper kl 13 och 14. Anmälan till Marc Henriksson, marc.henriksson@gmail.com. Ta chansen, anmäl dig nu!

Nu mera… Kanske ni läste i GP den 29 juli om Linda Brattlöf och Garden Glory. Linda berättar hur hon var trött på alla fula trädgårdsslangar och 2011 bestämde hon sig för att ta fram ”gladare” sådana. I sin marknadsföring använde hon sig av dåvarande Mockup, där en av Ninnis söner arbetade. Ett sätt att kolla intresse för sin produkt var att pröva den genom att sponsra med den hos damerna i Särö Golf Club. Så 2012 sponsrade Linda och hennes företag Garden Glory Närmast Hål vid ADA-golfen, en damtävling inom GGF. Det blev uppskattat och hon sponsrade även ADA-golfen 2013. Tyvärr lades den tävlingen ned därefter och från 2014 fram till och med i år och hoppas vi framöver har Garden Glory i stället sponsrat Närmast Hål på Ladies Invitation. Vi har nu en fin slang med tillbehör som skulle ha delats ut den 9 augusti om inte ovädret Hans flyttat tävlingen till den 23. Snart kommer någon dam att ha vunnit den! Garden Glory är verkligen en av våra trognaste sponsorer!

Kanske minns ni hur andra sponsorer prövade sin lycka hos oss. Som Meat the World med nygrillat från stora grillbord nere vid starthuset på S 54. Och så PAPSweden, som till vår stora förtjusning är tillbaka som sponsor i år. PAP sponsrar Flaggtävlingen som spelas nu på onsdag den 16 augusti. Anmälningstiden går ut på måndag kl 15 så skynda och anmäl dig! Tävlingen går på S54 med start fm och em. Anna Pyk kommer själv till prisutdelningen på onsdag och berättar om sina väskor! PAPSweden har sin tillverkning i Hyssna och där finns möjlighet att handla. Kanske ett utflyktsmål?

Sent i augusti, den 30, kan vi hälsa ny sponsor välkommen. Det är Lesley Cosmetics, som marknadsför Mary Kay. Vi spelar då Skönhetsslaget på S 54 med start fm och em. Ann Wallblom kommer till prisutdelningen, bered dig på överraskningar! Inte nog med att Lesley Cosmetics sponsrar denna tävling utan de har därtill givit oss 10.000 kronor till vår verksamhet. Något som vi är oerhört tacksamma för.

Framför oss, vad beträffar tävlingar, ligger så Flaggtävlingen på S 54, Ladies Invitation på S 62 (flyttad hit pga av Hans framfart), Skönhetsslaget på S 54, utflykt med egna bilar till Gräppås, Sista chansen -  greensome med valfri partner på S 54 och sista tävlingen i år igen Höstkorgen med shotgunstart fm och em på S 54.  En handfull tävlingar som vi hoppas ska locka/inspirera/utmana er att komma med! Och allra sist på säsongen - vårt höstmöte och till det återkommer vi i nästa brev!

Många hälsningar från oss alla i Damkommittén. Hoppas att vi ses på banan!!

Bodil Eriksson, Carin Sanderoth, Christina Peil, Eva Klavmark, Eva Lind, Lena Olsson, Åsa Walske och Ninni Sanderoth.

 

Särö 20 juni 2023

Kära alla golfdamer!

Det är länge sedan vi i Damkommittén skickade en hälsning till er alla damer i Särö Golf Club. Passande att göra det nu när vi kan passa på att önska er en Glad Midsommar! Så här på onsdagseftermiddagen tycks det välbehövliga men knappa regnet ha dragit bort. Frågan är väl om det har väckt liv igen i alla torra blommor och om det hjälper oss att få gröna fairways! Men midsommar blir det, hur som helst! Hoppas att det blir en riktig fin och rolig helg för oss alla!

Vi spelar idag den 10:e av våra 23 tävlingar! Det är den första på S 62 och den har samlat 32 förhoppningsfulla damer. Man spelar naturligtvis om äran att vinna något från Inspirera eller Saddler men också för att vi har så otroligt mysigt i bollarna och vid vår eftersits. Bilder i vår Facebookgrupp och på vår hemsida vittnar om detta.

Både Vårkorgen och Trädgårdsslaget spelades på S 70. Den första över enbart nio hål drog fler damer än den andra som gick över 18. Nytt var att vi vid Trädgårdsslaget startade endast på eftermiddagen och då med shotgun och att nytt grepp mötte oss vid prisutdelningen!

Sex tävlingar har gått på S 54 med många skratt, fina utslag, förbaskade pliktslag, sänkningar och höjningar och trevliga prisutdelningar.  Norske Kuppen blev en lyckad tillställning liksom alla de andra.

Ingen tog hem något av vandringspriserna på Konstrundan för gott. Enligt beslut ska vi spela klart om Orrelids tavlor i år. I A klassen har Ann Ericsson och Ann-Sofi Johansson lika många inteckningar och i B är det likadant för Gudrun Ivarsson och Marianne Capucci. Dessa damer ska mötas i interna uppgörelser på banan om vilka som slutligen vinner tavlorna. I C-klassen har en grupp om cirka 8 damer var sin inteckning så den tavlan spelar vi om nästa år igen!

Vi var på lyckad utflykt med buss till Bredareds golfklubb! Den 6 september är det dags att åka på nästa. Denna gång till Gräppås och med egna bilar. Anmälan öppnar redan måndagen den 26 juni. Inbjudan finns bilagd detta brev.

Varmt tack till alla tävlingsledare, GIT-supporters, banpersonal och sponsorer som gjort alla våra tävlingar möjliga!

Vi har mottagit ett sponsorsbidrag om 10.000 kr av Lesley Cosmetics/Mary Kay. Vi är djupt och innerligt tacksamma för detta. Därutöver har sponsorn en egen tävling den 30 augusti då fler överraskningar väntar i Skönhetsslaget. Sponsorspengarna kommer att komma damerna till del vid olika tillfällen under vår resterande säsong, exempelvis betalas 100 kr/dam av greenfeen vid utflykten till Gräppås av de 10.000 kronorna!

Måndagen den 26 juni öppnar inte bara anmälan till utflykten och utan också till Ladies Invitation som går den 9 augusti på S 62 med efterföljande lunch på Säröhus. Inbjudan bilagd! Varmt välkomna!

Den 2 augusti har Damkommitten sitt nästa möte och efter det kommer vi med nytt brev till er. Om ni vill att vi ska ta upp någon speciell fråga så tveka inte att höra av er till någon av oss. Man når oss via damkom@sarogolfclub.se.

Många hälsningar från oss alla i Damkommittén. Hoppas att vi ses på banan!!

Bodil Eriksson, Carin Sanderoth, Christina Peil, Eva Klavmark, Eva Lind, Lena Olsson, Åsa Walske och Ninni Sanderoth.

 

Välkommen till den ”hemliga utflykten” 24/5

Med ett gott humör i förhoppningsvis strålande väder, träffas vi som vanligt på P-platsen vid rangen.
Bussen avgår ca kl. 07.00, samling/inpackning från ca kl. 06.30. Extra släp till bussen finns för att underlätta packningen!

Pris 550:- i detta ingår: (lite inflation även här)
Kaffe o fralla vid ankomst.
Lunch
Greenfee

Bussen betalas som vanligt av Damkommittén med pengar sparade sedan förra säsongen.
Tävling med löpande start från ca kl.9.00. De flesta golfbanorna erbjuder inte shotgunstart!
Anmälan görs på Min golf från den 24 april, sista anmälningsdag är torsdag18/5. Avgiften betalas till Eva Aurell i samband med anmälan, Swish 0708 937275!

8 golfbilar är reserverade.

Kom ihåg att anmäla allergier! Kontaktuppgift på anmälningssidan Min Golf!

Sponsor: Kakhuset

Som vanligt blir det fin gemenskap, en härlig tävling med många fina priser. På hemresan fyller vi glasen med gott vin med tilltugg!
Hoppas på stort deltagande!

Välkomna!

Britten o Eva

 

Särö 23 april 2023

Kära alla golfdamer!

Säsongen har dragit igång med välbesökt regelvandring och härligt vårmöte på Säröhus! Om du inte hade chans att vara med på vårmötet kan du få en aning om hur vi hade det genom att titta på bilderna eller på Damgolfen Särö Golf Club på Facebook- Är du inte med på vår Facebooksida men vill vara med så hör av dig till Ingela Malmberg mingelas@outlook.com! Våren är här! Efter det lilla regnet idag och värmen som kommer smygande ser man nästan hur gräset växer och anar hur fina våra banor kommer att vara inom kort!

Vad händer nu?

Tisdag den 25 april kl. 18 med samling vid starthuset S 54 blir det regelvandring med Karin Landin. Alla är välkomna och ingen anmälan eller avgift! Viktigt att kunna reglerna – man kan dra nytta av dem!

Tisdag den 2 maj och torsdag den 4 maj börjar våra träningsgrupper med Kalle. Det finns en plats kvar tisdagar kl 13.
Hör av dig till ingrid@sanderoth.se, om du är intresserad. 4 träningstillfällen kostar 700 kr.

Onsdag den 26 april – start för säsongen första riktiga tävling, Stallbacken 1. Vi spelar S 54 18 hål med start förmiddag och eftermiddag. Obs! en prövapå-tävling! Anmäl dig på Min golf och svara ja på frågan om du vill spela utom tävlan.  Stallbacken 1 sponsrar samt Operan. Jag angav fel på Vårmötet då jag förvarnade om att vi skulle lotta vinnare av Operabiljetterna bland alla närvarande vid prisutdelningen. Det har visat sig att sponsorn vill att vi ska spela om dem! Eva Leandersson och Gunilla Borg är tävlingsledare. Förutom att ordna allt annat ser de till att det finns kaffe och te. Om någon av er som ska vara med har lust att bjuda på kaka, kontakta då Eva eller Gunilla! Hoppas att vi blir riktigt många spelare! Första tillfället för Eclectic och Puttingtävlingen.

Onsdagen den 3 maj spelar vi om de fantastiska korgarna från Hemköp Billdal. Tävlingen Vårkorgen går på S 70 över 9 hål, alla spelar slaggolf och startfältet kommer att vara klassindelat. Start förmiddag och eftermiddag. Marianne Börjesson och Gerd Sörvik är tävlingsledare, vilket borgar för en riktigt bra och rolig tävling. Anmäl dig! Första tillfället för Damligan!

Onsdagen den 10 maj är vi tillbaka på S 54 och då spelar vi Func Factory med start förmiddag och eftermiddag. Karin från FF kommer att sälja kläder vid starthuset S 54 mitt på dagen och fram på eftermiddagen. Här har du igen chans att spela utom tävlan. Christina Peil, Lena Olsson och Ninni Sanderoth är tävlingsledare.

Onsdagen den 17 maj är det Norges Nationaldag och det firar vi genom att spela favorit i repris, Norske Kuppen! Vi spelar på S 54, en lottad partävling, fyrboll bästboll! Shotgun kl 9.30 och 17.00! Du anmäler dig som singel och tävlingsledningen lottar! Det blir norska flaggor, kanske damer i blått-vitt-rött. Gihlsro Pelargonier sponsrar jämte Damkommittén som inhandlat priser i Norge. Mera om denna traditionsmättade och spännande tävling kommer senare. Åsa Walske, Christina Peil och Ninni Sanderoth är tävlingsledare. Kom och var med!

Onsdagen den 24 maj åker vi på heldagsutflykt. Britten Sjöstedt-Banica och Eva Aurell ställer även i år upp som tävlingsledare för vår hemliga utflykt! Vart ska vi åka? Ja, det kan vi försöka lista ut under bussresan. Lika fantastiskt roligt varje år. Anmälan öppnar i morgon dvs den 24 april!

Den 16 maj har Damkommittén sitt nästa möte och efter det kommer vi med nytt brev till dig. Om du vill att vi ska ta upp någon speciell fråga så tveka inte att höra av dig till någon av oss. Du kan nå oss via damkom@sarogolfclub.se.

Många hälsningar från oss alla i Damkommittén. Hoppas att vi ses på banan!

Bodil Eriksson, Carin Sanderoth, Christina Peil, Eva Klavmark, Eva Lind, Lena Olsson, Åsa Walske och Ninni Sanderoth.

 

Särö 26 mars 2023

Kära alla golfdamer!

Allt regn ute uppmuntrade till inomhussysslor och så satt jag där i färd med att sortera en mapp med blandade papper. Bland allt, ett papper med Säröhuslogga, inget datum och ingen överskrift men en ordentlig nedteckning av olika fåglar. Medan jag läser nattuggla och buskskvätta på listan klarnar minnet sakta av ett klubbmöte på Säröhus och en man, en fågelexpert, som berättar om en inventering av de fåglar som häckar på Särö 70:s område. Jag tror att vi lyssnade andäktigt. Jag tror också att det bestämdes att vi skulle sätta upp holkar runt om på banan! Men jag minns inte när det var, vem fågelexperten var eller vad som bestämdes. Vem minns?

Av mannen fick vi veta att 50 olika fågelarter häckade runt banan, då. Och vi lärde oss vilka. Hur många är det idag? Finns alla kvar? Har några försvunnit? I så fall vilka och varför? Ingen grågås, kanadagås eller skarv nämns i uppräkningen. De har invaderat sedan dess. Listan är renskriven och biläggs detta mail. Kanske någon skulle tycka att det vore roligt att speja medan ni går er golfrunda! Berätta gärna om ni ser någon av fåglarna på listan!

Tillbaka till damkommittén och vårt arbete, vårt roliga arbete, att nu få ihop det sista innan säsongen börjar!

Vårmötet den 19 april är annonserat, många har anmält sig och vi håller på med förberedelserna. Det finns fortfarande platser till Scramblen och till mötet! Anmäl dig på Min golf! Kom ihåg att önskan om speciell kost ska anmälas till Åsa Walske 0738 036816. Varmt välkomna! 

På gång är träningstillfällen med Kalle Johansson. Några damer har redan anmält intresse. Det blir som förra året en serie med swing, närspel, putting och bunker. Datum och kostnad meddelas senast på damernas vårmöte.

Viktigt inför säsongen är också det där med regler! Du är välkommen på regelvandring med Karin måndag 17/4, kl.10.00 på S54 och tisdag 25/4, kl. 18.00 på S54. Samling vid starthuset på S 54 och ingen anmälan. Hoppas att vi ses där!

Vi testar vid de två första tävlingarna på S 54 dvs. Stallbacken 1 och Func Factory att erbjuda spel utom tävlan, att pröva på! Det innebär att du anmäler dig som vanligt på Min golf, att du betalar 50 kr i anmälningsavgift och att ditt resultat inte kommer att räknas in i tävlingen. Blir detta uppskattat och fungerar väl kan vi erbjuda samma förfarande vid fler tävlingar!

Vi är glada att hälsa ”gammal” sponsor välkommen tillbaka! Det är Anna Pyk som med sitt P.A.P sponsrar Flaggtävlingen den 16 augusti. Anna kommer själv till prisutdelningen och berättar då säkert om de senaste trenderna inom ”väskvärlden”! Anteckna dagen! Anna gläder sig åt att komma och det gör också Anna från Feminette, som jag hälsade på tidigare idag för att prata mannekäng, Vårmötet, och hennes sponsorpriser till Scramblen!

Hälsning från Medlemskommittén som önskar komma i kontakt med medlemmar som vill vara golfvärdar. Är du intresserad? Hör då av dig till Harry Börjesson 0705 235822.

Kom ihåg! Anmälan till tävlingarna öppnar en månad före tävlingen. Redan finns Stallbacken 1 på Min Golf!

Många hälsningar från oss alla i Damkommittén. Ses vi på klubbens vårmöte den 17 april?

Bodil Eriksson, Carin Sanderoth, Christina Peil, Eva Klavmark, Eva Lind, Lena Olsson, Åsa Walske och Ninni Sanderoth.

 

Särö 6 mars 2023

Kära alla golfdamer!

Texten om Damgolfen i vår jubileumsbok från 2006 börjar så här: ”Det var först under 1983 som Säröklubbens damer tog sina trevande steg mot en fullvärdig Damsektion”. Det som där beskrivs skedde för 40 år sedan. I texten berättas vidare att de flesta damer var nybörjare; att de tränade i Anita Hanssons trädgård (Solsidan); att de lärde regler och tog grönt kort hos Sven Magnusson. De plockade sten på den blivande banan och målade och fejade i de gamla byggnaderna på Stallbacken. Alla så förväntansfulla inför att bana och klubbhus skulle stå klara! Först 1984 tillkom en damkommitté och Damgolfen startade, vilket betyder att vi damer nästa år firar 40-årsjubileum! Det måste vi fira! Kom gärna med förslag om hur!

Nu närmar sig vår 40:e säsong! Den 14 mars har DK arbetsmöte i Telegrafen. Då ska det nya in och mycket av det gamla ut. Vi är taggade inför uppgiften!

Damer hörde av sig med önskemål om att vi skulle se över klassgränser för A-klassen på S 62 och S 70. Vi har studerat en lista över damer i hcp-ordning och sett att en sänkning med något slag endast skulle medföra en marginell effekt, då många damer ligger runt samma hcp. Så vi beslöt att behålla klassgränserna från förra säsongen.

Damkommittén kommer att planera träningstillfällen med Kalle Johansson. Det blir som förra året en serie med swing, närspel, putting och bunker. Oerhört populärt förra säsongen. Vi återkommer med datum och kostnad.

OBS! Viktigt att gå med på någon av våra två regelvandringar med Karin Landin på S 54. En del ändringar har gjorts i lokala regler, bland annat har Golfströmmen ”blivit röd”! Vad medför det? Damernas regelvandringar sker måndag 17/4, kl.10.00 på S54 och tisdag 25/4, kl. 18.00 på S54. Det blir också en regelvandring för "hela" klubben tisdag 18/4, kl. 18.00 på S54. Samling vid starthuset på S 54 och ingen anmälan. Hoppas att vi ses där!

Arbetet med tävlingsprogrammet fortsätter. Några sponsorer återstår att skriva in. Christina Peil, Eva Klavmark och Lena Olsson har varit i farten för att skaffa oss sponsorer. Stort tack till dem! Nu är alla starttider blockade, dvs belagda med startförbud. Eva Aurell, Bodil Eriksson och Ninni har lagt in schabloner, som inför varje tävling måste anpassas till hur många som anmält sig. Arbetet med att skaffa tävlingsledare till samtliga tävlingar har enligt Carin Sanderoth och Eva Lind gått oerhört smidigt. Stort tack till alla Tävlingsledare 2023 och Carin och Eva!

Klubben håller på att ta fram en broschyr där alla kommittéer presenteras. Ingela Malmberg har tillsammans med oss valt ut bilder som på ett bra sätt visar upp vår verksamhet. Hoppas att ni kommer att tycka att text och bild gör oss Särö Golf Clubs Damer rättvisa! Tack Ingela!

Bilagd till detta brev kommer inbjudan till Scramble och Vårmöte den 19 april. Anmälan öppnar till båda, var för sig, den 19 mars. Vi hoppas på att många av er vill vara tillsammans med oss denna roliga och innehållsrika eftermiddag och kväll!

Mer info kommer mot slutet av mars!

Många hälsningar från oss alla i Damkommittén,

Bodil Eriksson, Carin Sanderoth, Christina Peil, Eva Klavmark, Eva Lind, Lena Olsson, Åsa Walske och Ninni Sanderoth.

 

Särö 9 februari 2023

Kära alla golfdamer!

Här kommer för en gångs skull ett kort brev från oss! En hälsning så att ni kan veta att vi jobbar på. Igår träffades Eva Aurell, Bodil Eriksson och jag och började så smått lägga in våra tävlingar i GIT. Allt ska vara klart till den 1 mars och då skönt att komma igång i god tid.

Det vi inte ännu lägger in i GIT är sponsorer och namn på tävlingsledare. Eva Lind och Carin Sanderoth är ju de som inom DK har hand om tävlingsledare. De är glada över att de allra flesta från förra året gärna ställer upp i år igen. Det är ”poppis” att vara TL! Nu vill de erbjuda dig som inte varit tävlingsledare ännu att ta chansen att vara det eller att pröva på tillsammans med någon ”erfaren”! Eva och Carin håller på med sitt TL-pussel nu! Så skynda att anmäla dig till eva@lind-tech.com eller carin@sanderoth.se så snart som möjligt. Att vara TL är omvittnat roligt! Man får nytt perspektiv på vår klubb och man träffar många trevliga damer!

DK har sitt nästa möte den 28 februari. Därefter kommer det att komma ett fylligare brev! Men redan nu är det roligt att meddela att anmälan till vårt vårmöte öppnar på Min golf den 19 mars. Anmälan till scramblen som spelas strax före vårmötet öppnas samma dag! OBS! Två separata anmälningar! Att vara med på vårmötet på Säröhus kommer att kosta 290 kr per person och då ingår alkoholfri välkomstdrink, varmrätt, kaffe och kaka samt naturligtvis samling i Kungssalen som förra året med information och modevisning från Feminette!

Vi jobbar på!

Många hälsningar från oss alla i Damkommittén,

Bodil Eriksson, Carin Sanderoth, Christina Peil, Eva Klavmark, Eva Lind, Lena Olsson, Åsa Walske och Ninni Sanderoth.

 

Särö 13 januari 2023

Kära alla golfdamer!

God fortsättning på det nya året – 2023!

Lite avlägset, tycker du kanske, att så här i julgransplundringstid tänka på golf! Dock kanske det väcker lite vårlängtan när du nu läser att vi i DK är i full gång med att planera säsongen 2023!

Damkommittén har nyss träffats till möte och de olika grupperna avrapporterade. Tävlingsledargruppen, Eva Lind och Carin Sanderoth, hade tagit fasta på önskemål om förenklade instruktioner. De visade upp enkel checklista och överskådlig mer lättläst text. Bra, eller hur! Carin och Eva ska snart sända ut brev till förra årets tävlingsledare för att höra om intresse av att medverka i tävlingarna 2023. Därefter kommer de sända frågan till er alla! Ta chansen, svara att du vill pröva på! Det är omvittnat kul, du får vara med ett erfaret gäng! Dessutom får du en check till Stallbacken 1 samt att du inte betalar någon tävlingsavgift själv! Kom och var med!

Christina Peil, Eva Klavmark och Lena Olsson arbetar med sponsring. De informerar och engagerar tilltänkta sponsorer.  Ett nog så viktigt uppdrag! Och de är i gång nu! Har du tips på möjlig sponsor, kontakta dem på damkom@sarogolfclub.se – vår nya mailadress!

Vårt tävlingsprogram avseende dag, tid och bana har skickats in till Tävlingskommittén för att läggas in i klubbens tävlingskalender. Fullständig info ska skickas in senast 1 mars, så vi jobbar på! Vi har utmaningar från klubb och styrelse att engagera fler damer dels nya medlemmar dels de som gärna spelar golf men inte deltar i damgolfens aktiviteter. Och vi utmanar oss själva inom DK – vi vill ju också engagera fler! Vi har försökt skapa ett program som motsvarar, gärna överskrider, damernas förväntningar och önskemål!  Damer vill att det ska vara som tidigare men ändå nytt! Det ska vara många speldagar på S 54 men också många på S 62 och S 70! Det ska stämma för dem som bor en bit bort och för dem som bor nära; för dem som förvärvsarbetar och för dem som numera arbetar i hemmet; för dem som är morgontidiga och för dem som är upptagna på onsdag förmiddag, för dem som vill spela 18 hål på S 70 mitt i sommaren och för dem som inte alls vill spela där då!

Vi har skakat om lite grand i tävlingsprogrammets kalejdoskop. Vi testar i år! Vid några tillfällen har vi bara lagt en start och då på eftermiddagen. Detta gäller såväl på S 54 som S 62 och S 70! Vi har även lagt in shotgunstart vid några tillfällen så att alla kommer in samtidigt till samling och prisutdelning. Något som genom åren har varit rejält uppskattat och lockat många! Kom och var med!

Vi har i maj lagt in en ”pröva-på tävling”, där du spelar med valfri partner! Varför inte vara med?

Den 19 april, anteckna dagen, startar vi vår säsong! Vi spelar först scramble i 3-mannalag över 9 hål med shotgunstart kl 17.00, alla kan vara med. Därpå följer enkel måltid, följt av info inför säsongen och mannekänguppvisning. Vi är så glada över att kunna meddela att Anna Hellqvist från Feminette, som stod för succén med modevisning förra året, igår eftermiddag meddelade att hon gärna ställer upp med visning även i år! Du måste komma och vara med!

Den 17 maj är en onsdag och därtill Norges nationaldag. Naturligtvis väcker vi liv i Norske Kuppen, klär oss i norska färger, hissar norska flaggan, spelar norsk golf? och har shotgunstart såväl fm som em för att vi ska kunna fira Norge ordentligt tillsammans! Visst vill du vara med!

Alla ni damer som spelar golf på våra härliga banor och är med i vår fina klubb men sällan deltar i damernas aktiviteter, nu har ni läst ända hit kanske utan att hitta något som intresserar er! I kommande brev ska vi skriva om regelgenomgång och regelvandring, om träningstillfällen och om våra mysiga samlingar efter spel! Vi jobbar på att hitta aktiviteter, typ ett smörgåsbord, där alla ska kunna hitta något som passar!


Många hälsningar från oss alla i Damkommittén,

Bodil Eriksson, Carin Sanderoth, Christina Peil, Eva Klavmark, Eva Lind, Lena Olsson, Åsa Walske och Ninni Sanderoth.

 

Särö 2 december 2022

Kära alla golfdamer!

Alla vi åtta damer i Damkommittén önskar er alla en vilsam och skön adventstid och därefter en God Jul och ett Gott Nytt År! Vi hoppas att 2023 ska bli ett bra, roligt och inspirerande år! En from nyårsönskan är att stora och små globala och lokala problem må nå sina lösningar!

Vi ser tillbaka på en bra säsong. Vi har varit många som deltagit i våra aktiviteter och många har uttryckt att de är nöjda. En sammanställning av årets enkät ligger på damkommitténs del av hemsidan. Där kan du också läsa vår verksamhetsplan för 2023.

Arbetet med nästa års tävlingsprogram är i gång. Vi arbetade med det på vårt senaste möte, den 29 november, och vi hoppas kunna spika bana och spelform vid vårt nästa möte, den 10 januari. Namn på tävling, sponsor och tävlingsledare tar vi genast därefter. I arbetet med nästa års program tar vi hänsyn till enkätsvar, den inriktning vi lagt i verksamhetsplanen samt synpunkter från möte med tävlingsledarna i augusti 2022. Det blir 23 tävlingar, liksom i år. Några datum är fastlagda. Start med scramble och efterföljande vårmöte blir det den 19 april, årets sista tävling den 20 och höstmöte den 27 september. I nuläget planerar vi för 13 tävlingar på S54, 3 på S 62, 2 utflykter och 5 tävlingar på S70. Har du synpunkter på fördelningen av tävlingar över olika banor är du så välkommen att höra av dig till mig, ingrid@sanderoth.se, före den 10 januari!

Regelvandringarna med Karin och träningstillfällena med Kalle blev mycket uppskattade under den gångna säsongen och dessa kommer vi att fortsätta med under kommande säsong. Vi har därtill någon ny aktivitet på gång – mera om den senare! Har du idéer om utveckling av DK:s verksamhet, hör av dig! Vi lyssnar och agerar för alla damers bästa!

Klubbens fokusord - gemenskap, glädje, hållbarhet, välkomnande – beskriver väl hur vi vill att Damkommitténs verksamhet ska upplevas!

Många glada advents- och julhälsningar från oss alla i Damkommittén,

Bodil Eriksson, Carin Sanderoth, Christina Peil, Eva Klavmark, Eva Lind, Lena Olsson, Åsa Walske och Ninni Sanderoth.

 

Sammanställning av enkätsvar, Damgolfen Särö Golf Club, säsongen 2022

30 damer har besvarat enkäten, till övervägande del klubbmedlemmar. 24 av dessa tycker att säsongen har motsvarat deras förväntningar, ingen har svarat nej.
14 anser att det varit lagom med fyra shotgunstarter, 14 att det varit för få.
I år har vi spelat 12 tävlingar på Särö 54, 6 tävlingar på Särö 70, 2 utflykter och 3 tävlingar på Särö 62. Intressant är att 7 damer vill spela fler tävlingar på Särö 62, 15 vill ha det som i år, 2 vill ha fler på Särö 70 och klubbmedlemmarna Särö 54 vill naturligtvis ha fler tävlingar där.
När det gäller spel på Särö 70 hade vi planerat 2 x 9 hål och 4 x 18 hål. Nästa år önskar 12 ha det som i år, 8 vill ha fler över 9 hål och 4 över fler 18 hål. Någon påpekar att undvika 18 hål mitt i sommaren då det är varmast, samtidigt är det då de flesta har gott om tid.
Av de 112 damer som har deltagit i någon eller några av våra aktiviteter har 89 ställt upp i tävlingar. Trenden från förra året att deltagandet i tävlingarna varierar mellan dem har visat sig tydligt. Vi har många spelare men alla är inte med samtidigt. Tävlingarna utöver de vanliga singeltävlingar har uppskattats. Genomgående är omdömet Bra. Mindre bra är markerat som svar i några enstaka fall.
• Flaggtävlingen 21 bra 7 ej deltagit
• Ladies invitation 10 bra 16 ej deltagit (begränsat antal)
• Tre klubbor på Särö 54 21 bra 6 ej deltagit
• Snörtävling på s 54 20 bra 8 ej deltagit
• 3x6 på Särö 70 16 bra 10 ej deltagit
• Eclectic 3 x 9 på Särö 54 24 bra 2 ej deltagit
• Sista chansen greensome 25 bra 4 ej deltagit
Att lotta spelare från samma klass i samma boll anses ok, 21 damer har svarat så.
Av årets 3 tävlingar på S 62 var 2 partävlingar och 1 singel. 17 vill ha fler singeltävlingar där.
20 damer önskar bli bättre på regelfrågor genom att delta i regelpromenader. Här finns många förslag: nyheter vid säsongstart, aktuella frågor vid prisutdelning, regelkurs vid start och senare regelpromenader.
Så gällde det prisutdelningar: många har föreslagit tältet, egen vrå, att anpassa oss efter restaurangen, boka tider på rest., skapa en egen vrå inne eller ute upp mot Telegrafen, ha det som förut, träffas och äta ute eller nere men ha prisutdelning på övervåningen.
Prisutdelningarna under säsongen har hållits dels i Stolpboden dels på Stallbacken 1 såväl på balkongen som på andra våningen. 17 säger att detta varit ok men missnöje finns ang. förhållandena på övervåningen. Där är trångt, mörkt, stökigt, stimmigt, dåligt belyst, svårt att se och höra. Det saknas stolar och alla får inte plats. Man saknar klubblokal.

Problem lyfts även vad gäller maten på onsdagskvällar. Man efterlyser lättare damrätt, en reducerad golfmeny på onsdagskvällar.
29 damer är nöjda med information från damkommittén, någon önskar mer kortfattad info
27 damer är nöjda med reglerna för Eclectic.
Damligans regler är 18 nöjda med.
Angående klassgränserna för spel på Särö 70 och Särö 62 har inkommit många detaljerade förslag till förändring! 11 är nöjda med de f.n. gällande.
Angående klassgränserna för spel på Särö 54 är 18 nöjda med dagens indelning. Jämnstora klasser förespråkas. Även här finns detaljerade svar.
Angående utflykter är 20 intresserade av bussutflykt på våren. Några få enbart av bussutflykt på våren och 1 av enbart egen bil på hösten.
DK har under säsongen ordnat 4 träningstillfällen med Kalle Johansson. 15 damer är intresserade av att delta i liknande under kommande säsong.
Under övriga kommentarer har följande frågor berörts –
Spela match; bjuda in annan klubb; om klassindelning: duktiga spelar ska kunna spela mot jämbördiga; slaggolf även för klass A; nytt i puttingtävlingen: gör man en spik får man två poäng! 3 klassindelningar, en för varje bana! Större B-klass på både långa och korta, nu stor C-klass.
Överlag är omdömena positiva:
Ni har gjort ett toppenjobb!
Det blev en lugn fin sommar! Bra genomfört, engagemang och organisation av Damkommittén.
Tack för gott arbete!

 

Verksamhetsplan 2023
Damkommittén

Vår plan är fortsatt att inom SGC:s verksamhet erbjuda kvinnor i olika åldrar och med olika förutsättningar tävling, trivsel, samvaro och utveckling. Vi siktar på att vara en klubb som engagerar sina damer genom att erbjuda en rolig, inspirerande och utmanande verksamhet och genom att ha hög kvalitet på våra aktiviteter.

• Vi vänder oss till samtliga damer i klubben med våra onsdagstävlingar och andra aktiviteter som regelvandringar och träningstillfällen. Alla damer är välkomna till våra prisutdelningar samt till våra större möten i samband med säsongsstart och säsongsslut.
• Vi avser att erbjuda ett varierat och stimulerande utbud av tävlingar på S 54, S 62 och S 70 samt vid tillfälle på annan bana.
• Samhörigheten är viktig och vi kommer därför att planera för fler tävlingar med shotgunstart.
• Under våren kommer vi att inbjuda nya damer till spel och information på S 54.
• Vi kommer fortsatt ställa upp som faddrar för nya medlemmar – damer.
• Vi avser att skapa ett forum där man kan hitta en träningskompis, eventuellt inom vår Facebook-grupp.
• Vi önskar fortsätta öka damernas delaktighet i våra aktiviteter genom att uppmuntra, uppmana och inspirera dem att delta som tävlingsledare. Under året avser vi att ta fram en reviderad tydligare och enklare version av tävlingsledarinstruktionen.
• Vi önskar fortsatt höja nivån på spelet genom att öka regelkunskapen.
• Vi kommer att stödja seriespelande damer till fortsatt deltagande samt uppmuntra andra att delta och aktivt bidra i tävlingsutbytet med andra klubbar.
Vi verkar ständigt för god stämning och hög trivsel bland damerna

 

Särö 23 oktober

Kära alla golfdamer!

Avslut – nytt avstamp – i gång igen!

Tack för en rolig säsong! I enkäten som besvarats av damer som spelar i Damgolfen framkommer det att säsongen har motsvarat deras förväntningar. Det har varit en lugn och fin säsong med många roliga möten, tävlingar, regelvandringar och träningstillfällen. Det finns naturligtvis en del att jobba med som klassindelningar, prisutdelningarna inomhus, fördelningen av spel på de tre banorna, fler regelvandringar, träningssamarbetet med Kalle mm. Ekonomiskt har vi gått runt. När säsongen är slut har vi en liten summa över förutom 8000 kr, som är reserverade för vårens utflyktsbuss. Vi hade en bra summa pengar med oss in i år men den har vi förbrukat på att bland annat köpa priser. Kanske det är dags att höja tävlingsavgiften något?

107 damer har enligt våra anteckningar deltagit i någon eller några av våra aktiviteter. Förra året var det 81! 22 damer har deltagit i träning med Kalle, några av dem vid alla fyra tillfällen, 43 damer har varit med på någon eller flera av de tre regelvandringarna med Karin Landin. 76 damer har varit med på något eller flera av våra arrangerade möten. 84 damer har deltagit i någon eller några av våra tävlingar. Vi har en stor kärna av trogna onsdagsspelare men också en stor grupp som är med då och då. Vår verksamhet kan liknas vid ett smörgåsbord där damer plockar till sig det de vill njuta av.  Och det verkar de flesta så nöjda med!

Eva Leandersson och Gunilla Eklund avtackades vid höstmötet och när Damkommittén 2023 möttes den 18 oktober saknades de naturligtvis.  Gunilla sysslade ju tillsammans med mig med planering av arrangemang samt tävlingar och ersätts nu av Åsa Walske. Eva var en i sponsorgruppen och ersätts nu av Lena Olsson, som därtill är adjungerad för att ingå i just den gruppen. Carin Sanderoth har ensam haft hand om tävlingsledarna – nu är de två om det – Eva Lind och Carin kommer att jobba tillsammans. Hur styrelsen har konstituerat sig kommer att visas på hemsidan!

Budget och verksamhetsplan för 2023 är inlämnade och verksamhetsplanen kommer du att kunna läsa i handlingarna till klubbens höstmöte den 14 november. DK har bestämt att vårsäsongen börjar onsdag v 16, den 19 april.  Det är påsklov v 15. Sista speldag blir den 20 september och Damernas höstmöte den 27 september. Det ger oss om igen 23 onsdagar med tävlingar, många tillfällen för träningsgrupper och regelpromenader och massor av trevliga stunder tillsammans! Det ska vi i DK planera för vid vårt nästa möte den 29 november!

Många hälsningar från oss alla i Damkommittén

Bodil Eriksson, Carin Sanderoth, Christina Peil, Eva Klavmark, Eva Lind, Lena Olsson, Åsa Walske och Ninni Sanderoth

 

Särö 30 september

Så har Särö Golf Club:s damer ringt ut den gångna säsongen och ringt in den nya! 51 damer samlades
den 28 september på Stallbacken 1 till middag, modevisning, prisutdelningar, val av nya medlemmar
till kommittén och avtackningar. Under hela kvällen löpte Ingela Malmbergs uppskattade bildvisning
med 600 utvalda foton från säsongens alla aktiviteter!

Så mycket roligt att minnas. 106 damer har deltagit i någon eller några av de 23 tävlingarna och/eller flera möten, träningstillfällen samt regelvandringar som damkommitten anordnat under 2022, inalles 34 aktiviteter. 12 damer har deltagit i 23 eller fler. Allra flitigast har Eva Aurell varit!

Priser delades ut i de tävlingar som löper hela säsongen. Vandringspriset i Eclectic på Särö 54 klass A
gick till Ann Ericsson och Ann-Sofie Johansson, båda med 50 slag. Första platsen i klass B delades av
Gun Andersson, Marianne Carlberg och Lilian Bergström, alla på 55 slag. I C-klassen vann Lena Olsson
på 60 , följd av Ingela Malmberg på 62. Flaskor i dalande skala delades under jubel ut till alla de
närvarande som deltagit i tävlingen!

Vandringspriset i Damligan, summan av alla ihopspelade poäng på Särö 70, gick till Ann-Sofie
Johansson som spelat ihop 185 poäng av de möjliga 216, trots att hon hade missat en tävling. Fin
prestation! I B-klassen vann Gun Andersson och i C Kate Hampf!

Vandringspriset i Puttingtävlingen vanns av Eva Aurell. Det var första gången Eva vann det pris som
hon själv instiftat! 34 damer hade tillsammans gjort 85 birdies under tävlingarna. Flest hade Christina
Peil gjort. 10 små pappersfåglar hade hon lagt i fågelholken. Glas för sänkning av hcp delades ut till
Ann Ericsson, Eva Leandersson, Kerstin Renström och Gudrun Ivarsson.

Den gångna säsongen har motsvarat de allra flestas förväntningar enlig skriftlig enkät. Många har
hjälpt till med att göra den möjlig och tack riktades till de avgående kommittémedlemmarna Gunilla
Eklund och Eva Leandersson; till tävlingsledarna; till Eva Aurell , som håller ordning på finanserna; till
Ingela Malmberg som dokumenterar och har hand om Facebook-gruppen; till Karin Landin för
regelvandringarna; till Marie Bergrahm som servar oss i receptionen; till seriespelsledarna som ser till
att Särö Golf Clubs damer syns i vårt distrikt; och till alla som ställt upp med GIT support!

Den gamla säsongen ringdes så ut och den nya ringdes in. Eva Lind och Åsa Walske valdes in i
kommittén samt Lena Olsson som adjungerad sponsorsupport. Ingrid Sanderoth valdes till
ordförande för 2023. Den nya kommittén ska samlas för konstituering och så börjar arbetet med att utifrån enkätsvar planera för säsongen 2023!

Många hälsningar från oss alla i Damkommittén

Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Gunilla Eklund, Christina Peil, Eva Klavmark, Bodil Eriksson och Ninni Sanderoth

 

 

Särö 6 september 2022

Kära alla golfdamer!

Sist jag skrev till er började jag med att berätta att anmälan till den ej hemliga utflykten hade öppnats. Nu i morgon åker vi i väg till Hofgårdens Golfklubb i egna bilar. En ny erfarenhet för oss alla som är vana vid att tryggt guidas fram av Britten och Ann. De kommer båda med i morgon. Hoppas att de kommer att känna sig riktigt väl omhändertagna. Vi kommer att spela i två klasser med Lollo´s golfshop som sponsor! Och solen ska skina!

Vi har inte många aktiviteter kvar. Bara morgondagens tävling samt två tävlingar på S54, båda med shotgunstart kl. 9.30 samt 16.00. Den 14 september spelar vi Sista Chansen. Här spelar man greensome med valfri partner, vilket brukar vara mycket populärt och vi har trogna sponsorerna Gum, Senso Lounge och Widéngården. Därtill våra erfarna tävlingsledare Anki Lindberg och Marianne Carlberg. Detta måste bli en fullträff! Välkomna att anmäla er!

Den 21 september är andra mycket erfarna tävlingsledare i farten vid tävlingen Höstkorgen. Anita Paulson och Christina Carlquist har basat över denna tävling flera gånger! Och med den äran! Hemköp Kullavik sponsrar med sina fina fullastade korgar. Vi spelar slag och slaggolf. Detta är sista chansen att förbättra sin score på Puttingtävlingen samt på Eclectic! Bra om ni som är med på Eclectic för ner era resultat till en slutgiltig score.

Så återstår bara Höstmötet som i år liksom förra året kommer att hållas på Stallbacken 1. Inbjudan medföljer detta brev. Vi har plats för 60 personer, anmälan sker på Min Golf och avgiften 220 kr ska som vanligt betalas via Swish till Eva Aurell 0708 937275. Det kommer att vara god mat, massor av priser, några bilder mm. En fin avslutningskväll!

Tävlingsledarna samlades för någon vecka sedan till muntlig utvärdering och siande om nästa år, framtiden. Man vittnade om en lugn och trevlig säsong och föreslog en del lättnader i uppgiften att vara tävlingsledare och några punkter att beakta inför framtiden. Det finns en sammanfattning av vad som kom fram vid mötet och under samtal de följande dagarna. Jag delar gärna med mig av den till dem som skriver och ber om den.

Det här brevet är det sista från Särö Golf Club:s Damkommitté 2022! Vi tackar för oss, för en bra golfsäsong. Vi har jobbat bra tillsammans, haft det kämpigt ibland, haft mycket roligt och fått fin konstruktiv kritik från er! Några av oss fortsätter in i nästa års kommitté, några kommer att sluta. Avtackning av dem sker på höstmötet. En enkät kommer att delas ut och era svar väl begrundas då det är viktigt att verksamheten motsvarar medlemmarnas förväntningar! Vi hoppas på hög svarsfrekvens, för det är först då som nästa års kommitté får underlag att jobba med!

 

Många hälsningar från oss alla i Damkommittén

Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Gunilla Eklund, Christina Peil, Eva Klavmark, Bodil Eriksson och Ninni Sanderoth

 

 

Särö 7 augusti 2022

Kära alla golfdamer!

Först, stort tack till Karin Landin som har hållit tre uppskattade regelvandringar. Den senaste som inbjöds till i förra brevet, samlade inte mindre än 26 deltagare trots regn och rusk och hotande åska. Ingen avvek utan alla var nyfikna på att lära sig mera! Tack Karin och alla som jobbar för att hålla golfspelet och dess regler vid liv!

Idag den 7 augusti öppnas anmälan på Min golf till den ”Ej hemliga utflykten”. Bodil Eriksson och jag är tävlingsledare och Bodil har förhandlat med Hofgårdens Golfklubb som gärna välkomnar oss. Start blir från kl 10, kostnad 525kr för greenfee, enkel lunch och fika vid ankomst. Swishas till Eva Aurell senast den 1 sept. Sista anmälningsdag är den 31 aug. Vi har 10 bollar dvs plats för 40 damer, vilket troligen kan utökas om vi skulle bli fler. Golfbilar beställs hos Hofgården och kostar 300 kr för 18 hål. Det tar cirka 50 minuter att köra från Särö till Hofgården, som ligger vackert i Halland där slätten övergår i skog och berg. Ullared med sitt köpcentrum ligger endast 15 km längre bort på väg 153. Varför inte ett besök där efter avslutat spel! Välkomna till damernas första utflykt (på länge) med egen bil! Samåkning gäller, eller hur!

Tisdagen den 10 augusti spelar vi Ladies Invitation på S 62. Vi hade beställt för 54 personer på Säröhus och nu blir vi 52. Det finns alltså två platser kvar om någon är intresserad så här i sista stund antingen av att vara med i det hela eller att komma och vara med på lunchen på Säröhus. Hör i så fall av dig till mig snarast!!  Vi hoppas och jobbar för en så trevlig Ladies-dag på Särö som möjligt!

Fem tävlingar har vi spelat sedan förra brevet:

 • 6 juli Gymslaget på s 62 med Nordic Wellness som sponsor
 • 13 juli Tre klubbor, sponsorer Rollands, Nordgården och Kitchen Wiz!
 • 20 juli Delikatessen, sponsorer Picard vid Kungstorget och le Comptoir, Avenyen
 • 27 juli Från Topp till Tå! sponsorer Apoteket Hägern vid Särö Centrum och Särö fotvård
 • 3 augusti Tee Time med sedan flera år Golf Outlet i Kungsbacka som sponsor

Alla med generösa sponsorer! Så tacksamma vi är för dem! Resultaten kan du ta del av på vår hemsida https://www.sarogolfclub.se/se/kommitt-er/damgolfen/veckans-resultat

Säsongen går mot sitt slut men ännu är mycket kvar. I år har fördelningen av tävlingar varit präglad av vår ambition att lämna så många onsdagseftermiddagar som möjligt fria för spel på S 54 mellan den 18 maj och 14 september. Det gör att nu efter Ladies Invitation intar vi S 54 igen med 4 av de 6 återstående tävlingarna. De är Matklubban, Eclectic 3x9, Sista chansen och Höstkorgen. De övriga tävlingarna är en över 9 hål på S 70 dvs Gott och Blandat samt den Ej hemliga utflykten! Hoppas att få se många av er vid dessa sex tillfällen!

Vi har svarat på två frågor från ordförande. Båda frågor har presenterats i samband med infostund vid prisutdelningar och på Damgolfens Facebooksida.

 • Den första gällde placering av röd tee samt därav följande längd på hålen. Vi svarade att vi önskar behålla röd tee som idag med undantag av hål 9 där del av staketet ibland kan komma i spel, vilket bör åtgärdas. Vi föreslog också provisoriska tees för nybörjare. Vi nämnde orange tees som kunde vara en möjlighet om ej kostnad för omslopning och bygge blir för hög.
 • Den andra gällde strategi för kommittéernas arbete och samarbete för en trevligare golfklubb. Vi föreslog jämnt återkommande möten mellan kommittéordföranden och ordförande/klubbledning för genomgång av verksamheten, avrapportering, dryftande av aktuella frågor samt sättande av gemensamma mål; veckobrev som länk mellan medlemmar med info om vad som sker i kommittéer och i seriespel; klubbgemenskap och samlingsplats i Stallbackens övervåning; fler tävlingar för en mix av medlemmar; lyfta de ideella krafterna typ ”gubbarna” som förebilder; göra det viktigt att vara medlem i klubben inte bara i viss grupp; ta del av idéer från SGF.

Den 30 augusti har vi nästa möte i Damkommittén. Då kommer vi att dryfta vad som framkommit vid möte den 29 augusti på Säröhus med de damer som under säsongen varit tävlingsledare eller funktionärer inom Damgolfen. Vi har inbjudit dem till samtal ang. ”Damgolfen nu, nästa år och framöver”. Självklart hade vi önskat tala med er alla om detta men då det är en omöjlighet har vi valt att göra denna tydliga avgränsning. Vi önskar att samtalet fortsätter i samband med infostund vid prisutdelningen den 31 augusti. Om någon av er redan nu vill dela med er av åsikt skriv gärna till mig! Din åsikt kommer att beaktas!

Ett brev till er alla skrivs efter mötena den 29, 30 och 31 augusti. Då sänder vi också info om de sista tävlingarna och inbjudan till Höstmötet den 28 september!

Just nu lite kyligt och grått men snart blir det bättre. Kanske riktigt fina augustidagar väntar oss med helt utmärkt golfväder!

Hoppas det!

Många hälsningar från oss alla i Damkommittén

Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Gunilla Eklund, Christina Peil, Eva Klavmark, Bodil Eriksson och Ninni Sanderoth

 

Särö 1 juli 2022

Kära alla golfdamer!

Dags igen för brev om lite av varje från Damkommittén!

Först, missa inte regelvandringen nu på måndag den 4 juli på S 54. Samling vid starthuset kl 18 – ingen anmälan. Karin Landin kommer att leda oss runt under en timme och ge oss råd och tips och svara på våra frågor. Det finns många klurigheter på S 54. Karin har tidigare lett en vandring på förmiddagstid på S 54 och en på eftermiddag på S 70. Båda högeligen uppskattade. Nu är det dags för en på eftermiddagstid på S 54! Varmt tack till Karin som ställer upp med sina gedigna kunskaper!

Med detta mail följer inbjudan till Ladies Invitation som spelas på S 62 den 10 augusti. Anmälan öppnar den 10 juli och slutar den 2 augusti. Vi har begränsat till 27 par, så det är hög tid att fundera på vem man vill bjuda in. Lunch och prisutdelning blir på Säröhus. Läs inbjudan för mer info! Betalningstiden är begränsad för att inte belasta Evas konto under för lång tid! Våra Ladies-tävlingar brukar vara så lyckade och naturligtvis jobbar vi för det i år också!

Många tävlingar har spelats sedan sist och vi är så tacksamma över hur generösa våra sponsorer är. I onsdags delade vi ut väskor från Saddlers, presentkort från Frisör Jennifer Poole och blommor från Inspirera till lyckliga pristagare som kämpat i värmen under 18-hålsrunda på S 70! I tävlingen ingick också en puttingtävling (räkna antal puttar på hål), som Eva Aurell vann på otroliga 28 puttar! Resultaten på tävlingarna ser du på vår hemsida! Där finns också fina bilder. Resultaten nämns också i vår Facebookgrupp och då ofta med bild på pristagare. Vill du vara med där? Kontakta då Ingela Malmberg, mingelas@outlook.com.

Vi har också spelat 3 x 6 på S 70 dvs 6 hål bästboll, 6 hål foursome och avslutningsvis 6 hål greensome. En rolig variant som gör att man helt glömmer att man går två varv på S 70. Flaggtävlingen gick i år på S 54. Roligt att se banan dekorerad med svenska flaggor! Oerhört generösa sponsorer samtliga tävlingar!

Tävlingarna i juli är

 • 6 juli Gymslaget på s 62 med Nordic Wellness som sponsor
 • 13 juli Tre klubbor, obs inte 2 järn och en putter! Tänk efter vilka klubbor som krävs för att ta sig runt S 54 med hyggligt resultat. Vi har treklövern från Bolsheden som sponsorer dvs Rollands, Nordgården och Kitchen Wiz!
 • 20 juli Delikatessen, säsongens näst sista tävling över 18 hål på S 70. Denna gång lottas bollarna klassvis. Kul med den interna kampen i varje boll! Vi har fina priser med Delikatessinslag!
 • 27 juli Från Topp till Tå! Dags för snörgolf på S 54. Naturligtvis blir det slag! Kul att se hur långt ens slag plus ett snöre, om det nu blir hallon, lakrits eller kola, räcker! Sponsorer som passar med tävlingens namn!
 • 3 augusti Tee Time och sista 18 håls-tävlingen för säsongen på S 70 och vi har Golf Outlet som omtyckt sponsor!

Den 2 augusti har vi nästa möte i DK så med mer än detta beskriver jag inte kommande tävlingarna! Tävlingskalendrar finns att hämta i receptionen och ligger på damernas hemsida!

Kanske vi återkommer med tävlingstillfällen med Kalle. 14 damer har gått på kurs över tre tillfällen, sving, chip och putt. Alla var mycket förtjusta. Vi ordnade ett extra tillfälle med bunker, 14 damer anmälde sig. Det blev två grupper och alla var mycket nöjda. Kanske vi återkommer i mitten av augusti med uppfräschningstillfällen! Vi hör av oss från Damkommittén!

Om du har något speciellt önskemål samband med någon tävling, tveka inte då utan hör av dig till tävlingsledarna. Det har skett en del byten av tävlingsledare men det som finns på Min golf är korrekt också är den version av tävlingskalendern som är daterad 15 juni. Jag sänder den med detta mail! Det är bättre att höra av sig per mobil än att skriva någon kommentar som tävlingsledarna kanske inte ser!

Som ni förstår så är vår tid i Stolpboden för närvarande över! Monica har shop där. MEN Damkommittén har bokat övervåningen på Stallbacken 1 alla onsdagar under resten av säsongen förutom Ladies invitation och när vi åker på utflykt med egna bilar den 7 september. Om man vill ha något att äta eller dricka så beställer man och betalar i kassan och tar med et upp! Kanhända vi väljer att vara ute som i onsdags men vi har bokat ett ”hemviste”, som vi kan avboka om vi har andra planer! Sköööönt!

Efter att mycket otur har förföljt mig, mina glasögon blåste av mig på marina på Tjörn – köpa nya- på semester men barnbarnet Sonia när strejk hindrar oss att flyga hem – farfar Jan köper nya flygbiljetter och vi landar tidigt midsommaraftons morgon  - vilar på vår balkongen midsommar en stund då en vindpust tar vår stora parasoll och den seglar iväg över balkongen och landar i trädgården, trasig, men händige Jan lagar den - vid en poolkant i Mougins la min favoritmobil av – den dog- köpa ny mobil – men att lägga in allt igen – hur kul är det - under tävlingen i onsdags går en tand i underkäken först i två delar, vid lunch försvinner även den del som var kvar – hur kul är det? Tandläkaren på semester men akuttandläkare i Kungsbacka räddare i nöden! Men så idag vänder det när jag spelar Blickpunkten och går därifrån med pris, ett par fantastiska glasögon, Ray-Ban, med fräcka röda bågar! Så roligt och stort tack till sponsor som kanske inte visste vilken kick det gav! Så mycket glad energi! Hoppas att vi ses snart!

Många hälsningar i sommartid från oss alla i Damkommittén

Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Gunilla Eklund, Christina Peil, Eva Klavmark, Bodil Eriksson och Ninni Sanderoth

 

Särö 9 juni 2022

Kära alla golfdamer!

Säsongen är i full gång. Nu är 8 av våra 23 tävlingar spelade. Vi har varit på 1 utflykt och prövat att spela på alla våra 3 banor. Träningen för damer är för denna gång egentligen avslutad men Kalle erbjuder oss ett tillfälle med bunkerslag, nämligen torsdagen den 16 juni  kl 13 och 14, Kostnad 200 kronor att betala i receptionen. Max 8 damer i varje grupp. 10 damer har i skrivande stund anmält sig. Vill du vara med? Hör då av dig till mig ingrid@sanderoth.se snarast!

Två regelvandringar har kunniga Karin lett oss igenom, en på S 54 med 17 deltagare och en på S 70 med 11 deltagare. Den senare var tänkt att gå på eftermiddagstid på S 54 men blev flyttad. Nu har vi kontaktat Karin för att höra med henne om ny eftermiddagsvandring på S 54 och då med rejäl tid avsatt på banan så att inte någon ska behöva frukta att få en boll i huvudet! Det är så roligt att så många är intresserade av regler. De ger ju inte bara pliktslag utan möjligheter på banan! Så snart tid är bestämd så skickar jag en blänkare här via mail. Vår Facebooksida fungerar inte som kommunikationsmedel om man vill nå er alla. Däremot är Facebooksidan rolig att vara med på. Där är vi 90 medlemmar men det här brevet går till 450! Vill du vara med på Facebook så kontakta Ingela Malmberg, mingelas@outlook.com.

De tävlingar vi spelat sedan sist är

 • Func Factory, där vi kunde handla sponsorns fina golfkläder
 • Utflykten som gick till vackra Kobergs Golfklubb och med trygga Hisingens buss! Varmt tack till Britten och Eva A för allt ert arbete!
 • Konstrundan, vår enda stängda tävling med fina vandringspriser och avslutning i en uppfräschad och vackert smyckad Stolpbod
 • Trädgårdsslaget, en lottad foursome på S 62 med prunkande priser
 • Och igår Golfslaget i blandat väder och med SGC Golfshop som sponsor

Bilder från dessa tävlingar och pristagarna finner du på vår hemsida under https://www.sarogolfclub.se/se/kommitt-er/damgolfen/veckans-resultat och https://www.sarogolfclub.se/se/kommitt-er/damgolfen/bilder-damgolfen. Det är Ingela Malmberg som håller oss uppdaterade och tar fantastiskt fina bilder. Om du har någon bra bild från damgolfen så skicka gärna den till henne, så lägger hon in den. Tack Ingela för allt arbete du gör för oss!

Vilka tävlingar ligger då framför oss? Ja de som återstår i juni är

 • 3x6. En lottad partävling på S70 där av de 18 hålen spelas först 6 hål som bästboll, sedan 6 hål foursome och sist 6 hål greensome. Det här är en tävling som spelats runt om i Sverige under lång tid och som nu spelas hos oss med Gunilla Borg och Elisabeth Andersch som tävlingsledare. Hoppas att få se dig där!
 • Flaggtävlingen spelar vi på S 54 i Midsommarveckan. Tävlingsledarna Eva Leandersson och Bodil Eriksson har redan varit och inhandlat 60 svenska flaggor och är inte säkra på att de räcker. Många brukar vilja spela. Anmälan är öppen så se till att du kommer med! Tänk så roligt det kommer att se ut på 54:an med alla dessa flaggor!
 • Sommarslaget med 18 hål på 70. Vi har Inspirera med blommor, Saddler med väskor och Frisör Jennifer Poole som sponsorer! Christina Peil och jag är tävlingsledare. Kanske vi firar mittsäsong i samband med prisutdelningen?

Pandemin slog illa mot många verksamheter. Före pandemin låg våra, Damernas, siffor för totalt antal deltagare en bit över 1000. 2020 var siffran bara 562, förra året höjdes den till 725 och i år har vi efter några månader 481. Ska vi komma över 1000-strecket i slutet av september? Hoppas det! Inte bara för att det är en hög siffra utan för att det bakom siffran döljer sig ett stort antal damer som haft trevligt tillsammans i socialt sammanhang och samtidigt fått god motion. Statistiken som förs över våra aktiviteter ger underlag när vi funderar över vilka aktiviteter vi ska rikta in oss på. Sviktar antal deltagare? Varför? Ökar antalet damer som är med på våra aktiviteter- varför? Hur ska vi arbeta för att leva upp till våra mål? Det går just nu bra för oss. Vi har en stabil ekonomi, vi har ökat antal damer som deltar i aktiviteter från förra årets 81 till för närvarande 94. Men fler kan vi bli!

Hoppas att just du vill komma med. Om inte annat till våra avslutningar i Stolpboden för att träffa andra damer och höra lite om vad som händer. Prisutdelningarna är runt klockan 20 varje onsdagskväll!

Många hälsningar i sommartid från oss alla i Damkommittén

Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Gunilla Eklund, Christina Peil, Eva Klavmark, Bodil Eriksson och

Ninni Sanderoth

 

Särö 7 maj 2022

Kära alla golfdamer1

Nyss hemkommen efter en förmiddag med 24 av våra tävlingsledare. Vi spelade tvåmanna-scramble över 9 hål på S 54 och fikade därefter, hembakat men också ”gott” från Brödhuset i Askim. Naturligtvis blev det därtill en hel del information innan det blev prisutdelning. Vann gjorde Gunilla Borg och Carin Sanderoth tätt följda av Eva Leandersson och Marianne Carlberg. Om du är med i vår Facebookgrupp så kan du se de glada vinnarna där. Vi får hoppas att Ingela M kan lägga in fotona på vår hemsida så att fler kan se. Alla är ju inte med i Facebook! Det främsta syftet med dagens träff med tävlingsledarna var att de ska känna sig uppskattade! Viktigt är också att vi skapar en gemensam plattform för att kunna ge alla damer de allra bästa förutsättningar för en lyckad golfsäsong med roliga och inspirerande tävlingar och andra aktiviteter! Om du vill komma med i TL-gruppen som ersättare är du så efterlängtad! Anmälan till carin@sanderoth.se !

Nästa tävling, onsdagen den 11 maj, spelar vi på S 54 med Funk Factory som sponsor. Karin från FF ställer upp sitt klädställ i tältet vid starthuset från kl 15. Alla är välkomna dit för att se och prova och kanske köpa! Många av damerna spelar i kläder från Funk Factory och de är så nöjda. Kom och var med på tävlingen! Är du osäker inför själva tävlandet, kan du höra av dig till tävlingsledarna som lottar in dig i någon passande boll! Anmälningstiden går ut måndag kl. 15.00 som vanligt.

Veckan därpå tisdagen den 17 maj åker vi på vår bussutflykt till hemlig bana. Anmälningstiden har förlängts till och med den 11 maj! Utflykterna är så roliga. Mycket golf och också mycket tid till att vara tillsammans! DK står för busskostnaden och deltagarna betalar enbart 500 kr för greenfee, fika och lunch! Anmälan via min golf! Läs mer om utflykten i bilagd fil.

Den 25 maj har du chans att få ditt namn på listan över dem som vunnit något av våra vandringspriser. Det finns ett för varje klass. Vackra tavlor att ha hemma ett år. Vi spelar då Konstrundan som förutom utflykterna är den enda stängda tävlingen. Den går på S 54 och är så uppskattad så skynda att anmäla dig - anmälan är öppen!

Den 1 juni går vår första tävling på S 62. Det är Trädgårdsslaget med Nilssons Plantskola som populär sponsor! Även den anmälan är öppen nu! Kul att spela S 62 och vi börjar som vanligt med de långa slagen på S 70 och avslutar med de korta på S 54.

Bara en liten förvarning om att den 8 juni sponsrar vår egen SGC Golfshop för första gången! Spännande! Visst har vi många roliga tävlingar framför oss och många tillfällen till att ha kul tillsammans!

Har du hört något rykte om att damernas regelvandringar är inställda så stämmer det inte! Karin Landins regelvandringar måste vi ju ha. Vi pratade om dem på senaste DK-mötet och alla hade någon fråga att ställa till Karin! Kom till starthuset vid S 54 måndagen den 23 maj kl. 10.00 och/eller tisdagen den 31 maj kl. 18.00. Man behöver inte anmäla sig i förväg. Hcp- och regelkommittén inbjuder därtill ALLA till regelvandring tisdagen den 10 maj kl. 19.00 och måndagen den 16 maj kl. 19.00! Samma träffpunkt.

Det finns nu en grupp som är intresserad av träning för damer kring vissa moment i golfen, som putting, bunkerslag, närspel. Vi återkommer med besked om tid mm. Vill du vara med? Anmäl dig till damkommitten.sgc@gmail.com!

Om någon av er damer vill komma med i vår Facebookgrupp så anmäl er till Ingela malmberg som är administratör. mingelas@outlook.com ! Hoppas att vi ses på banan!

Många hälsningar i den vackra våren från oss alla i Damkommittén

Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Gunilla Eklund, Christina Peil, Eva Klavmark, Bodil Eriksson och

Ninni Sanderoth

 

Särö 25 april 2022

Kära alla golfdamer!

Så är nu säsongen i full gång! Förra onsdagen startade vi den med scramble och vårmöte på Säröhus. 46 damer ställde upp på tremannascramblen och det var kul att se fullt med glada damer klädda i alla de färger på vår fina parkbana. En syn som många längtat efter. Därefter snabbt till Säröhus och en fin kväll med vacker solnedgång över havet, mycket prat runt borden, en massa info (som också kommer i detta mail) och en helfestlig modevisning från Feminette på Kungsmässan. Mer kläder blev det då Tina från receptionen visade våra klubbkläder som finns på receptionen och som man beställer på nätet. Vi var 66 damer anmälda och kunde hälsa fler än de damer som vanligtvis spelar damgolf välkomna, vilket gladde oss mycket. Är du nyfiken på hur det var så har Ingela Malmberg tagit fina foton som ligger på vår hemsida (www.sarogolfclub.se) liksom resultaten från tävlingen. Generösa sponsorer var GöteborgsOperan med 6 biljetter till vinnande lag, Feminette och Gihlsro Pelargonier. Säröhus öppnade sin stora famn för oss, vilket vi är oändligt tacksamma för!

I övermorgon, den 27 april, går nästa tävling och då med Stallbacken 1 som sponsor. Det blir säkert också en fullträff!

Med Karin Landins regelvandringar vänder vi oss till alla damer. Vill du vara med på en promenad runt banan med massor av ”regeltips”? Kom då till S 54 måndagen den 23 maj kl. 10.00 och/eller tisdagen den 31 maj kl. 18.00. Man behöver inte anmäla sig i förväg och träffpunkt är vid starthuset. Därtill inbjuder Hcp- och regelkommittén ALLA till regelvandringar tisdagen den 10 maj kl. 19.00 och måndagen den 16 maj kl. 19.00! Samma träffpunkt.

Vi försöker arrangera träning för damer kring vissa moment i golfen, som putting, bunkerslag och närspel. Kalle är positiv till att anordna sådan träning men under dagtid, då han är hårt upptagen kvällar och helger. Är du intresserad? Skicka sms till Ninni, 0709 205980, så får vi se om vi blir tillräckligt många för att ordna en grupp. Svar senast 3 maj!

Vem vill ställa upp och gå fadderrundor! Självklart är det viktigt för nya att ha sällskap och stöd runt banan samtidigt som det är en fantastisk chans att välkomna nya till vår klubb. Anmälan via sms till Ninni 0709 205980 senast 3 maj.

I dagarna har vår broschyr blivit klar. Tack till Ingela Malmberg för foto och layout och till Dan Morehed för att ha tryckt upp många åt oss. Skulle du vilja ha för att ge till någon dam som du tror kan vara intresserad av att komma med bland oss så finns de att hämta i receptionen!

Vill du vara med på en onsdagstävling men ogärna tävla eller är osäker på att tävla går det utmärkt att kontakta tävlingsledarna så lottar de in dig i boll! Alla ska kunna känna sig välkomna! Du ska anmäla dig som vanligt på min.golf.se.

Vi söker fler tävlingsledare. Det är alltid bra att ha några i reserv. Carin Sanderoth har hand om tävlingsledarna. Denna säsong betalar inte Tl avgift i ”sin” tävling och får därtill en check till Stallbacken 1 på 100 kr! Plus att det är riktigt roligt att vara TL! Just nu är en inbjudan ute till spel och info för tävlingsledare lördag förmiddag den 7 maj! Hör av dig till Carin senast 1 maj om du är intresserad, carin@sanderoth.se.

Vi håller tummarna för våra seriespelare! Är du intresserad av att vara med? Kontakta Ann-Sofie Johansson, johansson.skalvik@gmail.com

Anmälan till årets hemliga utflykt är öppen till den 8 maj! Har du anmält dig ännu?

Några saker att observera beträffande tävlingarna

 • Anmälan öppnar alltid en månad före själva tävlingen
 • Swisha startavgift till Eva Aurell 0708 937275 först 6 dagar före tävlingen
 • Start på S 54 från kl 09 och kl 16 för att ge utrymme åt greenfeegäster mitt på dagen, undantag vid shotgun de sista tävlingarna i augusti och september
 • Stolpboden kommer att användas vid prisutdelning, ej den 27 april
 • Blir du sen och vill äta på Stallbacken, ring och beställ 0300 430044!

Damkommittén har skaffat sig en emailadress damkommitten.sgc@gmail.com!

Många glada hälsningar från oss alla i Damkommittén, vi hoppas att vi ses på träning, regelvandring och/eller damgolf!Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Gunilla Eklund, Christina Peil, Eva Klavmark, Bodil Eriksson och Ninni Sanderoth

 

Särö 21 mars 2022

Kära alla golfdamer!

Mycket vatten har runnit under broarna sedan vi i Damkommittén skrev till er se-nast. Då var det mörkt och kallt och långt till golfsäsong. Nu är sommargreenerna öppna på Särö 70 och om en månad vaknar du kanske efter att ha varit på Särö Golf Club:s Damers vårmöte kvällen innan.

Vi hälsar alla damer välkomna till golfsäsongen 2022! Kanske inte alla vill delta i samtliga aktiviteter. Det går så bra att plocka just det som passar dig! Vi har mycket roligt fram för oss att berätta om. OBS! Två inbjudningar är bifogade till detta brev!

En uppfräschning vad beträffar regler för golfspel är nyttigt oavsett om man är med och tävlar i damgolfen eller inte! På begäran kommer Karin Landin att hålla i regelpromenader för oss damer förutom de som kommer att annonseras ut för alla!

Att träffa andra golfspelare och att umgås i trivsam miljö är också kul! Den 20 april håller vi vårt vårmöte på Säröhus med mycket prat och mys, visning av kläder och något att äta. Se inbjudan som medföljer detta brev. Obs begränsat antal och att anmälan öppnar den 23 mars. Om du vill kan du också vara med i lottad scramble samma dag på Särö 54 med samling kl 16.00. Se samma inbjudan!

Det är också roligt att besöka andra banor. Vår hemliga utflykt går i år tisdagen den 17 april. OBS! tisdag då det har varit jättesvårt för Britten Sjöstedt-Banica, vår trogna tävlingsledare tillsammans med Ann Ericsson, att finna en bana som vill ge oss onsdag. Vi har då bytt med veteranerna som den veckan kommer att spela onsdagen den 18 mars. All info om utflykten finns på bifogad inbjudan.

I tävlingsprogrammet finns ytterligare en utflykt men denna gång med egna bilar. Den går i september och Bodil Ericsson och Ninni Sanderoth är tävlingsledare. Obs ej hemlig då man måste veta vart man ska köra, men ändå rolig att vara med på!

Några som besöker andra banor är våra seriespelare. Dels tar de emot spelare här på Särö från andra klubbar dels besöker de och tävlar på banor inom Göteborgs Golfförbund. Vill du vara med? Gunilla Eklund har hand om D 70, D 60 Bodil Eriksson, Britten Sjöstedt-Banica D 50 hcp. Ann-Sofie Johansson är seriespelsansvarig för damerna. Kontakta henne om du vill vara med!! johansson.skalvik@gmail.com

Vårt tävlingsprogram är nästan spikat och klart. Vi väntar på besked från tävlingsledare om ok med den tävling de är satta på. Programmet kommer att publiceras på vår hemsida (tack Ingela Malmberg) och vi kommer också att dela ut till er. Det kan vara trixigt att printa ut det själv om utskriftsformaten skiljer sig åt! Vi har lagt in 23 tävlingar: 3 på Särö 62 + 6 på Särö 70 varav två över 9 hål + 2 utflykter + 12 på Särö 54. Vi kommer att under säsongen spela scramble, greensome, foursome, bb+foursome+greensome, snörgolf , eclectic 3x9 och flaggtävling samt våra vanliga singeltävlingar. Vid några tillfällen kommer startfältet att lottas ”klassindelat”.

Vi har funderat mycket på en D-klass för dem som gärna spelar men ogärna tävlar. Mer information om detta kommer på vårmötet! Vi vill uppmana er som vill vara med utom tävlan att höra av er till tävlingsledarna och meddela dem hur ni önskar ha det. Vi kommer då att ordna för er! Alla ska vara välkomna!

Carin Sanderoth har hand om alla tävlingsledare. Vi har så det täcker alla tävlingar men skulle gärna se några fler tävlingsledare, då det är bra att ha ersättare. Vi planerar en träff för tävlingsledare i början av maj och vill du vara med så anmäl dig till Carin, carin@sanderoth.se. Det är riktigt roligt att vara tävlingsledare och detta är ett bra sätt att komma in i verksamheten.

Pandemin har tagit hårt på många verksamheter även om det nu börjar ljusna. Det är något glest med sponsorer men var så säkra – det kommer att finnas priser till alla vinnare! Vi har några nya sponsorer som vi hälsar välkomna. Det är Nordic Wellness, SGC Golfshop, Frisör Stephanie Åström, Jessica Zandén, Frisör Jennifer Poole. Vi har också många trogna som år efter år gynnar oss. Och vi måste gynna dem genom att handla eller använda deras tjänster.

Vi har sedan höstmötet varit engagerade i att försöka åstadkomma en samordning med Proseccogolfen. Detta år misslyckades det. Vi hoppas att det löser sig till annat år!
Hoppas att du finner något i vårt program som tilltalar dig. Vi är öppna för förslag på aktiviteter så hör gärna av dig med dina idéer!

I förhoppning om en ljus och glad, inspirerande och lätt utmanande säsong!

Många glada hälsningar från oss alla i Damkommittén,

Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Gunilla Eklund, Christina Peil, Eva Klavmark, Bodil Eriksson och
Ninni Sanderoth

 

 

Särö 17 december 2021

Kära alla golfdamer!

Alla vi sju damer i Damkommittén önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År! Vi hoppas att 2022 ska bli ett bra år för många, gärna alla, och att stora och små globala och lokala problem ska nå sina lösningar!

Det här medlemsbrevet skickas till 483 damer. Under säsongen 2021 deltog 89 damer i aktiviteter anordnade av damkommittén. Prosecco samlade ett 80-tal. Några damer finns med såväl hos Damgolfen som Prosecco, vilket betyder att vi har direkt kontakt med cirka 160. Drygt 300 av er, utöver de 160, är medlemmar i SGC tillsammans med oss. Så roligt och också så utmanande! Vi frågar oss naturligtvis vad vi i Damkommittén kan göra för denna stora skara. Ibland hör någon dam av sig och tackar för brev som detta och säger att det är kul att läsa om vad som sker i klubben, men vad mer skulle vi kunna göra? Många av er är säkert nöjda med sitt sätt att vara med i Särö Golf Club; man spelar med vänner, tränar, spelar på simulatorn. Men några av er kanske efterfrågar mer? För att komma åt vad vi skulle kunna bidra med förutom vårt tävlingsprogram funderar vi på att skicka ut enkel enkät och därtill bjuda in till samtal i fokusgrupper under början av våren. Punkt om detta finns på dagordningen för vårt nästa möte den 11 januari. Skulle du vilja medverka i fokusgrupp hör gärna av dig till mig! Sista tävlingen blir den 21 september och höstmötet den 28 september.

Även om klubborna nu är undanplockade, kanske också översedda och rengjorda, så är vi sju i full gång med nästa säsongs program. Eva K, Eva L och Christina väntar dock till efter helgerna med att kontakta sponsorer. Hör gärna av dig till dem om du har någon att föreslå! Tävlingsprogrammet är klart vad avser val av bana. Enligt tradition har vi anpassat våra val efter veteranernas spelprogram för 2022 som redan är klart! Vi vill ju inte båda belasta samma bana samma vecka! Vår första tävling, scramble med vårmöte, blir den 20 april. Det är en vecka senare än vanligt men den 13 april är mitt i påsklovet och dagen före skärtorsdag! Vid vårt nästa möte kommer vi att välja vilka tävlingar som ska finnas med och när! Bodil, Carin och Gunilla utgör den grupp som förbereder detta. Här kommer era svar på höstens enkät väl till pass!

Tidigare hade vi en D-klass. Till nästa säsong avser vi att införa den igen. I D-klassen spelar man alltid poängbogey. Vid spel på Särö 70 spelas 9 hål ej 18. Antalet priser ska var i proportion till antal startande och kan lottas ut för att poängtera spelandets sociala karaktär framför tävlandet. Hoppas att många av er vill vara med!

Det är roligt att kunna avsluta med att berätta att samordningsarbetet med Proseccogruppen har tagit sin början. För er som inte känner till Prosecco, så består gruppen av damer som hittills har spelat tisdag eftermiddagar på Särö 54. De samlas inför start kl. 17 och lottar där och då bollar. Man spelar poängbogey och det är en blandning av damer som är med, företrädesvis damer som yrkesarbetar och där många har familjer. Själva beskriver man sin golf som lättsam, enkel att anordna och i första hand social. Jag skulle beskriva det som ett socialt eftermiddagsgolfevent för damer. Nu har styrelsen bestämt att alla damer ska spela tävling på onsdagar, Prosecco får flytta och damkommittén har i uppgift att samordna detta. Damkommittén planerar och ansvarar ju för verksamheten på onsdagar. Den 15 december träffades Jenny Törnkrantz, Teea Flygare, Gunilla Eklund, Eva Klavmark och jag på Telegrafen och hade ett knappt två timmar långt och givande samtal. Lotten Borg och Bodil Eriksson som skulle varit med var båda sjuka. Samtalet kring samordning fortsätter den 10 januari. Vi hoppas alla på en bra säsong 2022 tillsammans!

Många glada julhälsningar från oss alla i Damkommittén,

Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Gunilla Eklund, Christina Peil, Eva Klavmark, Bodil Eriksson och mig.

Ninni Sanderoth

 

Särö 18 november 2021

Kära alla golfdamer!

Vi så glada över att känna den entusiasm och förväntan som spirar hos er damer inför golfspel nästa säsong! Det ger en extra krydda till utmaningen att skapa det allra bästa tävlingsprogrammet inför 2022! Och när vi nu har haft såväl eget som klubbens höstmöte är det dags att närmare presentera Damkommittén 2022. I förra mailet nämnde jag vilka vi är.  Här kommer lite mer info.

Vi är 7 damer: Bodil Eriksson, Carin Sanderoth, Christina Peil, Eva Klavmark, Eva Leandersson, Gunilla Eklund och jag. Många kanske någon tycker men jag kan försäkra att i omgångar behövs vi alla. Vi har alla varit medlemmar i klubben olika länge, har olika bakgrund, olika förväntningar på vad golfen ska ge och representerar därför olika perspektiv. Christina Peil är ny i klubben i år och jag har varit med sedan april 1982. Här möts nyfikenhet och tradition i spel- och tävlingslust. Bodil har jobbat i klubben sedan 2012 och har en oändlig kunskap och erfarenhet, vilket vi är så stolta att kunna få ta del av. Bodil, Christina och Gunilla deltar i damernas seriespel, de spelar för oss med den äran, och möter damer från andra klubbar. Där skapas ett erfarenhetsbyte och familjen damgolfare i GGF växer! Carin är yngst, hon jobbar fortfarande och har en stor familj. Jag är äldst och utifrån våra livssituationer har vi olika förväntningar. Gunilla har spelat golf sedan tidig ålder och är hos oss medlem i sin sjunde klubb. Hon har upplevt många möten med klubbstrukturer och hur det är att komma ny till klubb och att växa in i den. Eva och Eva är flitiga damspelare, kunniga och representativa för många av damerna. Jag har varit funktionär i flera olika roller inom klubben och bär kunskap om den. Tillsammans är vi Damkommittén 2022.

Vid speciell fråga vid speciellt tillfälle/tillfällen kan ytterligare dam eller damer adjungeras till kommittén. Därutöver är vi så glada över att Ingela Malmberg fortsätter vara redaktör för hemsida och Facebookgrupp samt vår alldeles egna fotograf och över att Eva Aurell fortsätter med vår bokföring och uppföljningen av ekonomin!

Uppgifterna inom kommittén har vi fördelat så här:

 • Christina, Eva L och Eva K tar hand om sponsorerna. De har redan haft sitt första gruppmöte och pratat ihop sig om strategi. Om du har tips på sponsor är det till någon av dem du ska vända dig. Kontaktuppgifter kommer läggas ut på hemsidan.
 • Carin, Bodil och Gunilla jobbar med olika delar av tävlingsprogrammet. Carin håller kontakt med tävlingsledare, Gunilla håller kontakt med krogen ang. möten och våra kvällar, Bodil kommer att passa in vårt tävlingsprogram i klubbens stora och på GIT.
 • Tillsammans lägger vi tävlingsprogrammet, anordnar vår- och höstmöten, erbjuder regelpromenader, arrangerar event som Ladies Invitation. Sekreterarjobbet växlar mellan oss. Jag försöker hålla ihop alltihopa och kommunicera till er vad som har hänt, händer och ska hända.

Vi är väl medvetna om att du kanske gillar att spela golf men inte är intresserade av att tävla. Vi hoppas att ändå få se dig hos oss! Skulle du vilja vara med på tävling men är osäker så hör av dig till oss, så ordnar vi en trevlig lottning! Kanske vill du delta i någon regelpromenad eller komma till viss prisutdelning där speciell sponsor presenterar sin verksamhet! Du är så välkommen!

Vid höstmötet bordlades frågan om försäljning av Stolpboden. Mer fakta ska fram. Ur damernas perspektiv kan vi se att vi skulle kunna använda Stolpboden sommartid vid prisutdelningar efter vårt eftermiddagsspel, vid tävlingsledarträffar, vid regelgenomgångar. Har du fler förslag så hör av dig till mig!

Damkommittén 2022 är så glada över att så här vid det nya programmets första stapplande steg kunna hälsa alla klubbens damer välkomna till vår säsong. Vi spelar onsdagar för- och eftermiddag, olika spelformer och på våra tre olika banor!

Vi önskar en trevlig snart kommande advent!

Med hälsningar från oss alla i Damkommittén, Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Gunilla Eklund, Christina Peil, Eva Klavmark, Bodil Eriksson och mig.

Ninni Sanderoth

 

 

Särö 27 oktober 2021

Kära alla golfdamer!

Golfsäsongen för Särö Golf Club:s Damer är över men inte helt. Ännu finns det chans att spela spontangolf på Särö 54 de onsdagar som den är öppen och därefter fortsatt på Särö 70.

Den ”officiella” damgolfen firades av med ett glatt höstmöte. Mat och dryck på Stallbacken 1 med mannekänguppvisning och prisutdelningar. Monica och hennes mannekänger visade ett urval av kläderna i boden, tidigare Nya Zeeland. Bilder från höstmötet samt resultat från de tävlingar som löper under hela säsongen finns på klubbens hemsida under Kommittéer och Damgolfen. Vi kan avslöja att Ann Ericsson är Årets damgolfare. Hon tog hem vandringspriserna i Eclectic, Damligan, Puttingtävlingen och Ligan Särö 54. Grattis! Ann-Sofie Johansson tog hem det gamla men nyinstiftade vandringspriset för flest antal birdies under damtävling under säsongen. Grattis!

Våra tävlingsledare har avtackats med en 9-hålsrunda ”spela bollen som den ligger” och med efterföljande god fralla samt härlig tårta från Maleviks Kakhus. Vi har i år 36 damer anmälda som tävlingsledare. Några få av dem är ersättare och har inte varit aktiva men vi har en fantastisk grupp som gör våra tävlingar möjliga. 22 damer deltog och stämningen var hög i tältet vid prisutdelning och fika. Samtliga damer fick pris. 1:a, 2:a och 3:e priserna var litografier med göteborgsmotiv av Marika Lang. De vanns av Ninni Sanderoth, Ann Danielsson och Gunilla Eklund. Grattis alla pristagare och varmt tack för er insats!

En sammanfattning av årets enkät bifogas detta mail. Man kan utläsa att de flesta damer är nöjda. Många damer deltar. 58 damer har deltagit i damligan, 71 har deltagit i tävlingsspel på Särö 54. 89 är med i Facebookgruppen. Få damer har deltagit i samtliga tävlingar. Det finns justeringar att göra i tävlingsprogrammet som att sänka klassgränsen för A-klassen vid spel på Särö 70 och 62. Alla damer som har svarat önskar regelpromenader/regelgenomgång vid säsongsstart. Och kanhända att det nästa år blir vårutflykt med buss och höstutflykt till förannonserad bana med egna bilar. Läs mer i bilagan.

29 tävlingsledare i damgolfen har lämnat in en motion till årsmötet angående fördelning av tid för tävling på Särö 54, Särö 62 och Särö 70 mellan Särö Golf Club:s damer samt Young Ladies. Motionen kommer att finnas bland de handlingar som kan hämtas på receptionen från den 9 november.  Motionen kommer att behandlas på årsmötet den 16 november. Personlig närvaro ett krav vid omröstning. Inga fullmakter!

2022 års Damkommitté har haft sitt första möte. De nya i kommittén är Bodil Ericsson, Christina Peil och Eva Klavmark. Kvar från förra året är Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Gunilla Eklund och jag. Alla kommer att jobba med att skapa ”det allra bästa” tävlingsprogram, men Christina, Eva K och Eva L fokuserar på sponsorerna medan Bodil, Carin och Gunilla tar fram andra bitar av tävlingsupplägget. Viktig fråga är vad vi lärt oss av det gångna året inför planering av det nya. Vi hoppas att Eva Aurell vill fortsätta sköta vår ekonomi och att Ingela Malmberg fortsatt är vår redaktör och fotograf. Vi kommer inte att ha en sekreterare utan använda ett rullande schema för protokollskrivning.

Vi önskar en trevlig höst!

Med hälsningar från oss alla i Damkommittén, Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Gunilla Eklund, Christina Peil, Eva Klavmark, Bodil Eriksson och mig.

Ninni Sanderoth  

 

Särö 12 september 2021

Kära alla golfdamer!

Så är det då dags att skicka ut inbjudan till Damernas Höstmöte ! Höstlöven på inbjudan indikerar att vår ljuvliga sommarsäsong drar mot sitt slut, men där väntar vacker höst med många chanser till trevliga golfrundor på onsdagarna. Spontangolfen drar igång igen den 6 oktober med samling vid Särö 54 strax före kl 10!

Sedan sist har vi spelat Händiga Händer på Särö 54; Stallbacken 1, 9 hål på Särö 70; Eclectic 3 x 9 på Särö 54; och varit på utflykt till Björnhults golfklubb i närheten av Falkenberg!

Ingela Malmberg och Marion Brisman är initiativtagare till Händiga Händer och den spelades vartannat år under lång tid, dock var senaste gången 2016. Nu återkom den till mångas förtjusning. Ingela och Marion tackade för sig i samband med årets upplaga och överlämnar tävlingen till andra att fortsätta med! Vi tackar dem för deras gedigna insats, dels har de lyft hantverkets betydelse dels fått oss damer att engagera oss som sponsorer!

Stallbacken 1, årets sista tävling på Särö 70. Vi är tacksamma över att Monica, som lyser upp våra kvällar på Stallbacken 1 med sitt stora leende, ville sponsra en tävling!
Eclectic är alltid roligt att spela då man så tydligt spelar mot sig själv. Kan jag förbättra mig på det här hålet? Kanske testa med annan klubba?

Så höstutflykt?! Vårens utflykt blev inställd pga pandemin men Britten Sjöstedt–Banica fick Björnhults Golfklubb och Hisingebuss att flytta vår beställning till hösten! Och i onsdags var vi iväg på en mycket lyckad golfdag! Inte fel alls att åka iväg på hösten, tyckte många. Utmärkt val av bana! Kanske höstutflykt är ett alternativ? En vårutflykt med buss för att komma igång och en höstutflykt med egen bil för att avrunda? 1983 åkte damerna på sin första utflykt, då till Albatross. Under de första åren i klubben gjorde damerna flera utflykter per år. Vi hade ju ingen ”långhålsbana” själva.

Nu till de tävlingar som återstår. Det finns idag, söndag den 12:e, platser kvar på Sista chansen som går på Särö 54 den 15 september. Det är en lagtävling där du anmäler dig tillsammans med din partner. Kontakta Karin Landin 0700 519895 eller Eva Klavmark 0703 039194 om du vill ha hjälp med partner.

Sommarens spelsäsong avslutas den 22 september med populära Höstkorgen med Hemköp Kullavik som oerhört generös sponsor! Dignande korgar brukar fylla prisbordet och så blir det säkert även i år! 19 anmälda just nu!

Den 29 september håller vi vårt höstmöte på Stallbacken 1. Inbjudan finns bifogad detta mail. Det kommer att serveras en tre rätters middag där huvudrätten är kyckling. Kom ihåg att meddela Stallbacken 1 om du önskar specialkost. Vid middagen serveras bordsvatten - den som önskar annat att dricka, beställer det vid bordet!

Det här brevet är det sista från Särö Golf Club:s Damkommitté 2021! Vi tackar för oss, för en bra golfsäsong trots den sena starten pga pandemin. Vi har jobbat bra tillsammans, haft det kämpigt någon gång, haft mycket roligt och fått fin konstruktiv kritik från er! Några av oss fortsätter in i nästa års kommitté, några kommer att sluta. Avtackning av dem sker på höstmötet. En enkät kommer att delas ut och era svar väl begrundas då det är viktigt att verksamheten motsvarar medlemmarnas förväntningar! Vi hoppas på hög svarsfrekvens, för det är först då som nästa års kommitté får underlag att jobba med!

Med hälsningar från oss alla i Damkommittén, Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Eva Werner, Gunilla Eklund, Lena Jonsson, Ulla Carlsson och mig.

Ninni Sanderoth  

Ordförande i Damkommittén

 

Särö 13 augusti 2021

Kära alla golfdamer!

Igår kväll när jag började skriva detta var det för Damkommittén dan efter dan! Idag är det fredagen den 13. Tror du på skrock?

På Särö 62 spelade vi i förrgår Ladies Invitation som är en av säsongens höjdpunkter. 54 damer fyllda av förhoppningar om bra spel träffades i den tidiga morgonen och försvann ut på 70-banans nio hål. Det hade börjat regna och för oss i ”markpatrullen” såg vi damer samlas vid olika tee som blommor i buketter med alla sina färgglada paraplyer. Men snart sken solen och efter smörgås, kaffe och kaka vid 54:ans starthus gav man sig ut på ytterligare nio hål, som då badade i solljus. Monica och Pascale hade ställt i ordning för lunch på Stallbacken 1, där alla priser liksom salladsbuffén fanns prydligt uppradade.

Förstapriserna, presentkort från Säröhus, gick i A till Katja Puuri och Eleonore Kransfors och i B till Britten Sjöstedt-Banica och Ulla Sallin. I A-klassen gick priserna därefter till Ann-Sofie Johansson och Gunilla Jacobsson; Gunilla Eklund och Anna Lena Cullberg; Lena Wahlström och Ann Johansson. I B-klassen gick de till Anki Lindberg och Elisabeth Sontin; Lilian Bergström och Ingalill Byström; Anita Molander och Birgit Jansson. Dessa pristagare valde mellan presentkort från Martins Osteopati, Särö Fotvård och Blomstermåla. Det var hårfint mellan pristagarnas och de efterföljande spelarnas resultat! Grattis alla duktiga tävlande!

Närmast hål tävlade man om på vårt vackra hål 7/Särö 62. Lisbeth Waagstein vann nu äntligen Garden Glorys eftertraktade vattenslang. Hon kom allra närmast med 1.22 m. ”Closest to the line”, som jag slarvigt översatte Närmast linjen med när jag planerade med Cameron, utmanade på hål 14/Särö 62 (5:an på Parkbanan) och Gunnel Hellmér var allra närmast med 16 cm.  Det blev Gunnel som tog hem priset, en vacker hortensia. En rolig, innehållsrik, omväxlande och minnesvärd dag! Vi hoppas att det var så inte bara för Damkommittén.

Så till fortsättningen av vår säsong! Nu återstår sex tävlingar, varav två går på ”lång bana” nämligen Stallbacken 1 den 25 augusti med 9 hål på Särö 70 och Utflykten den 8 september, 18 hål någonstans. Britten som ansvarar för utflykten meddelar att priset blir 500 kr för bussresa, greenfee, fika vid ankomst och lunch. Det blir shotgunstart och vi åker i rymlig buss! Visst ska det bli roligt! Anmälan är öppen och nyss såg jag att 11 damer redan hade anmält sig!

Vi har 4 tävlingar kvar på Särö 54, innan vi övergår (hoppas vi) till höstens spontangolf på onsdag förmiddagar.

I nästa vecka, den 18 augusti, är det dags för alldeles speciella Händiga Händer. Så här skrev Ingela och Marion i sin inbjudan:

Alla har ett pris med sig, gärna egenhändigt tillverkat. Det kan vara allt från stickat, virkat, knypplat, bakat, syltat, sytt, vävt, målat eller fotat. Ja allt är välkommet! Priser kan lämnas till TL: Ingela Malmberg 0704-682689 eller Marion Brisman 0736-275829. Det går också bra att lämna innan start på tävlingsdagen. 

Den 1 september är det dags att testa hur mycket man kan förbättra sig om man går banan en gång till. Det blir till och med tre chanser på varje hål när vi spelar Eclectic 3x9 på Särö 54!

Vem vill du gärna spela med? Greensome med valfri partner spelar vi den 15 september i Sista chansen! Anmäl dig ihop med din partner!

Veckan efter, den 22 september, är det så dags för vår Grand Finale nämligen Höstkorgen. De här senare tävlingarna känns så avlägsna att mer information om dem och om Höstmötet den 29 september kommer inte nu utan efter Damkommitténs nästa möte den 31 augusti.

MEN kom ihåg att Puttingtävlingen, Eclectic och Damligan löper parallellt med de vanliga tävlingarna säsongen ut! Ingen särskild avgift för detta! I Damligan tävlar man med summan av de antal poäng man lyckas spela ihop vid varje tävling. Hittills under säsongen finns 56 damer med i Damligan med sina resultat från tävlingarna på Särö 70 och Särö 62. Två chanser kvar!

Även i Eclectic har vi två chanser kvar – Händiga Händer och Höstkorgen!

Så fortsätter fredagen den 13:e. Olycksdag eller lyckodag? Kanske en härlig golfdag? Til Lykke med dagen, som mina norska svågrar skulle ha sagt!

Med hälsningar från oss alla i Damkommittén, Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Eva Werner, Gunilla Eklund, Lena Jonsson, Ulla Carlsson och mig.

Ninni Sanderoth  

Ordförande i Damkommittén

 

Särö 27 juli 2021

Kära alla golfdamer!

Dags för en uppdatering! Snart en månad sedan förra brevet! I morgon spelar vi Från topp till tå, den sista av årets julitävlingar. Efter att under juli hittills ha spelat Särö 54 med tre klubbor; ha firat Frankrikes nationaldag med damer i rött-vitt-blått på Särö 62 – en härlig syn; ha testat att spela lagspel i olika former-3x6- på Särö 70, är vi nu i morgon tillbaka på Särö 54 med singelspel och många sponsorer i Från topp till tå! Första gången vi spelade den tävlingen var 2010, då vi samlade från fotvård till hårvård i en tävling. Säsongen 2011 var vi 59 startande, i morgon är det 39 och flera av oss var med och spelade för 10 år sedan! Överraskningar från Feminette i Kungsmässan och väskor från Saddler finns på prisbord liksom priser från Apoteket Hägern och Marta Österling.

En eloge till våra sponsorer som visar stor förståelse för de ändringar som har gjorts i det ursprungliga tävlingsprogrammet på grund av våra sju inställda tävlingar.  Hanna Ekegren och Särö Konstgalleri, som båda skulle ha sponsrat Konstrundan med var sitt pris, ställde upp med två fina tavlor var, då de nu sponsrade 3x6. Det var ju en partävling! Martins Osteopati flyttar med sin tre priser till Ladies Invitation och ställer upp med fyra priser, då det är en partävling. Sponsorernas vänlighet, följsamhet och generositet gör livet så mycket enklare för DK och för tävlingsledare! Vi får inte glömma att gynna dem tillbaka!

Så till tävlingarna i augusti. Den 4 augusti spelar vi Tee Time på Särö 70, 18 hål. det blir årets sista 18hålstävling om man räknar bort utflykten i september! Det är svårt att tänka sig att snart blir det för mörkt för eftermiddagsdamerna att hinna spela de 18 hålen! Golf Outlet sponsrar och chans att plocka många poäng till Damligan!

Den 11 augusti är det så Ladies invitation. Inbjudan till Ladies kommer som bilaga till detta mail!

Favorit i repris den 18 augusti med Händiga Händer! Marion Brisman och Ingela Malmberg är tillbaka med sin tävling! De är efterlängtade! 18 hål på Särö 54 och efterföljande fantastisk prisutdelning. Hur fantastisk den blir beror på oss som ställer upp och delar med oss av något som vi har förfärdigat! En happening blir det, vågar jag lova, med många, många fina priser och roligt spel på vår vackra Parkbana!

Månadens tävlingar avslutas med 9 hål på Särö 70 den 25 augusti och prisutdelning på Stallbacken 1! Jag var just och pratade med Monica om Ladies och hon är så förväntansfull inför tävlingen som hon sponsrar med sina vänner dvs. de som har utställning och varor i Nya Zeeland.

Glöm nu inte att Puttingtävlingen, Eclectic och Damligan löper parallellt med de vanliga tävlingarna! Ingen särskild avgift för detta!

Med hälsningar från oss alla i Damkommittén, Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Eva Werner, Gunilla Eklund, Lena Jonsson, Ulla Carlsson och mig.

Ninni Sanderoth  

Ordförande i Damkommittén

 

Särö 11 juli 2021

Hej alla damer i Särö Golf Club!

Nu på onsdag den 14 juli spelar vi Trikoloren! De tre färgerna rött, vitt och blått kommer att finnas i fokus på banan och, hoppas vi, på många av våra spelare, då vi uppmärksammar Frankrikes nationaldag, Le Quatorze Juillet!  14 juli 1789 inleddes den franska revolutionen, som vi säkert alla läst om i skolan, med stormningen av Bastiljen. Nu förväntar vi tävlingsledare - Christina, Petra, Carin och jag - oss inte någon stormning men hoppas på anstormning till tävlingen och till samlingen på Stallbacken 1.

Från kl 19 tävlingsdagen serverar Monica oss en fransk buffet med kallt och varmt och många godsaker, ost, skinka, paté mm, 1 glas Prosecco samt kaffe och Crème Brûlée för 299 kronor. Roligt att äta fransk mat med de övriga golfdamerna, eller hur! Anmäl dig direkt till Stallbacken 1, 0300-430044, om du vill vara med och äta den franska buffén. Ni som spelar på eftermiddagen kan serveras buffén när ni kommer in! Och ni som inte spelar denna onsdag välkomna att njuta av den goda franska maten med oss! Naturligtvis kan man välja annan rätt på menyn!

Vi hoppas på många spelare – anmälningstiden till tävlingen går ut måndag den 12 kl. 15. Anmälan sker via min golf som vanligt! Vi har fantastiska Sebago som sponsor, trogen oss sedan många år, och därtill har vi några hemliga sponsorer med fransk touch. Naturligtvis har vi närmast hål samt pris för bästa klädsel denna franskinspirerade dag! Vi spelar med löpande start förmiddag och eftermiddag på Särö 62.

Välkomna!

Tävlingsledarna

genom Ninni


Då det inte blev något fredagsbrev denna vecka på grund av att hemsidan släckts ned lovade jag att komma med ett söndagsbrev i stället. Nu har dock sidan tänts igen och Bodil ska gå ut med ett måndagsbrev. Eftersom jag lovat söndagsbrev får ni stå ut med att läsa samma text såväl i detta som i det som Bodil skickar ut i morgon!

 Särö 1 juli 2021

Kära alla golfdamer!

Jubileumsvecka och många roliga tävlingar! Vi damer hade vår igår och den blev riktigt lyckad med många glada miner, mer eller mindre lyckade resultat, ett digert prisbord och många fina minnen. Jag pekade inledningsvis på vikten av att tillåta sig överskrida det vanliga, fantisera och drömma, att ge liv åt sina drömmar precis så som de gjorde som startade vår klubb för 40 år sedan! De såg möjligheterna och utmanade dem och här är vi idag, skyldiga dem ett stort tack! Nyfiken på tävlingen och kalaset som följde? Det finns bilder på vår facebooksida och resultat på hemsidan. För att läsa facebooksidan måste du bli medlem i vår facebookgrupp. Är du intresserad kontakta Ingela Malmberg på mingelas@outlook.com.

Under juli spelar vi 4 tävlingar:

den 7 juli Tre klubbor på Särö 54 med Rollands, Kitchen Wiz och Nordgården som sponsorer. Nu gäller det att ut och pröva vilka klubbor. Obs! det är inte Tre klubbor plus putter utan tre klubbor med eventuellt putter som en av dem. Tänk det kan hända att det går bättre med dessa tre än med ett helt set! Anmälan är öppen!

den 14 juli är det Frankrikes nationaldag och det firar vi med Trikoloren på Särö 62 och med Sebago som sponsor. Den dagen klär vi oss i rött-vitt-blått och bästa rödvit-blåa klädsel kan tänkas få pris! Sonderingar pågår mellan tävlingsledningen och Stallbacken 1 om att servera en fransk buffet i samband med prisutdelningen! Mer info om det kommer separat! Vi hoppas naturligtvis på en strålande dag i fransk anda!

den 21 juli spelar vi 3 x 6 på Särö 70. Det är en lottad partävling där vi spelar först 6 hål bästboll, sedan 6 hål greensome och de sista 6 hålen foursome! Martins osteopati, Sanopharma, Hanna Ekegren och Särö Konstgalleri sponsrar! Det ska bli riktigt spännande med denna tävling!

den 28 juli är det dags för Från topp till tå. Då är vi tillbaka på Särö 54 och spelar en singeltävling. På prisbordet kommer det att finnas priser som gett tävlingen sitt namn. Apoteket Hägern och Särö fotvård och därtill 3 nya sponsorer, nämligen Feminette, Saddler och Marta Österling.

Väl mött till dessa 4 tävlingar!

Nu har restriktionerna lättat i samhället och det finns inte längre någon anledning att dröja med Puttingtävlingen så därför startar den nästa vecka, den 7 juli! Ytterligare en utmaning!

Trevlig sommar och rolig golf önskar vi er alla!

Damkommittén- Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Eva Werner, Gunilla Eklund, Lena Jonsson, Ulla Carlsson och jag.

Ninni Sanderoth  

Ordförande i Damkommittén

 


Särö 12 juni 2021

Kära alla golfdamer!

I onsdags en rolig tävling på Särö 54 med 44 förväntansfulla damer som på kvällen samlades utomhus vid Stallbacken 1 för info och prisutdelning. Många fina priser delades ut från restaurang Aquarelle och Sofia Holländers SOHOCO. Sjukdom hindrade Func Factory att sälja kläder i tältet på S54. Vi hoppas att Karin återkommer med sitt erbjudande vid annat tillfälle!

Sorlet från onsdagskvällen överträffades under torsdagen av vindbyarnas ilande när Jan och jag sjösatte och riggade vår segelbåt uppe på Tjörn i den tidiga torsdagsmorgonen. Det behövdes fyra händer, om inte fler, när vi slet och drog i de bångstyriga seglen. Nåväl det hade mojnat när vi seglade iväg och till igår kväll var det i stort sett bara vi två och naturens ljud. Hem igår kväll med landskapet målat i gråtoner gled vi nästan ljudlöst fram med enbart genua i en förlig vind. En och annan mås hörde vi och två makrillbarn fick vi på paravanen, så små att de fick simma vidare. Så hit hem där solen sken och allt bara var som vanligt! Varför denna lilla betraktelse? Jo för att berätta för er att jag först nu skickar ut brev till er efter tisdagens möte i DK. Någon dator hade jag inte med ombord!

Jag tror att ni alla har hört att vi damer uppmärksammar klubbens 40-årsjubileum med en gåva – de tre rhododendron buskarna vänster om 5:ans tee på Särö 54! Titta på dem och tänk på att de är från oss. De planterades måndagen den 7 juni under ledning av Bosse Andersson och med Lasse Landin och Jan Sanderoth som duktiga grävare. Bertil Wictorén var med på sin sista arbetsdag som ordförande och ansvarade för vattningen! Tack för alla hjälpande händer!

Onsdagen i jubileumsveckan, den 30 juni, spelar vi singeltävling på Särö 54 med två shotgunstarter, 9.30 och 16.00.  Vi spelar den dagen om vandringspriserna Tavlorna och många andra priser från trogna sponsorer. Anmälan är redan öppen men tävlingen är stängd för andra än klubbens damer! På kvällen i samband med prisutdelningen har vi ”kalas” på Stallbacken 1. Inbjudan finns bifogad detta mail. På grund av restaurangens coronarestriktioner finns bara plats för 55 gäster. När och om denna kvot är full upprättar vi en väntelista. Blir det gynnsamt väder kan vi kanske vara ute och då blir det plats för flera! Så anmäl dig! Snarast!

Jag skickar med ett utdrag från SGF ang. de regler som nu gäller på banan. Obs! Restaurangen har egna regler. Viktigast att tänka på där är att mingel inte får förekomma utan att gäster ska sitta vid bord och att restaurangen stänger 22.30. Köket på Stallbacken 1 stänger kl 21.00.

Hoppas att ni går in och läser på vår hemsida. Den finns under www.sarogolfklubb,se. Där väljer du Kommittéer, sedan Damgolf och därunder det som du är intresserad av. Här finns Veckans resultat och också ett fint bildspel. Det är Ingela Malmberg som sköter vår hemsida så proffsigt och just nu jobbar Ingela med bildspel. Har du några digitala bilder från åren med damgolf vill vi gärna att du sänder dem till Ingela för infasning i vårt bildarkiv och bildspel! Adressen är mingelas@outlook.com.

Tre tävlingar återstår i juni! 16 juni – Trädgårdsslaget på Särö 62 med Nilssons i Malevik som sponsor, 23 juni – Sommarslaget på Särö 70 med Mette Picaut som sponsor och så Jubileumstävlingen den 30 juni! Hoppas att vi ses på banan eller på kvällen vid prisutdelningen. Vi har infört ett pris som lottas ut bland dem som kommer på kvällen till prisutdelningen men inte själva har spelat under dagen!

Med hälsningar från oss alla i Damkommittén, Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Eva Werner, Gunilla Eklund, Lena Jonsson, Ulla Carlsson och mig.

Ninni Sanderoth  

Ordförande i Damkommittén

 

Särö 20 maj 2021

Kära alla golfdamer!

Så är vi då igång! Tävlingarna och våra efterföljande onsdagsträffar har ställts in under april och maj. Men nu är det snart juni och då kan vi spela 5 tävlingar! Välkomna alla! Det ska bli så roligt att ses!

Jubileumsår och det firar vi med att spela några klassiker, bland andra Flaggtävlingen. På bilden ovan ser damer som spelade Flaggtävlingen 2012 på den riktiga flaggdagen, den 6 juni! Känner du igen någon? I år får vi nöja oss med att spela Flaggtävlingen den 2 juni, men i samma vecka som nationaldagen. Många kanske känner att det är tufft att börja med en slagtävling men kom ihåg detta är inte en handicapgrundande tävling! Vi träffas för att spela och ha det trevligt tillsammans med blå och gula små fanor. Sedan kommer några att vinna och då får vi applådera för dem! Anmäl er!

Även om du inte spelar med på Flaggtävlingen är du välkommen upp till Stallbacken 1 på kvällen. Damkommittén kommer att informera inför sommarens tävlingar före prisutdelningen. För att detta inte ska bli för sent kommer vi att ha sista start i tävlingen kl. 16.00! Vi räknar med info cirka kl. 20.30 och prisutdelning cirka kl. 21. Från 1 juni stänger restaurangen kl. 22.

Vi har lagt till en fråga i samband med anmälan till tävling. Den gäller om du avser att äta i samband med prisutdelning eller inte. Svaret är inte bindande och du svarar i fri text t.ex eventuellt. Vi behöver också uppmärksamma att köket kan stänga en timme före restaurangens stängning. Är du då sen in kanske du inte kan få det att äta som du räknat med. Vi kommer därför att ange kökets stängningstid vid start. Du kan ringa in din beställning från banan för att vara säker på att få det du vill äta. Att tänka på är att vi delar restaurantens utrymme med övriga gäster där!

Den 9 juni går första tävlingen på Särö 54. Förutom att Aquarelle sponsrar kommer också Sofia Holländer att sponsra med sina fina smycken från SOHOCO. Hennes tävling den 26 maj blev ju inställd. Sofia kommer att visa och kanske sälja smycken ur sin kollektion i samband med prisutdelningen. Troligen kommer Func Factory visa sina kläder nere i starttältet under dagen. Så här finns många chanser att uppdatera sina garderob efter detta senaste års stiltje! Gäller såväl klubbens unga som något äldre damer!

Några små notiser!

 • Vi håller på att flytta in i telegrafen. Alla damernas prylar mm finns redan där men är inte uppackade. Vi väntar på skåp.
 • Den 4 juni går första tävlingen i Damernas seriespel. Vi önskar våra lag all lycka under sommarens tävlingar!
 • Vi söker bilder från de 40 åren som gått med damgolf. Vi tänker oss en bildvisning i samband med vår Jubileumstävling. Hör av er till Ninni, ingrid@sanderoth.se!
 • Under juni kommer det att finnas 2 möjligheter att anteckna resultat i Eclecticpärmen och 2 chanser att samla poäng i Damligan.
 • Puttingtävlingen dröjer vi med till 1 juli. Vi väntar på att under de närmaste dagarna få besked från SGF om vilka tillfälliga kompletterande tävlingsvillkor som ska reglera inom vilka ramar en tävling rent praktiskt ska genomföras.

Damkommittén har sitt nästa möte tisdagen den 8 juni. Hör gärna av dig om frågor du vill att vi ska ta upp eller förslag som du vill att vi ska beakta! Nu håller vi tummarna för ljusare tider för oss damgolfare!

Med hälsningar från oss alla i Damkommittén, Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Eva Werner, Gunilla Eklund, Lena Jonsson, Ulla Carlsson och mig.
Ninni Sanderoth  
Ordförande i Damkommittén

 

Särö 27 april 2021

Kära alla golfdamer!

En härlig onsdagsmorgon, vilket för många av oss under den här tiden av året betyder damgolf. Men inte golftävling ännu! Däremot sällskapsgolf med damer. Innan vi skiljdes åt igår kväll efter damkommittémöte bokade några av oss starttid idag på morgonen på Särö 54. Flera tider var redan bokade av damer runt klockan tio, men vi ville komma iväg tidigare. Det fanns tid och det var en ljuvlig morgon att vara ute i. Så mötte flera damer upp och jag tror att alla gladdes över att vara ute på den kära parkbanan. Nästa onsdag lockar redan med golf i sällskap med några damer. Jag tror att vi kommer att boka in oss. Denna gång kanske för 9 hål på Särö 70.

Ja som ni förstår får vi ännu inte spela tävling. Avrådan gäller till och med den 23 maj. Nytt besked kommer måndagen den 3 maj. Som det är just nu blir vår första tävling Smyckeslaget den 26 maj. Håll tummarna så att vi kan få spela den! Damkommittén har planerat lite speciellt för den då den blir vår första tävling. Vad det innebär återkommer vi till i senare mail. Men håll ögonen öppna! Blir inte Smyckeslaget vår första flyttar vi med vår planering till första möjliga. Vi är tålmodiga och outtröttliga!

Sex tävlingar har hittills ställts in. Våra sponsorer är så tillmötesgående och förstående att det går bra att be dem sponsra annan tävling. Maleviks Kakhus, som skulle ha sponsrat den 19 maj, blir sponsor på Utflykten, som vi hoppas bege oss på med buss. Den 8 september borde det gå! Func Factory återkommer under sommaren. Hemköp i Billdal kommer att sponsra med korgar på damernas jubileumstävling den 30 juni, för att nämna några. Konstrundan som ställdes in nu senast hade många sponsorer. Några kommer att finnas med på jubileumstävlingen, andra har vi spritt ut över säsongen.

Under förra året ställdes tävlingen in där man spelar om Tavlorna. Vår härlige Särökonstnär Ingvar Orrelid skänkte år 2009 två stora oljemålningar till damerna att ha som vandringspris. Ett att delas ut i klass A och ett i klass B. När vi damer var på utflykt till Rydö golfklubb den 16 juni 2010 skänkte klubben där en litografi som från 2014 var vandringspris i klass C. Detta pris ersattes senare av en tavla målad av Margareta Sölveland. Statuterna säger beträffande Ingvar Orrelids tavlor (klass A och B) att när någon dam vunnit vandringspriset i fem år/gånger tillfaller det henne som privat egendom, beträffande Margareta Sölvelands pris i klass C gäller tre år/gånger. I klass A finns 11 inteckningar varav Ann Ericsson har gjort tre, Kerstin Mattiasson och Ann-Sofie Johansson två. I klass B finns också 11 inteckningar varav Marianne Capocci har två inteckningar och i klass C har samtliga 6 vinnare hittills bara en inteckning var. I år spelas om Tavlorna på Jubileumstävlingen! Så var med! Alla har chans att få ha en fin tavla hemma under ett år.

Inför vårt 40 årsjubileum hade Damkommittén till mötet igår med Bodils uppskattade hjälp tagit fram en lista över de damer i klubben som blev medlemmar under de första åren. 39 damer blev medlemmar under 1982. Av dem är 12 passiva och 27 har olika typer av medlemskap. Av de 27 kan man känna igen namn på cirka 15 damer som finns med på våra tävlingar. Blir ni nyfikna på vilka? Det tidigaste inträdet gjordes den 19 april. Det var nog spännande att komma med för under april inträdde 7 och maj 24 damer. Skillnaden i ålder i den här gruppen med inträde 1982 är äldst 84 år och yngst 42 år!

Min solmadrass ligger och väntar på mig i solstolen ute i det vackra vädret. Mer info får anstå till nästa brev. Är det något du undrar över så hör av dig till någon av oss. Ändringar i kalendern på hemsidan gör vi först på måndag då vi vet om vi måste skjuta på start ytterligare en vecka

Damkommittén har sitt nästa möte tisdagen den 18 maj. Hör gärna av dig om frågor du vill att vi ska ta upp eller förslag som du vill att vi ska beakta! Nu håller vi tummarna för ljusare tider för oss damgolfare!

Med hälsningar från oss alla i Damkommittén, Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Eva Werner, Gunilla Eklund, Lena Jonsson, Ulla Carlsson och mig.

Ninni Sanderoth  

Ordförande i Damkommittén

 

 

 

Särö 31 mars 2021

Kära alla damer i Särö Golf Club!

Nu får jag se till att få iväg det här brevet till er idag, för om ni får det i morgon kanske ni tror att delar av det är aprilskämt - och det är de inte!

Frågor som - hur länge kommer det här att fortgå, - hur kan vi anpassa oss på bästa sätt utan att ta bort glädjen i att vara tillsammans och spela golf - var frågor som lyftes vid Damkommitténs möte igår. Vi var med ”in real life” alla sju, satt i en vid ring, fyra med visir och tre utan. Fler frågor var - hur ser det ut framöver och hur kan vi förmedla information till damerna vid snabba förändringar?

Läget är att den 29 mars kom en ny avrådan från SGF – inga tävlingar fram till den 25 april! Visserligen kan läget plötsligt bli bättre och SGF ta tillbaka sin avrådan, men tyvärr bedömer vi att så ser det inte ut. Tisdagen den 6 april kommer nästa besked från SGF och då kan avrådan från tävling skjutas ytterligare framåt.

Detta gör att vi ställer in vårt Vårmöte med scramble den 14 april och tävlingen Bästkusten den 21 april. Tävlingsledarna går in i andra tävlingar och sponsorerna flyttas längre fram i sommar. Func Factory har tackat ja till att visa sina kläder i samband med annan tävling under april – maj. Vår första tävling är i nuet Damernas Gåva den 28 april. Under årets jubileumssäsong spelar vi flera tävlingar som har varit inslag under våra 40 år, som Händiga Händer, Trikoloren, Konstrundan, Från topp till tå, Höstkorgen, Gott och Blandat, Eclectic för att nämna några. Tidigare spelade vi Välgörenheten och Pink Lady och har då bidragit med medel till företeelser utanför klubben. I år vill vi lämna en gåva till klubben i samband med jubiléet. Det är tänkt att tävlingsnettot den 28.4 skall vara bas i gåvan. DK beslöt igår att om vi inte kan spela den 28:e får tävlingsnettot från annan tävling vara stommen i gåvan. Krångligt? Kanske, men ett sätt att hantera situationen!

På grund av rådande läge beslöt vi också att vänta med att starta puttingtävlingen till första veckan i juli. Nytt besked lämnas i slutet av juni.

Telegrafen, det trevliga lilla huset i backen ovanför puttinggreenen vid klubbhuset, ska bli kommittéernas hus! Något som vi gläder oss åt! Klubben tar över det den 15 maj från hyresgäst. Häromdagen var fem av oss i DK på ”kontoret” i klubbhuset och städade i vårt skåp så allt är klart för flytt!

Fram till dess att vi kan flytta in har vi tillgång till vårt skåp på ”kontoret” när restauranten är öppen, vilket kan ställa till det för tävlingsledare. Information till er tävlingsledare om detta och mycket annat inför säsongen skickas först efter den 6 april då vi väntar ny information från SGF den dagen. Ett möjligt scenario under de första tävlingarna är att vi får spela med löpande start men inte får ha någon samling. DK beslöt igår att vid den första prisutdelning som kan genomföras kommer priser från tidigare tävlingar att delas ut. Tävlingsledarna ansvarar för att pristagarna meddelas. Så är det, vi måste anpassa oss efter situation och riktlinjer!

En del priser har redan lämnats till oss av sponsorerna, tre fina handväskor från Saddler och finfina resväskor från Epic! De ger en härlig försmak av den fina jubileumssäsong som vi har framför oss. Jag har satt upp tävlingskalendern på kylskåpsdörren och gläder mig när jag tittar på den. Här kommer med detta mail en reviderad upplaga- kanske inte den sista! Information om tävlingar, inställda och inte inställda, kommer att meddelas via mail som detta, Facebook, kansliets veckobrev och på vår hemsida.

Med hälsningar från oss alla i Damkommittén, Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Eva Werner, Gunilla Eklund, Lena Jonsson, Ulla Carlsson och mig.

Ninni Sanderoth

Ordförande i Damkommittén

 

 

Särö 10 mars 2021

Kära alla damer i Särö Golf Club!

Det är så roligt att med detta mail kunna skicka ut Damernas Tävlingskalender 2021 till er. Vi hoppas ha skapat ett varierat program med roligt och utmanande spel på alla våra tre banor!

Fram till den 5 april gäller SGF:s restriktioner för våra möjligheter att anordna samlingar och tävlingar. Samlingar är begränsade till 8 personer och bara elittävlingar kan förekomma. Detta gör att vi i kalendern inte nu har kunnat lägga in några shotgunstarter eller kunnat skicka inbjudan till vårmöte. Vi följer naturligtvis utvecklingen och är beredda att justera vårt program efter de restriktioner som kommer. Nästa DK-möte har vi lagt till den 30 mars för att där och då kunna agera efter de besked som vi då fått. Vi kommer att meddela ändringar i kalendern via klubbens veckobrev, hemsidan, Facebook gruppen och mail som detta. Så du ska kunna hålla dig uppdaterad!

Vi har i nuläget heller ingen möjlighet att anordna något möte för alla de fantastiska damer som ställer upp som tävlingsledare. Vi övervägde att arrangera ett digitalt möte men beslöt att gå ut med ett extra infobrev till dem inför tävlingsstart och återkomma med inbjudan till fysiskt så snart tillfälle ges. 25 damer förutom vi 7 i Damkommittén ställer upp som tävlingsledare under den kommande säsongen för att ge alla oss andra och sig själva möjlighet att spela golf, vistas ute och umgås i vacker miljö. Några damer håller i mer än en tävling. De är värda all uppskattning!

Här och där är det lite tunt med sponsorer i vårt program men förhoppningsvis kommer vi att kunna komplettera med några till lite längre fram!

Eftersom det är jubileumsår erbjuder vi några favorittävlingar i repris. Vad sägs om att Händiga Händer är tillbaka! Liksom Från topp till tå med två nya sponsorer nämligen Feminette och Saddler.  På Frankrikes nationaldag spelar vi Trikoloren. Då kan man klä sig i rött-blått-och vitt! Vi spelar Flaggtävling på Särö 70 och 3x9 på Särö 54. Tidigare år har vi spelat Välgörenheten och Pink Lady där vi har skänkt tävlingsavgifterna till behjärtansvärda ändamål. I år ska vi spela Damernas gåva, en tävling där pristagarna enbart mottar symboliska priser och där tävlingsavgifterna går till utsmyckning av Särö 54. Exakt hur och med vad kommer senare!

Vi fortsätter med flera tävlingar i tävlingen, som Puttingtävlingen, Damligan och Eclectic. 18 chanser blir det på Puttingtävlingen, Eclectic 10 och Damligan 9. I Damligan tävlar man med sitt sammanlagda poängresultat under säsongen på Särö 70. Eclectic går på Särö 54. Så många chanser! Ingen extra avgift betalas för dessa tävlingar utan avgiften ingår i den vanliga startavgiften. Prisutdelning sker på höstmötet.

På årets scorekort kommer våra banor att kallas Särö 54, Särö 62 och Särö 70. Som du märker har vi i Damkommittén anammat de beteckningarna redan nu för att undvika missförstånd senare.

OBS! Vi har återgått till tidigare sista tid för anmälan till tävling. Vi är i år tillbaka till måndag kl 15.00 som sista anmälningstid. Vi gör detta för att ge tävlingsledarna mer tid för sina förberedelser. Sen anmälan ger dubbel tävlingsavgift dvs. 2x60 kr.

Då jag tror att du denna gång är mer nyfiken på tävlingskalendern än på innehållet i detta mail så avslutar jag nu med en förhoppning om att vi snart ska kunna spela golf tillsammans på våra fina banor.

Med hälsningar från oss alla i Damkommittén, Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Eva Werner, Gunilla Eklund, Lena Jonsson, Ulla Carlsson och mig.

 

Ninni Sanderoth

Ordförande i Damkommittén

 

Särö 9 februari 2021

Kära alla damer i Särö Golf Club!

Alldeles nyss skickade jag iväg mejl till Gunilla Eklund och Ulla Carlsson med info inför damkommitténs möte ikväll. De ska vara med på Zoom. Vi andra fem, Eva Leandersson, Eva Werner, Lena Jonsson, Carin Sanderoth och jag, kommer att finnas här hemma hos mig. Den enda av oss som varit sjuk i Covid 19 sedan förra mötet är jag.  I morgon är det 4 veckor sedan jag blev sjuk och jag känner mig nu igen helt ok. Det var bara långt, segt, lindrigt, nästäppt, hest, feberfritt men också med promenader, lässtunder, mycket tv-tittande och ingen lukt men smak och god aptit, kanske plus ett kilo och tur att jag inte smittade någon vid vårt förra mötet!

Vi har mycket att ta ställning till ikväll. En sak att förhålla sig till är de regler som Golfförbundet har satt upp på grund av pandemin. Som det är just nu avråds från tävlingar. Man rekommenderar starkt att inte arrangera någon typ av fysiska möten, utbildningar eller sammankomster utan att i stället genomföra dem digitalt. Kommer rekommendationerna att ändras före vår säsongstart den 14 april? Bra fråga, men vem har svar? Hur gör vi?

Eftersom vi firar jubileum i år kommer vi att i vårt program ha med godbitar från tidigare år. Händiga Händer är tillbaka, vi firar som tidigare Frankrikes nationaldag med tävlingen Trikoloren, vi håller vår utflyktsbana hemlig, vi spelar Eclectic 3x9 på SP54 mm. Bland nyheterna välkomnar vi Monica med vänner som bjuder upp till tävlingen Stallbacken 1, Katrine från Blomstermåla är en av sponsorerna på Ladies Invitation, Feminette från Kungsmässan och Saddler kommer med bland våra sponsorer. Vi hälsar dem så välkomna! ----------------

Nu är det den 11 februari och jag hann inte skriva mer i förrgår och gårdagen var full av efterarbete efter mötet. Vi skickar in vårt tävlingsprogram i eftermiddag. Det ska skrivas in i klubbens och dessutom ska tävlingarna läggas upp i GIT. Det första görs av NG Paulsson och det andra av Bodil Eriksson. Vi är så tacksamma för att de tålmodigt väntat ut oss! Efter DK:s möte den 9 mars kommer vi att skicka ut programmet till er med mail. Vi har lagt allt på en sida, visserligen liten text men lätt att sätta upp på kylskåpsdörren! Hoppas att det kan sitta där och locka er att vara med!

Utflykten kommer att gå den 19 maj. Det är Britten Sjöstedt som med hjälp av Ann Ericsson planerar för oss andra. De har hyrt en buss som vi kan avbeställa utan kostnad tre veckor före resa om det visar sig att vi på grund av restriktioner inte kan åka buss. De har då valt bana så att vi ska kunna åka dit med bil. DK beslöt vid mötet att del av de medel som är beräknade för busskostnad kommer att användas att stötta upp prisbord på tävlingar där det är lite tunt med sponsorer. Vi kan för en gång skull gynna våra sponsorer genom att handla av dem!

Vi beslöt också att ändra klassgränserna vid spel på SP54. Om man ser på Eclecticresultaten 2020 så är 14 spelare i A, 22 i B och 9 i C, vilket skulle ge 3 pris i A, 4 i B och 2 i C. För att få en jämnare fördelning beslöt vi göra B-klassen snävare, 16,5 – 22,4. Så har det varit tidigare. Vi hoppas naturligtvis att det ska bli bra med mer jämnstora klasser!

Under förra säsongen spelades Damligan utan att vi använde några pärmar eller krångligt poängsystem. Vi beslöt att fortsätta att spela den som 2020, vilket innebär att den poäng man tillgodoräknas är densamma som poängbogeyresultatet över 9 resp.18 hål samt över 9 hål på OP62. Det senare resultatet måste dock omräknas pga skillnad i slope. Alltså inget behov för spelaren att notera resultat och inga pärmar, men en Damliga! Och flitigt deltagande ger fler poäng!

Den 28 april spelar vi ”Damernas gåva” på SP54. För tävlingsintäkterna kommer vi att inhandla någon växt, träd, buske, rosor, att pryda SP54 med. Vi får höra med Bo Andersson och Nilssons Plantskola om vad och var det kan vara lämpligt. Det blir damernas jubileumsgåva till klubben! Vid det tillfället kommer vi att ha några enkla mer symboliska priser till vinnarna. Hoppas att många vill vara med!

Det är kärva tider för många affärsidkare och företagare! Ändå har många av våra sponsorer ändå inte tvekat inför att gynna oss även i år. Men vi får nöja oss med ett något mindre prisbord än vad vi har sett under gångna år! Vi har pratat med Lollo i butiken på Kungsbacka Golf Club och kommer att köpa presentkort av henne att ha till hands när det tryter med priser! Spelar man bra flera gånger kanske man kan samla på sig några presentkort, eller hur!

Något fysiskt möte med tävlingsledarna kommer vi troligen inte att kunna genomföra innan spelstart. Förmodligen kommer vi inbjuda till ett digitalt infomöte men mer om det senare!

Här får det bli punkt för nu. En ny dag inbjuder till skilda aktiviteter. Bland annat ska Jan och jag få vår första vaccinationsspruta. Tydligen doser över och vi hade kommit på någon stand-by lista. Ha det nu så bra och njut av ljuset så kommer mer info efter vårt möte den 9 mars!

Med hälsningar från oss alla i Damkommittén, Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Eva Werner, Gunilla Eklund, Lena Jonsson, Ulla Carlsson och mig.

Ninni Sanderoth

Ordförande i Damkommittén

 

 

14 januari 2021

Kära alla damer i Särö Golf Club!

Om du är med i Damgolfens Facebookgrupp har du kanske redan sett den här bilden. Jag lade ut den där i går eftermiddag. Med den vill Damkommittén berätta att nu är vi på allvar igång med planering av 2021:s damgolfprogram. Eva Leandersson och Carin Sanderoth, utrustade med munskydd och visir, fokuserar på tävlingsledare. Eva Werner och Lena Jonsson ansvarar för sponsorer tillsammans med Ulla Carlsson på Zoom, Eva litade på att hålla avstånd och Lena behöll sitt visir på hela kvällen. Gunilla Eklund på Zoom och jag hade koll på tävlingskalendern. Jag måste tillstå att Jag ibland fuskade med mitt visir.  Vi hade ett 40-minuters Zoom-möte och under det hann vi lägga ut samtliga 24 tävlingar. Zoom-möten tenderar att bli mycket disciplinerade! Nåväl sedan fortsatte vi att prata, planera och att ha det trevligt!

Vårt mål är att ha tävlingsprogrammet klart efter nästa möte den 9 februari. Några få saker kan vi avslöja.

Vi har planerat för lika många tävlingar inom Damligan som inom Eclectic. Damligan gäller för singeltävlingar på SO70, såväl 9 som 18 hål, och Eclectic för singel på SP54. Dessutom, när vi spelar OP62 kan du använda de nio hålen på SO70 i Damligan och de nio på SP54 i Eclectic.

Damernas jubileumstävling spelas den 30 juni på SP54. Mer avslöjar vi inte ännu om den!

Vi planerar för start den 14 april. Naturligtvis måste vi följa de föreskrifter som kommer från FHM via Golfförbundet och just nu är det stopp för att genomföra tävlingar. Vi fortsätter dock vår planering men är medvetna om att vi kan bli ålagda att ställa in.

Våra 24 tävlingar fördelar sig så här. 12 på SP54, 7 på SO70, 4 på OP62 och 1 utflykt! Vill du vara tävlingsledare på någon av dem som är det hög tid att höra av dig till Eva Leandersson, e.leander@yahoo.se, eller Carin Sanderoth, carin@sanderoth.se. Att vara tävlingsledare är så kul, man känner verkligen att man är en i en stor grupp av härliga damer som alla har att spela golf som en krydda i sina liv!

Coronan gör att vi famlar lite även i planering av tävlingsledarmöte. Just nu kan man bara träffas 8 personer och vi lär vara fler. Vi skulle vilja inbjuda till träff i slutet av mars, före påsk. Eventuellt får det bli på Zoom eller så skjuter vi på det tills vi kan dra igång tävlingarna. Vi återkommer om detta!

Nåväl, detta blev en liten blänkare från oss så att du vet att vi inte bara sitter stilla, rullar tummarna, och inväntar olika besked. Ljuset är på väg tillbaka och sällan har det upplevts så livgivande som nu. När vi hörs nästa gång kommer fler ”avslöjanden”!

Till dess, må så gott! Alla vi 7 i Damkommittén, Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Eva Werner, Gunilla Eklund, Lena Jonsson, Ulla Carlsson och jag önskar er alla en God fortsättning på det nya året!

 

Ninni Sanderoth

Ordförande i Damkommittén

 

 

 

10 december 2020.

Kära alla damer i Särö Golf Club!

Sist jag skrev, den 8:e november, var det fullt med bilar på rangen. Nu är där ganska glest och receptionen stängde idag för säsongen. Ett antal glada damer ställde dock upp på onsdagsgolf igår på SO70. Det var säkert jättemysigt, men visst är det skönt inomhus också!

Jag har just tittat på Nobelceremonin på TV. Så lyckat trots omständigheterna. Hela programmet var anpassat till rådande situation. Vi har alla lärt oss vad anpassning kan innebära. Kanske vi måste vara beredda på justeringar och ändringar när vår säsong drar igång i april.

I tisdags kväll höll Damkommittén möte via Zoom. Vi har just nu två möten inlagda, ett i mitten av januari och ett i början av februari, digitala eller fysiska beroende på hur det ser ut i omvärlden. Vår viktigaste uppgift för tillfället är att ställa samman damernas tävlingsprogram för 2021.  Frågor att ta tag i är vilka tävlingar som ska spelas, vilka sponsorer som ska kontaktas och vilka damer som vill vara tävlingsledare. Bana för viss dag är redan fastlagt i samarbete med veterankommittén.

Vilka tävlingar? Jo, vi har en jubileumssäsong framför oss. 40 år har gått sedan 1981! Visst vore det kul att ha med tävlingar som många uppskattat under åren! Vilka tävlingar minns du? Vad skulle du vilja spela? Viss tävlingsform eller just en speciell tävling som funnits med i flera år typ Höstkorgen? Hör av dig med vad du skulle önska så är du med och påverkar jubileumssäsongens tävlingsutbud!

I slutet av juni en onsdag på SP54 kommer vi att spela Damernas jubileumstävling. Vad ska vi spela den dagen som är uppskattat, roligt och utmanande? Och hur ska vi fira? Kom med förslag!

Efter uppmaningar i tidigare brev har 15 damer anmält till Eva Leandersson att de ställer upp som tävlingsledare under kommande säsong. Finns det några fler? Vill du vara med? Vi kommer att hålla en tävlingsledarutbildning över en kväll, troligen i mars. Så kom med som tävlingsledare även om det blir din första gång! Vi parar ihop er så att det alltid finns någon som varit tävlingsledare tidigare! Att vara tävlingsledare är en rolig del av damgolfen. Anmäl dig till Eva Leandersson.

Vi letar alltid sponsorer. Har du förslag på någon hör av dig till Eva Werner eller Lena Jonsson.

Vi diskuterar klassgränserna på SP54, där det under den gångna säsongen visade sig att vi har en stor B-klass och mindre A- och C-klasser. Ska vi ändra till tre ungefärligen stora klasser eller behålla som det är men anpassa antalet priser efter klassernas storlek när vi beräknar prisåtgång? Vad tycker ni?

Tyvärr blir det ingen ADA-golf under 2021. Det gjordes ett försök att väcka ADA-golfen till liv under 2020 men pandemin satte stopp för tävlingarna. Eva W kontaktade Agni som är initiativtagare och hon hälsar och är glad över att vi ville vara med men nej, det blir inga tävlingar inom ADA-golfen.

Särödamerna är anmälda till seriespel i 4 serier. Gunilla Eklund tar hand om D70, Eva Dunert D60, Ann-Sofie Johansson D50 och Britten Sjöstedt Banica D50+. Vi önskar dem all lycka till!

 

Det finns många frågor till dig i detta brev

 • vill du vara tävlingsledare nästa säsong – skriv till leander@yahoo.se
 • känner du någon som vill sponsra vår verksamhet – skriv till ewerner287@gmail.com eller lenajonson@hotmail.com
 • vill du lämna förslag på tävlingar i allmänhet och jubileumstävlingen i synnerhet, eller kommentera klassgränser - skriv till mig ingrid@sanderoth.se
 • vill du vara en av oss i Facebookgruppen – skriv till mingelas@outlook.com .Just nu har vi 85 aktiva medlemmar i vår Facebook grupp och de är mycket aktiva. När jag igår satte in bild och text om hurtiga damer som spelade onsdagsgolf på SO70 dröjde det inte länge förrän många hade sett inlägget. Jag skrev då också att jag skulle skicka ett epostbrev som idag och här kommer det.

Alla vi 7 i Damkommittén, Carin Sanderoth, Eva Leandersson, Eva Werner, Gunilla Eklund, Lena Jonsson, Ulla Carlsson och jag önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 Ninni Sanderoth

Ordförande i Damkommittén

 

 

8 november 2020

Hej alla damer i Särö Golf Club!

Söndag vid lunchtid. Parkeringen vid rangen är halvfylld. Inte så många bilar som igår eller i förrgår då där var helt fullt. Kanske några kommit för att gå på promenad men från de flesta bilar lyfte man ut golfutrustning. Kanske du var en av dem som slog ut på första tee? Vi har ljuvliga höstdagar och vad passar bättre då än att vara utomhus, kanske med en golfrunda.

Vi har nu avslutat vår spontangolf på SP54 men vi fortsätter på SO70 så länge det finns möjlighet att spela. Vi träffas onsdagar kl. 10 vid starthuset! Vi fördelar oss på bollar och spelar nio hål. Oftast blir flera kvar för en fika efteråt. Hoppas vi ses där!

Nu på tisdag skulle Damkommittén ha sitt andra möte inför nästa säsong. På grund av rådande läge har vi skjutit upp mötet fjorton dagar. Det ger dig ytterligare tid att höra av dig till oss med dina tankar inför stundande säsong. Vad vill du behålla, vad vill du ska ”finslipas”, vad saknade du? Flera hörde av sig efter brevet den 10 oktober. Tack för era synpunkter! Vi tar gärna emot fler, så skriv till mig! Ta fatt i chansen att påverka! Skriv till ingrid@sanderoth.se!

Nästa säsong firar klubben 40-årsjubileum! Så många damer som varit med i våra sammanhang! Och vi är många nu! Det här brevet går till 423 damer. Naturligtvis kommer Damkommittén att lägga extra fokus på hur vi kan uppmärksamma och fira de 40 åren!

Den 15 november senast ska vi ha anmält oss till seriespel nästa säsong. Vi har spelat i D50, D50+, D60 och D70. Inte utan framgång! Vill du vara med i någon av serierna? D50+ kan ses som en inkörsport. Där spelar man med handicap medan man spelar scratch i de övriga. Om man anmäler sig måste man vara beredd på att ställa upp men inte vid samtliga tillfällen. Det bästa vore om en seriespelsledare kunde skapa en liten grupp ur vilken hon kunde ”plocka” de som skulle spela vid visst tillfälle! Jag berättade i ett veckobrev att jag spelade i D70 för några år sedan och att det var spännande, roligt och lärorikt att möta damer från andra klubbar på olika banor i regionen! Anmäl dig snarast till Ann-Sofie Johansson, johansson.skalvik@gmail.com!  

Det finns flera sätt att informera sig om vad som händer runt damerna i Särö Golf Club.

 • På klubbens webbplats kan man under Damkommittén ta del av verksamheten. Just nu ligger en del gammalt kvar men det byts succesivt ut.
 • Någon notis brukar också vara med i det mail som skickas veckovis från kansliet.
 • Vi har en Facebookgrupp som heter ”Damgolfen Särö Golf Club”. Där publiceras bilder och texter som illustrerar det vi håller på med. Vill du ansluta? Ta då kontakt med Ingela Malmberg mingelas@outlook.com!
 • Och så skriver jag brev som detta, ungefär ett i månaden. Om du hör att någon dam inte fått det här brevet, så vore det bra om du bad henne kontrollera den e-postadress som hon lämnat till kansliet. Breven läggs också in på webbplatsen under Aktuellt från Damkommittén. Har du inte läst det förra så hittar du det där.

har du synpunkter på nästa års verksamhet - skriv till ingrid@sanderoth.se

vill du vara tävlingsledare nästa år – skriv till e.leander@yahoo.se Tack ni som anmälde er efter förra brevet!

känner du någon som vill sponsra vår verksamhet – skriv till ewerner287@gmail.com eller lenajonson@hotmail.com

vill du vara med i seriespelet – skriv till johansson.skalvik@gmail.com

vill du vara en av oss i Facebookgruppen – skriv till mingelas@outlook.com

När jag höjer blicken från tangentbordet och tittar ut ser jag blå himmel, en svensk flagga i topp och ekar med fortfarande några löv kvar. Nere på parkeringsplatsen vid rangen har det fyllts på. Nu finns det inte många platser kvar!

Med hälsning från alla i Damkommittén genom

Ninni Sanderoth
ordförande

 

10 oktober 2020

Hej alla damer i Särö GC!

Så är vi i Damkommittén redan igång med att prata om, fundera över och planera inför nästa säsong. Vi hoppas skapa så goda förutsättningar för spel och samvaro att du gärna vill delta i våra aktiviteter!

Men först dröja lite i nuet…  Det kommer säkerligen att komma många fina golfdagar i höst. Naturligtvis då också onsdagar med spontangolf! Kom och var med! Den 14 oktober blir det spel på SO70 med samling vid starthuset kl. 9.30 och veckan därefter, den 21 oktober, på SP54, samling samma tid. Väl mött!

I nuet ligger många texter på hemsidan kvar från den avslutade säsongen. Där finns bl.a damernas tävlingsresultat över säsongen 2020. Vill du veta vem som vann och hur damerna placerade sig i Damligan, Eclectic eller Birdietävlingen så kan du kika där! Hemsidan kommer allteftersom att uppdateras. Redan nu ligger den nya damkommittén där med kontaktuppgifter om du skulle vilja nå någon av oss. Ulla Carlsson är sekreterare; Eva Werner och Lena Jonsson jobbar med sponsring; Gunilla Eklund, Carin Sanderoth och Eva Leandersson fokuserar på tävlingsprogrammet och jag är sammankallande och informerar.  Eva Aurell tar hand om vår ekonomi och Ingela Malmberg sköter hemsidan och Facebookgruppen. Om du ännu inte är med i Facebookgruppen Damgolfen Särö Golf Club, så gå med! Där finns många bilder att titta på och texter att läsa!

I nuet är vi intresserade av att veta hur du upplevde damaktiviteterna under säsongen som gick. Vad var bra och måste behållas; vad var mindre lyckat och måste åtgärdas för att vara kvar; vad saknades och bör tillkomma etc. Skriv några rader och skicka till ingrid@sanderoth.se.  Så är du med och påverkar nästa säsong!

Så till det som komma skall… Vi har börjat med tävlingsprogrammet genom att fastställa tid för säsongens början och slut.  Vårmötet blir den 14 april och höstmötet den 29 september. Årets utflykt blir den 19 maj. Britten Sjöstedt har återigen påtagit sig att arrangera denna härliga och roliga resa. Stort tack till dig! Inalles och med utflykten planeras 24 tävlingar varav 12 på SP54 och 11 på SO70 plus OP62. Bland dem finns Ladies Invitation och eventuellt en Pink Lady. Om intresse finns kan vi komma att arrangera en Match Cup. Vi har samordnat oss med Veterankommittén. Kontakt kommer att tas med Ada-golfen för att höra med dem om nästa säsong. Vi har också talat om spontanspel på SP54 för de damer som inte spelar SO70 de dagar då tävlingarna är lagda på denna bana.

Till alla dessa tävlingar behöver vi tävlingsledare! Varmt tack till er 22 damer som ställde upp i år och till er 6 damer som inte kunde vara tävlingsledare då era tävlingar ställdes in! Det blir inte något ”tackmöte” med er i höst på grund av dels pandemin dels ombyggnationen av andra våningen där vi annars hade kunnat mingla. Vi återkommer! Vår verksamhet bygger på dessa frivilliga insatser så utan er hade verksamheten sinat! Nu söker vi tävlingsledare inför nästa säsong. Att vara tävlingsledare tar mycket tid men ger så mycket tillbaka av möten och gemyt. Vi hoppas på stort intresse för denna roliga uppgift. Oroa dig inte för uppgiften! Om du känner dig ovan får du vara tillsammans med någon som har rutin! Eva Leandersson tar emot anmälningar redan nu, e.leander@yahoo.se. Vi planerar att hålla en tävlingsledarträff i mars.

Nu får det vara nog med info för denna gång. Det finns så mycket att skriva om men det får anstå. Jag vill bara nämna att om du har tips på ny sponsor så hör av dig till Eva Werner ewerner287@gmail.com eller Lena Jonsson lenajonson@hotmail.com.

Vid nyår i år skänkte jag mitt stora fina skrivbord till Erikshjälpen för jag hade bestämt mig för att jag inte behövde det längre. Jag ersatte det med ett litet skrivbord som min mormors mamma hade haft. Men som det går! Nu sitter jag här med mycket mindre plats och har haft en trevlig stund när jag försökt förmedla/nå ut till er med allt det genuina, fina och härliga som Damerna i Särö Golf Club skapar tillsammans!

Önskar er en fin höst!

Ninni Sanderoth
Ordf. i damkommittén

 

200929

Hej alla golfande damer i Särö golfklubb??

En historisk golfsäsong har just avslutats. Vi har genomfört 13 tävlingar, därav 2 partävlingar.
Ca 75 damer från klubben har bidragit till ca 500 starter på både för och eftermiddagar under våre onsdagarna. 
Vi har genomfört 4 tävlingar på SO70, 2 på OP62 och 7 på SP54. 
Ca 30 damer har varit behjälpliga som tävlingsledare, några flera gånger. TACK! ?? till er som hjälper till att vår
fina verksamhet fungerar.
 
Nu vänder jag mig till er alla som kommit igång med golfen, men ännu inte vågat/velat ta steget till att tävla.
Jag vet att ni är i olika faser i ert spel, ni är i alla åldrar och ni har olika möjligheter att komma loss i er vardag.
Oavsett detta hoppas jag att ni nästa säsong vill, vågar och kan bli en del av vår samvaro på onsdagarna.
Kom gärna med ideer, synpunkter, tips för att vi ska kunna utveckla vår damverksamhet.
Vi som väljer dam-tävlingarna på onsdagarna gör det med olika fokus, därför passar det alla.
 
Trots att tävlingssäsongen är avslutad, så kan man fortsätt med golfen ändå. Spontangolf varje onsdag,
samling 9.30. Jämna veckor spelar vi 9 hål på SO70 och ojämna veckor SP54 (tills den stänger).
Ingen föranmälan, bara att komma och sluta upp??.
 
Information från damernas verksamhet finns på vår hemsida och i vår Facebook-grupp.
Gå gärna med för att få löpande information (Damgolfen Särö Golf Club) och att själv kunna kommunicera .
 
Imorgon har vi damernas årliga höstmöte. Något begränsat med anledning av Covid-19.
Där kommer bl.a en ny damkommitte att presenteras och röstas fram.
 
Nu hoppas vi på att livet snart återgår till det vanliga så vi kan börja leva normalt igen.
Tills dess, håll avstånd, håll humöret uppe och håll ut??!
 
Tack för denna säsongen och på återseende! ??
 
Ann-Sofi Johansson
avgående ordf i damkommitten

 

200829

Damernas Höstmöte

Onsdag den 30 September bjuder vi in till säsongsavslutning på Stallbacken 1
Vi börjar kvällen 18.30 med lite bubbel.

Därefter serveras vi följande vid bordet:

 • Mozarella med prosciutto och sallad
 • Tortellini med svampsås
 • Kaffe och chokladbit

Ev. allergier meddelar Du själv till restaurangen.

Prisutdelning och andra trevliga inslag utlovas

Pris: 250:- som svischas till Eva A senast 28/9.

Max antal 42 personer

Anmälan görs på Min golf.se senast 27/9.


Varmt välkomna!
Damkommitten

 

200705

Hej alla!

Förra veckan startade vi upp tävlingsverksamheten för damerna i Särö GC. Säsongens första tävling gick över 18 hål på SO70. Vi var 33 personer som spelade fördelade på för och eftermiddagen. Generösa priser från Golf Outlet i Kungsbacka finns att hämta i receptionen för placering 1-3 i samtliga klasser.

Som ni kanske läst i veckobrev och på hemsidan så har vi fått nya krögare till Särö golfkrog. Ska bli så trevligt och spännande. Dom hoppas att komma igång till den 15/7, vilket innebär att våra prisutdelningar och träffar efter spel först kommer igång när krogen har öppnat. Nu på Onsdag spelar vi SP54 och där kommer prisutdelning från veckans sponsor,Lambretta, att ske efter sista boll kommit in, då i tältet vid starthuset.Glöm inte att anmäla er före 18.00 i morgon, måndag.

Eftersom det är svårt att kanske få ut info om veckans tävling till er innan start, så kommer det att bli ett utskick via "min golf" till er som är anmälda. I förra veckan gick det ut information via den kanalen, men det var vissa som inte fick det. Kolla i er skräppost, det kan hamna där eller så kan det vara att er mail som är registrerad hos "Min golf" är fel. Annars vet jag inte varför inte vissa personer fick det:-(.

Oavsett om Du tävlar eller bara spelar sällskapsrundor på SP54, så ska Du registrera din runda i ditt LHCP-kort.

Information från HCP och Regelkommittén om det nya LHCP-kortet
I år har vi nya LHCP-kort (används endast för SP54). Korten finns att hämta i Särö GC-receptionen.
Skriv över ditt LHCP från förra året på det nya kortet och använd sedan bara det.
Om du ska tävla: Spara det ”gamla” LHCP-kortet för att påvisa att du registrerat 4 golfrundor under de senaste 12 månaderna
(Orsaken till att vi har ett separat handicapkort för SP54 är att banan inte är slopad)

 I korthet:

Värdena för höjning och sänkning har justerats
· Nya buffertzoner · LHCP-grupperna har nya hcp-gränser
· Liksom tidigare beräknas LHCP för första gången i relation till dit WHS-hcp, herrar 60% och damer 70%
· Högsta LHCP för damer 38.0, herrar 32.0. För varje golfrunda fylls en lodrätt kolumn i.

 Spara det gamla LHCP-kortet för att påvisa 4 registerade golfrundor!

Vi är många som engagerar oss i att vi har en Onsdagsgolf att längta till.Nu behöver vi bli fler, så inte några enstaka får dra ett tyngre lass med att fixa och trixa för alla oss som gillar att spela på Onsdagar. ALLA kan bidra, även Du som aldrig har varit tävlingsledare tidigare. Ingen kommer att hamna i en situation som känns obekväm, för vi hjälper och stöttar varandra. Kontakta Gunilla Billings  (0722653135)och erbjud dig att bli en hjälpande hand. Du är välkommen!

I helgen har Särö GC tävlings weekend ägt rum med många deltagare i olika åldrar. Själv var jag med igår lördag i  "Får jag lov" på SP54. Trevlig tävling och härlig stämning. Tråkigt att kvällens festligheter inte kunde genomföras, men det kommer en ny chans nästa år.

I dag var jag inbjuden till ett mästarmöte på Hills??, ha,ha. Vi var 4 st damer. 3 gymnasie skolflickor med + handicap och jag, snart 60 år med Hcp 18,1 ! ??Upp i ottan,slog ut 7.00, regn, rusk och kraftig vind??. Ibland undrar man vad man ger sig in i??!

På Onsdag är en ny dag med nya förutsättningar. Bara att bryta ihop och komma igen??, hoppas att vi ses då!

Hälsningar
Ann-Sofi
Ordf. damkommitten

 

200616

Hej alla golfande damer i SGC!

Nu kan ni gå in och anmäla er till de första Onsdagstävlingarna i Juli. Som vanligt gör ni det på "Min Golf" fram till 18.00 måndag före tävlingen.
Samtliga tävlingar har löpande start på både förmiddag och eftermiddag, vilket ni själv kryssar i. För er som inte vet hur man anmäler sig, kontakta Bodil i receptionen så hjälper hon er. Samtliga tävlingar har max 50 deltagare.
 
Jag beklagar att jag gav er fel information ang. det som tidigare hette ETH, dvs exakt tävlingshandicap i mitt förra mail. ETH har tagits bort i och med det nya WHC, världs handicap systemet. Tävlingskommitten i SGC har tagit fram följande riktlinjer för helg-tävlingar, vilket vi i Damkommitten också beslutat att följa.
Följande kommer att gälla för att erhålla pris på Damtävlingarna:
 
- Minst fyra registrerade ronder på Min Golf under de senaste 12 månaderna.
- Vid tävling på Särö Park 54 godtas även fyra registrerade ronder i LHCP-kortet under de senaste 12 månaderna.
- Spelare som inte har dessa ronder eller saknar LHCP-kort får en lokal handicap(punkt 8:Handicap vid spel på Särö Park 54) och får ta emot pris om det finns  fyra          registrerade ronder under de senaste 12 månaderna på Min Golf.
 
På onsdagar spelar i  3 klasser, A,B och C. A klassen spelar generellt slagtävling, dvs måste håla ut. B och C spelar generellt slaggolf +5. Vilket innebär att på ett par 4 hål kan spelaren få max 9 slag. När man nått max antal slag plockas bollen upp.
 
Vid anmälan på SO70 och OP62 så läggs ni automatiskt in i rätt klass. Däremot på SP54 står det bara en klass på GIT. Tävlingsledare lägger själva in respektive klass. Därför är det viktigt att Du fyller i ditt LHCP handicap vid anmälan!
 
Hoppas att ni alla har förståelse med att det är lite smått rörigt nu med att säkerställa sponsorer, tävlingsledare osv. Därför kommer ni kanske att mötas av lite olika infon eftersom vi har olika portaler som ska vara samstämmiga. De tre första tävlingarna i GIT är korrigerade och avstämda och stämma helt i skrivande stund??!
 
Jag återkommer med mer information så småningom. För er som inte vill ha dessa mejl, meddela mig det i så fall.
 
Nu vill jag och resten av Damkommitten önska er alla en riktigt härlig midsommarhelg! Va rädda om er, håll avstånd och njut??
 
Somriga hälsningar 
Ann-Sofi
Ordf. i damkommitten
 

 

200606

Hej alla golfande damer i Särö Golf Club

Som ni kanske hört har golfklubbarna fått klartecken med att köra igång klubb- och distriktstävlingar fr.o.m 1Juli. Fortfarande råder vissa begränsningar och förhållningssätt för klubban och individen, vilket innebär att vi kommer att hålla oss uppdaterade och följa aktuella  direktiv. 
1 Juli är en Onsdag och vi i Damkommitten planerar och jobbar för att årets första tävling ska bli då. Detta ser vi fram emot och vi hoppas att du också har längtat.
Det är mycket pussel och trixande för att få ihop spelprogrammet men vi vet att ni alla förstår att det blir som det blir och att vi verkligen gör allt för att det ska bli så bra som möjligt. 
Alla ni tävlingsledare som ställer upp, ni är guld ??värda! Det kanske blir lite omkastning i schemat för någon, någon kanske blir tillfrågade om någon mer tävling, men tillsammans ska vi all lösa säsongens tävlingar.
Hur det kommer att bli med prisutdelning mm återkommer vi med. I dagsläget vet vi inte så mycket, vad det gäller krogen, tält eller hur vi sk kunna ses med socialt distans. Det jobbas på detta.
 
??"Birdieholken" ?? sitter kvar på övervåningen i klubbhuset. Den har fått utökad makt:-). Utöver att den ska förvara era birdies, som ni själva skriver in,så kommer den också att förvara era rundor där Du haft mer än 36 poäng, oavsett bana. Som du också själv ska fylla i och stoppa i.
??Anmälan kommer som tidigare att göras på nätet och kostar 60:-. Anmälan till veckans tävling går ut samma vecka på måndagen 18.00. Efteranmälan kommer att kosta dubbelt upp om det finns plats och möjlighet. 
??Tävlingsavgiften swishas till Eva A innan start. 
 
Första Onsdagstävlingen är planerad 18 hål på SO70. Det är tillåtet att åka bil, men de som har sjukintyg har företräde på att boka klubbens bilar. För att erhålla pris, ska man ha WHCP. Detta innebär att Du ska ha 4 registrerade rundor denna säsongen. Du som ligger lite efter...det finns tid kvar...ut och spela och registrera din runda??.
 
Nu på Onsdag kommer några att spela SO70. Vill Du hänga på så samlas vi 16.45 vid starthuset.Vi har 4 bollar bokade.
 
Avslutningsvis vill jag önska er alla en trevlig nationaldag ??!!
 
Hälsningar Ann-Sofi J
 
 

 

200516

Hej alla damer i Särö Golf Club!

Trots att vi inte kan träffas och tävla på onsdagar så fortgår vårt arbete i Damkommitten (DK) för att så fort vi bara får, kunna återuppta våra onsdagstävlingar. Det datum vi har att förhålla oss till för närvarande är 1 Juli. Vår planering idag utgår från att starta då, det råkar dessutom vara en onsdag. Om det kommer nya direktiv så är det det vi kommer att förhålla oss till. Den dagen ..... den sorgen.
 
Som ni kanske vet så valdes Helena Kuoppala till (DK) ordförande i höstas. Helena har valt att kliva av sitt uppdrag och jag, Ann-Sofi Johansson, har sedan 1 maj klivit in i hennes ställe. Det mesta och tyngsta arbetet var redan gjort av alla duktiga medlemmar i DK. Ett gediget arbete med planering, sammanställningar, kontakter, sponsorer osv. Allt detta bara för att vi ska träffas, tävla och umgås på onsdagarna. Hoppas verkligen att vi snart får komma igång!
 
Vi är många som ställer upp som tävlingsledare (TL) på onsdagarna, vilket är fantastiskt. Utan dessa personer, har vi ingen verksamhet. Årets tävlingsledar-träff blev ju inställd, pga rådande omständigheter. Om vi kommer igång i sommar så kommer vi att placera oerfarna TL tillsammans med erfarna TL, detta eftersom vi inte hinner ha någon introduktion. Detta innebär att vi kanske måste ändra lite i programmet, men först efter att vi pratat med berörda TL. Vår målsättning är att har en träff efter säsongen och prata igenom våra erfarenheter.
 
I väntan på att få komma igång och träffas har vi haft lite "spontangolf" på onsdagarna. Vi är några som har gått ut runt 17.30, växelvis 9 hål på SP54/SO70. I onsdags var vi 11 personer som spelade matchspel på SO70. En riktigt rolig spelform. Alla är välkomna att vara med. Ingen föranmälan, utan bara att komma. På onsdag spelar vi SP54.
 
Information kan Du hitta på Sörö Golfklubbs hemsida/kommittéer/damkommitte. Utöver hemsidan och veckobrev,  kan du hitta spontana inlägg och själv skriva sådant som berör damerna i klubben på vår sida på facebook/Damgolfen Särö Golfklubb.
 
Jag kommer att försöka skriva till er då och då, detta för att hålla er uppdaterade om vad som gäller. Ni som inte vill ha info, svara mig så tar jag bort dig från listan.
 
Nu ska jag och Martin (min man sedan 32 år) fira "Granitbrölopp". Han har under tiden jag skrivit till er fixat en överraskningsmiddag här hemma??
 
Va rädd om dig??.
 
Hälsningar Ann-Sofi Johansson
 
 
 
 
200424

Hej alla golfande damer i Särö Golf Club!              

I enlighet med Klubbstyrelsens meddelande om beslut att inställa alla golftävlingart o m juni månad 2020 och Damkommittén följer enigt klubbens beslut.
Damernas onsdagstävlingar är inställda till och med 30 juni 2020.   ADA Golfen, Lördag den 16 maj, är inställd. 

Damernas Hemliga utflykt,  den 27 maj, också tyvärr är inställd,
(Note! Hemlig Utflykt kanske kan komma planeras om till ett senare datum)

Vi hoppas att läget snart kan förbättras, men hoppas att ni även fortsättningsvis tar del av Särö GC Nyhetsbrev som skickas ut av kansliet. 

Tävlingskalendern 2020 finns nu upplagd på Damkommitténs hemsida.

Från och med i år, i enlighet med nya Världshandicapsystemet, (WHS) är handicapgränsen höjd till 54,0, det har medfört att damtävlingsklasser och handicapgränser har justerats

Vi i Damkommittén hoppas alla får en solig och fin vår, lämnar arbetet med trädgård och blommor för en stund och bokar en starttid, träffas och spelar socialgolf tillsammans, men håller behörigt avstånd!


Hälsningar från Damkommittén,

Helena K Sofie D   Gunilla PB      Eva W      Lena  J            Ulla  C

 

200415

På grund av Covid-19 kommer nedanstående tävlingar att ställas in.

Datum  Tävling Bana
22-apr Utslaget/Damerns Vårmöte SP54 
    Inställt pga Covid-19
29-apr Vårkorgen                        OP62
    Inställt pga Covid-19
06-maj Vårskönt SO70
    Inställt pga Covid-19
13-maj Guldklubban SP54 
    Inställt pga Covid-19
16-maj ADA Golfen    OP62
    Inställt pga Covid-19
20-maj Trädgårdsslaget OP62
    Inställt pga Covid-19
27-maj  Hemlig utflykt UTF
    Inställt pga Covid-19
03-jun Konstslaget SP54
    Inställt pga Covid-19
10-jun M Picaut SP54
    Inställt pga Covid-19
17-jun Klipp till   OP62
    Inställt pga Covid-19
24-jun EPIC Golf SP54
    Inställt pga Covid-19

Hälsningar från Damkommittén,

Helena     Sofie        Gunilla    Eva         Lena        Ulla 

 

200331

Hej alla golfande damer i Särö Golf Club!              

Vårtider!  - COVID-19 Corona tider!                   

Dessa tider av Coronavirusets framfart sätter krokben på vårens planer och aktiviteter på alla nivåer, inklusive golfklubbarnas, så också damgolfen på Särö Golf Club.

Det kommer täta instruktioner från Golfförbundet om restriktiv förhållning till golfspel och golftävlingar och handlar om hur vi ska uppträda på golfbanan.
Då ändringar kan ske med kort varsel, rekommenderar jag alla att även ta del och följa
Särö GC Nyhetsbrev som skickas ut av Kansliet. 
Gemensamma riktlinjer betyder just nu en del inställda tävlingar och restriktiv golfspel, allt i enlighet med att förhindra smittspridning av Coronavisuset bland våra medlemmar.

Damkommittén följer alla Särö golfklubbs gemensamma direktiv och instruktioner tillsvidare. Besked om ändringar skickas ut allt efter hand.

Med anledning av detta, är de båda planerade damtävlingarna i april inställda. 
Onsdag 22 april        Utslaget              9 hål på SP54      -  Inställt!
Onsdag 29 april        Vårkorgen       18 hål på OP62     -  Inställt!    

I detta läge kommer Damgolfens Sponsorkontakter att upprätthålla kontakten med berörda Sponsorer för information om dessa tävlingar.                

Särö Golfbanor
Vår Banchef Mårten meddelar att från lördag 28/3 är SO70 ("långa banan") öppen med ordinarie greener. Utslag från mattor gäller tillsvidare. Grästee hålls stängda ett tag till för att spara dessa inför säsongen.  Parkbanans öppning är planerad till den 18 april

Tävlingsledare och utbildningar
I mitten av februari arrangerade Damkommittén tillsammans med Golfförbundet en GIT Online Utbildning för Tävlingsledare, Uppläggning av tävling och Genomförandet av tävling.
Nio entusiastiska Tävlingsledare tog del av Golfförbundets presentation.
Det visade sig att funktionerna för Uppläggning av tävling är ett avsnitt som handläggs av Kansliet på Särö GC. Men, användardokumentationen, tillsammans med en ingång till GIT- testversion, har skickats ut till respektive TL-deltagare i utbildningen och har nu alla möjligheter att på egen hand gå igenom funktionerna för Genomförande av Tävling, för att under säsongen effektivt hantera tävlingsresultat. Jag rekommenderar att alla tar vara på informationen som presenterades och träningstesta funktionerna i testversionen av GIT.

ADA Golfen*
ADA Golfen är planerad till den lördagen 16 maj på Särö GC. Vårt anslag med info kommer inom kort att sättas upp i starthusen på SO70 och SP54. ADA Golfen har en egen Hemsida för uppföljning av de 6 golfklubbar som arrangerar ADA Golfen. www.adagolfn.se .
En gemensam höstavslutning i mitten eller slutet av september arrangeras av Torrekulla GK.
ADA Golfen arrangeras som Partävling för damer, Bästboll, slaggolf.
Du anmäler dig med din spelpartner på Golf.se/Min golf.

Hälsningar från Damkommittén,

Helena     Sofie      Gunilla      Eva      Lena       Ulla 

          

200217

Hej alla golfande damer i Särö Golf Club!                                

Redan tidigt i februari började dagarna bli ljusare och längre, ger ett löfte om att en ny golfsäsong kommer närmare och att få gå en runda på golfbanan.
Förra året skrev Hanna, att  ”vi tänker tillbaka på alla puttar som rullade i, alla vatten vi undvek och alla spikraka drivrar” . Vi är övertygade om att detta gäller även i år!
Damkommittén jobbar hårt med planering av säsongens damtävlingar. Nya och gamla sponsorer ställer generöst upp i år också med fina prisbord som ger våra damtävlingar en guldkant..

Utbildning:
Vill du lära dig mer om världshandicapsystemet är du välkommen på vår utbildning för alla medlemmar i det nya världshandicapsystemet.
Tillfälle 1: Onsdag 11 mars, kl 18.00- 20:00
Tillfälle 2: Tisdag 17 mars, kl 18.00- 20:00
Plats: Klubbhuset 2 våningen Max 20 personer per tillfälle.
Välkommen med din anmälan till kansli@sarogc.se eller telefon/muntligt till Bodil


Särö Golfbanor
I dagarna meddelade vår Banchef, Mårten, att banorna är "dyngsura" och mjuka och att det tyvärr har uppkommit en del maskinskador på SO70. Vi behöver inte mera regn nu, dammarna är överfulla. Mårten ber oss vänligen notera och sätta av lördag 18 april i almanackan.  Då har vi städdag.
Vår första golftävling är därför planerad med denna utgångspunkt. 

Förhoppningsvis kan SP54  öppnas därefter för uppstart med Damernas Vårmöte.
Men här vilar inga sorger och vi startar upp säsongen med en Tävlingsledarträff i mars och ser framemot
att den kommande säsongen kommer att bli lika härlig som den förra.  Vi ger några ”highlights” som ni kan notera redan nu.           

Onsdag 25 mars          Tävlingsledarträff i Klubbhuset 19.00
                     
               Anmälan till Eva Werner, email  ewerner287@gmail.com   
                                     Tacksamma för så tidiga anmälningar till Tävlingsledarträffen som möjligt!

Onsdag 22 april           Damernas Vårmöte. Vi spelar först  9 hål på SP54 
                                     Scramble med Shotgun start kl.  17.00,  därefter ses vi i Klubbhuset

Lördag 16 maj             *ADA Golfen, spelas på bana  OP62, 18 hål, partävling, Bästboll, Slaggolf

Onsdag 27 maj             Hemlig utflykt 
                                      Anmälan senast 18 maj till Britten Sjöstedt, email  britten.banica@gmail.com   

Onsdag 05-aug             Ladies Invitation  bana  OP62, 18 hål,  Shotgun kl. 08.30, 4-Boll, Pb

Onsdag 30 september  Damernas Höstmöte

Tävlingsledare och utbildningar
Då vi planerar att genomföra  23 damtävlingar under kommande golfsäsong, behöver vi många entusiastiska Tävlingsledare, som effektivt administrerar våra onsdagstävlingar.
Därför vill vi slå ett slag för Golfförbundets utbildningar i hantering av GIT Online – Tävling - funktionerna för Tävlingsledare.

GIT Online -
Uppläggning av tävling, 
Den  24 februari kl. 09.00   eller 3 mars kl. 13.00 (extrainsatt)   eller 20 mars kl.  09.00

GIT Online  - Genomförandet av tävling
Den 24 februari kl. 10.30     eller    3 mars kl. 14.30 (extrainsatt)    eller  20 mars kl. 10.30

Krävs minst 5 pers. Upplägget för webbutbildningarna är att olika avsnitt i systemen genomgås på en bas-nivå och tar ungefär  45 minuter vardera. Dessa utbildningstillfällena är kostnadsfria.
Så ta chansen att vara med. Det ger dig en fin chans att inte bara bidra utan också njuta av ännu fler kontakter med härliga damer. Om du känner dig osäker på vad det innebär att vara Tävlingsledare och vill delta i GIT Online –utbildningen,  för att säkerställa plats i utbildningen, skicka snarast ett mail till mig  . helena.kuoppala@telia.com

Om ADA Golfen*

Efter 5 år och efter många damers önskemål, återuppstår ADA Golfen 2020, initierad av Torrekulla Golfklubb.  Ett antal golfklubbar inom Göteborgs Golfdistrikt med omnejd är inbjudna att arrangera en tävling under säsongen, fristående av varandra, med det gemensamma namnet ADA Golfen.
Varje arrangerande klubbs Prisbords-tema är mat, från olika länder eller områden.
Med tillräckligt många arrangerande klubbar, planerar ADA Golfen en egen Hemsida för uppföljning  
och en gemensam höstavslutning i mitten eller slutet av september.
ADA Golfen på Särö Golf Club spelas den lördagen 16 maj, som Partävling för damer, Bästboll, slaggolf.

Nya Världshandicapet
Nytt för i år, är införandet av det nya Världshandicapet. Den kommer att gälla från 1 mars 2020.
Du som golfspelare kommer att påverkas av detta på lite olika sätt. Bland annat kommer du vid övergången att få en ny exakt handicap utifrån världshandicapsystemet. Det kan vara samma, högre eller lägre än ditt nuvarande handicap. Du kommer att hitta det när du loggar in i Min Golf från och med 1 mars 2020.

Golfträning med Pro

Du som känner att du är lite ringrostig eller aldrig riktigt kommit igång med golfen.
Bästa sättet att få råd, dåd och stöd, passa på att kontakta klubbens pro, Peter Brattberg via sarogolfklubb@gmail.com  eller  telefon 0730-434994.

Damgolfen på onsdagar
Särö golfdamers egen dag, Alla damer som är medlemmar i Särö golfklubb är varmt välkomna på onsdagarna. Du är aldrig för ung och heller aldrig för gammal. Syftet med onsdagarna är att spela golf, tävla både korrekt och lättsamt samt att ha väldigt trevligt.

Kom och spela med oss på onsdagarna, du behöver ha minst klubbhandicap. Vi hjälper dig att komma igång.

Seriespel för damer
För dig som gillar att tävla finns det möjlighet att kombinera onsdagarna med seriespel (indelat efter åldersgrupper).  Kontakta Bodil Eriksson (kansli@sarogc.se) för mer information.

Golf och Spelformer och lottning
Normalt sett lottar vi bollarna med syfte att du ska lära känna nya personer och att vi alla ska få möjlighet att spela med många olika damer under säsongen.
Vi blandar damtävlingarna med par-tävlingar och enstaka skojigare varianter, exempelvis 3 klubbor,  
flagg-tävling och snörtävling.
Någon gång lottar vi  ihop bollarna enligt handicapordning eller kanske någon seriespelsvariant.
Då vi spelar i två klasser kommer vi att dela startfältet på mitten.
golf.se/min golf, hittar du all info om kommande tävlingar och det är också där vi anmäler oss.

Vi ser framemot härliga golfrundor och fantastiska slag!  

Hälsningar från Damkommittén,

Helena     Sofie        Gunilla    Eva         Lena        Ulla 

 

 

 

 

190913

Varmt välkommen till

DAMERNAS HÖSTMÖTE

den 2 oktober 2019 klockan 18.00

Golfkrogen

Oj så fort en golfsäsong kan gå. I våras kändes det som antalet tävlingar var oändligt många och nu är det nästan slut på det ordinarie tävlingsprogrammet.

Vi avslutar säsongen på sedvanligt vis med en höstmysig kväll tillsammans. Kvällen kommer att smyckas av prisutdelningar, god mat och dryck, genomgång av enkäten samt presentation av nya DK. Alla är välkomna – även du som inte har spelat så många onsdagar som du tänkte eller önskade. Ta chansen och se det som en uppladdning inför 2020 och träffa dina blivande golfkompisar.

Meny

Ett inledande glas bubbel

Ugnsbakad torskrygg med mustig svampsås, serveras med knaperstekt pancetta, potatispuré och säsongens grönsaker

Kaffe och mörk chokladtryffel

Pris 100 kronor (som swichas till Eva Aurell som vanligt).

Anmälan på golf.se – anmälan gäller då betalning inkommit.

Varmt varmt välkommen! / Damkommittén; Ninnie, Christina, Sofie, Eva, Gunilla och Hanna

 

190706

Glad sommargolf på er alla underbara golfande Damer i klubben!

Golf är en fantastisk sysselsättning som vi kan hålla på även då vi innehar väldigt få eller väldigt många år. Vi önskar att vår onsdagsgolf avspeglar det och välkomnar alla från 18 års ålder till … så många år som man känner sig som.

Ladies Invitation

Damkommittén vill börja med att invitera alla klubbens damer till Ladies Invitation den 7 augusti 2019. Och den du ska invitera är någon som är medlem i en annan klubb än Särö. Tävlingen spelas på OP62 – det är shotgunstart kl 8.30 (samling för genomgång av dagen kl 8.00 vid receptionen/drivingrange).

Priset är 600 / par – och då ingår lunch med sallad, lättöl/vatten, kaffe och liten kaka, greenfee för gäst samt tävlingsavgift för båda. Med andra ord – allt inkluderat. Vi räknar med att ha spelat klar vid 14 och samlas därefter på Blomstermåla för lunch och prisutdelning. All info finns på golf.se och det är också där eventuella uppdateringar sker. Varmt välkomna!

Förra veckan var en intensiv vecka med mycket roligt. Onsdagens tävling sponsrades av Epiq och var en Flaggtävling. Det blir vääääldigt tydligt när dina slag är slut…! Vackert med alla fina flaggor i olika färger som våra tävlingsledare hade fixat, utplacerade lite här och där allteftersom rundorna avslutades. Några av oss fick inte spela så många hål som vi hade önskat. Andra fortsatte spela efter 18 green. Längst kom Anita Paulson som tog sig ända till hål 20. Övriga klassers vinnare avslutade på hål 19 och det var Anki Lindberg och Gunnel Hellmér. De och andra som passerade 18:e green fick glädjas åt härliga sänkningar som förstås noteras. Epiq delade ut supersnygga rullväskor, ryggsäckar och bagar. De har en fin affär i nya Hovås till glädje för oss alla.

Sänkningarna (och en och annan höjning) verkar som de rasslar in nu. På alla banor. Alla som vill ligga ”rätt” till nästa år när Världshandicapsystemet implementeras bör registrera ALLA sina ronder redan nu.  Det nya handicapsystemet kommer att baseras på ett snitt av dina senaste 8 bästa rundor av de senaste 20 spelade. Så anslut dig till alla dem som redan nu registrerar ALLA rundor så att också du får ”rätt” handicap.

Om det var många färger på banan på onsdagen så var det mer enahanda men mer självlysande på fredagen. Våra tävlingsledare spred sig som orangea blommor över banan för att sedan samlas till en välförtjänt After Golf. Alla vi Damer tackar alla er Tävlingsledare!!!!Veckan innehöll också en mängd seriespel och en del otroligt bra resultat.

Denna veckas tävling Utsikten spelades på SO70 (som verkligen är en utsiktsbana) med vår fantastiska sponsor Optikkällaren. De mest framsynta och vidsynta damerna som vann var Katja Puuri, Anita Paulson och Petra Kåks.

Under sommaren fortsätter våra onsdagstävling kompletterade med klubbens helgtävlingar och en golfweekend. Anmäl dig till det mesta och njut av trevliga golfkompisar.

Information om veckans tävlingsresultat finns alltid på damernas hemsida och tävlingsinfo finns på golf.se. För er som har Facebook finns en sida där vi lägger upp fina bilder och info kring seriespel. Vi gör lite avbrott i nyhetsbrevet under den kommande månaden och återkommer i augusti.

Jag brukar uppmana till att slå långt och rakt – justerar just nu den uppmaningen till rakt. Det räcker långt ??. Må gott och njut av sommaren. / Hanna Plymouth (ordf. DK).

 

190126

Hej alla golfande damer i Särö Golf Club!                                

Nu ljusnar det ute och många av oss börjar bli väldigt golfsugna. Vi tänker tillbaka på alla puttar som rullade i, alla vatten vi undvek och alla spikraka drivrar.

Den kommande säsongen kommer att bli lika härlig som den förra. Väderbeställningen görs i mars men redan nu är en del annat spikat;

14 mars             Tävlingsledarträff i Klubbhuset 19.00

10 april              Vårmöte med 9 hål scramble på SP54 Shotgun 17.00

5 juni                 Hemlig utflykt ??? tidigt ??

25 sep                Höstmöte

Vem kan vara med på onsdagarna?

Alla damer som är medlemmar i Särö golfklubb är varmt välkomna på onsdagarna. Du är aldrig för ung och heller aldrig för gammal. Syftet med onsdagarna är att spela golf, tävla både korrekt och lättsamt samt att ha väldigt trevligt. För vissa är själva golfandet viktigast, för andra är umgänget på banan och den efterföljande prisutdelning själva vitsen. För dig som har klubbhandicap eller helt enkelt inte vill tävla finns en motionsklass.

Du som känner att du är lite ringrostig eller aldrig riktigt kommit igång med golfen. Kom med på onsdagarna. Bästa sättet att få råd, dåd och stöd. Du behöver ha minst klubbhandicap – resten får du hjälp med.

För dig som gillar att tävla finns det möjlighet att kombinera onsdagarna med seriespel (indelat efter åldersgrupper).  Kontakta Bodil Eriksson (nås via kansliet) för mer information.

Spelformer och lottning

Normalt sett lottar vi bollarna med syfte att du ska lära känna nya personer och att vi alla ska få möjlighet att spela med många olika damer under säsongen. Vi blandar också med allt från partävlingar och enstaka skojigare varianter (exempelvis 3 klubbor och flaggtävling) till att någon gång sätta ihop bollarna enligt handicapordning eller kanske någon seriespelsvariant. Vid de tävlingar där vi spelar i tre klasser kommer handicapgränserna att vara oförändrade kommande säsong. Då vi spelar i två klasser kommer vi att dela startfältet på mitten. På golf.se kommer att finnas all info om kommande tävlingar och det är också där vi anmäler oss.

Tävlingsledare

I år kommer vi att göra en extra satsning på våra fantastiska tävlingsledare. Så ta chansen att vara med. Det är roligt, inte svårt och det ger dig en fin chans att inte bara bidra utan också njuta av ännu fler kontakter med härliga damer.

Den 14 mars har vi kick-off för er som är tävlingsledare. Vi kommer att gå igenom rutiner, pärmar, lite kring nya regler samt annat smått och gott. Vi vill vara, och behöver vara, många tävlingsledare för att kunna hålla en hög standard på våra onsdagar.

 • Så du som spelar ofta. Anmäl dig!
 • Du som vill spela mer! Anmäl dig!
 • Och du som bara är lite nyfiken och vill ha trevligt – anmäl dig!

Känner du dig osäker på vad det innebär att vara tävlingsledare? Hör av dig till Hanna, 0727-30 42 42 eller hanna@hplymouthutveckling.se med dina funderingar.

Anmälan till TL-träffen den 14 mars till Christina Carlquist, christina.carlquist@telia.com . Vi bjuder på en macka och något att dricka.

Nya regler

Som säkert många har uppmärksammat så är det nya regler som gäller 2019. Och som tur är så är de alla till för att förenkla och snabba upp spelet. Vi kommer förstås att se till att vi får möjlighet att lära oss det nya.

Du kan redan nu ladda ner appen Rules of golf 2019 för Android och iPhone och sedan ladda ner den svenska varianten. Det finns också Regelfilmer på svenska, 24 filmer med svenskt tal och text som visar några av de viktigaste nyheterna i regler 2019, finns i en spellista på Svenska Golfförbundets YouTube-kanal  (klicka på länken så kommer du rätt direkt).

Information till Damerna

Information om vad vi håller på med kommer i ojämna mellanrum via mejl. Om du inte vill ha mejl från Damerna så meddela kansliet så tar de bort dig från listan. kansli@sarogc.se Första brevet varje år går till alla klubbens damer. Huvudkanalen för information är mejl.

På damernas hemsida finns också info om lite av varje http://www.sarogolfklubb.se/se/kommitt-er/damgolfen . Den uppdateras löpande (även om vi just nu är mest på förra året...). Vi har också en facebooksida som heter Damgolfen Särö Golf Club. Alla som är med där kan bjuda in nya damer (medlemmar i SGC). Fb använder vi mest för att titta på fina bilder från onsdagarna och berätta hur seriespelet i de olika grupperna går.

Enkät och motioner till klubben

I slutet av förra säsongen gjorde vi en enkät för att få veta vad du tycker om saker och ting. Kortfattat kan man säga att de flesta är nöjda med det mesta, förutom utbudet i restaurangen på onsdagskvällarna. Inför kommande säsong tar vi med oss det och annat vi kunde läsa oss till i enkäten och justerar och förbättrar.

Utifrån synpunkter från damerna la vi in två motioner till klubben höstmöte. Den ena avsåg ljudnivån i restaurangens veranda och där hoppas vi nu på någon form av ljuddämpande åtgärd. Fast egentligen vil vi ju sitta utomhus ??. Den andra handlade om möjligheten till reducerad greenfee när vi spelar OP62 eller 9 hål på SO70 för de damer som endast är medlemmar i Parkbanan. Greenfeen är nu satt till 125 kronor för dessa tävlingar och vi hoppas att många damer ska utöka sitt spelande.

Vi vill vara ännu fler

Vi vill vara en av de klubbar i Sverige som engagerar störst procentuella andel av sina damer i sin klubbverksamhet. 2018 deltog 85 enskilda damer någon gång i någon av de 23 tävlingar som genomfördes. Det är nästan 24 % av klubbens damer (att jämföras med ”gubbarnas” knapp 20 %...). Låt oss se om vi kan bli ännu fler som deltar på onsdagarna. Att kunna säga att ¼ av damerna i Särö är aktivt engagerade i Damgolfen vore härligt!

Alla är varmt välkomna till den kommande säsongen. Är du lite ny eller ovan? Hör av dig till undertecknad eller någon annan i Damkommittén så svarar vi på alla frågor.

Dröm nu om härliga rundor och fantastiska slag! Snart är det dags!

Hälsningar från Hanna

Hanna Plymouth

Ordförande Damkommittén

PS Mycket tacksamma för så tidiga anmälningar till Tävlingsledarträffen som möjligt.

PPS Jag får just nu ovanligt många frågor angående mitt efternamn. Vill klargöra att det absolut inte har med något religiöst att göra. Namnet togs av min farfars farfar Nils Erik Plymouthz när han i 20-årsåldern, på 1860-talet, gav sig iväg på en äventyrlig och mycket lång resa (den började med att han gick till fots till Rotterdam – ingen flygluffande på den tiden…) till Nya Zeeland och Australien som båda har städer som heter Plymouth. I hans handskrivna dagbok från resorna beskrivs allt från försök att gräva guld (lyckades dåligt…) till vardagsliv i en mängd olika orter. Han blev sedemera fotograf och skaffade sig något som likade en prärievagn som han döpte till Australia. Med den åkte han runt på den skånska, blekingska och småländska landsbygden. Han använde vagnen som både ateljé och mörkrum. Det finns en hel del fotografier bevarade och han finns omnämnd i böcker som handlar om fotografer från 1800-talet.

 


 

2018

Hej alla härliga höstgolfande damer!

Mycket kraftfulla och ändå ljumma vindar gjorde utmaningen med 3 klubbor ännu roligare. Tävlingen sponsrades av Hemköp i Billdal som ägs av bröderna Daniel och Andreas Quist. En fin butik som ju är lätt att stanna till vid. Vinnarna var Katja Puuri, Kerstin Renström och Britten Sjöstedt.

Vi har nu två tävlingar kvar – nästa vecka 9 hål på SO 70 (vi spelar lottat – klassvis) och veckan därpå en avslutande 18-hålare på Park 54. Observera att starttider kan justeras på golf.se med anledning av ytterst kvalificerade gissningar om ljus och mörker.

Höstmöte den 3 oktober kl 18.00
Den första onsdagen i oktober kurar vi in oss för Höstmöte med god mat, mannekänguppvisning och prisutdelningar.

Program för kvällen

 • Samling och inköp av den dryck du önskar. Det kommer att finnas 2 st ”stationer” – en för betalning med kort/ kontant och en för swish – det kommer att gå snabbt och smidigt!
 • Buffé med;
  • Höstig högrevsgryta med svamp, ris och grönsaker i höstens tecken, bröd och smör
  • Kaffe och chokladkladdkaka med grädde

(du som har speciella önskemål kontaktar Tímea direkt)

 • Mannekänguppvisning från Lindri (med de hetaste mannekängerna på catwalken i höst)
 • Enkäten – sammanfattning av resultat
 • Prisutdelningar mm

Kvällen sponsras av Damkommittén och du betalar endast det facila priset av 100 kronor! Swisha till Eva Aurell (glöm inte ange namn och Höstmöte) eller lämna i namnat kuvert i receptionen. Anmälan på golf.se!

Varmt välkommen till Höstmötet!

/ Damkommittén (Hanna, Anki, Eva, Christina, Marianne, Ninnie)

PS I dagarna kommer det ut en enkät med syfte att ytterligare förbättra Damgolfen. Svara direkt när du får den – det tar bara ca 4 min. Ju fler som svarar desto bättre blir det!

 

180907

Hej alla golfdamer!                                                                            

Snörgolfen är avverkad och gott var det. Lurigt det där med NÄR det ska snöras. Och hur mycket snöre man vil ha kvar på de sista hålen. Och att det är frestande att snöra i en lite för lång putt för att få äta lite. Tack tävlingsledningen – det är alltid lite extra pyssel med den här typen av tävlingar.

Och ett stort tack till alla tävlingsledare (både ni som har varit och ni som har en tävling kvar). Det är mycket som ska fixas inför, under och efter en tävling och allt sker med glatt humör och helt ideellt. Alla som vill underlätta för våra tävlingsledare ser till att;

 • Anmäla sig i tid – absolut senast kl 15.00 på måndagar (du som inte använder golf.se slår självklart tävlingsledaren en signal på telefon)
 • Vara flexibel – spela med den du blir lottad med
 • ALLTID kontakta tävlingsledarna om det är något – ALDRIG kansliet (det blir oerhört rörigt med information från olika håll)
 • Ta med ditt allra bästa humör och strössla beröm över alla som bidrar till att vi får spela onsdagsgolf – och ta chansen att anmäla dig själv till nästa års ”tävlingslederi” – vi behöver ett par nya tävlingsledare eftersom det alltid är några som slutar.

Snörgolfen sponsrades av Nordea som hade med sig väldigt fina priser till de väldigt fina resultaten (tänk vad 1,6 m snöre kan göra!). Vinnarna i de tre klasserna var Anita Paulson, Kerstin Renström och Gunnel Hellmér. Grattis!

Nu har vi tre fina tävlingar kvar. Ta chansen att tävla mot dig själv och andra och inte minst – ha riktigt roligt! Den 3 oktober kurar vi in oss och har ett avslutande höstmöte med prisutdelningar och annat trevligt.

Och gå genast in och anmäl dig till nästa veckas tävling – 3 klubbor - som sponsras av Hemköp Billdal. Vilka klubbor tänker du välja?  (Anmälan senast kl 15 på måndag.)

/ Hanna o Damkommittén

 

180821

Hej alla golfande damer i Särö GC!                                                  

Högsommaren övergår så sakta i sensommar och vi fortsätter njuta på banor, i trädgårdar och i och på hav.

Vi har många härliga – och roliga tävlingar kvar.

 • Denna vecka slår vi endast klockrena slag med Lambretta som sponsor
 • Nästa vecka är det Smycken & Siden sponsrat av Sofia Holländer Collection och Qristina of Sweden. Oavsett om du spelar eller ej så är alla välkomna på kvällen. Visning av kollektioner och försäljning av smycken och blusar. (OBS! Bra om de som har spelat tillsammans får sitta tillsammans som vanligt).
 • Missa inte Snörgolfen (Nordea) den 5 september (när våra barn var små spelade vi med godis-snören för ökad motivation. Jag hoppas att det är så även för oss damer!?).
 • 3 klubbor veckan därpå (Hemköp Billdal) är också lite extra kul – man får tänk till lite innan, och efter rundan så undrar man varför bagen är fylld av så många klubbor som man verkar klara sig utan.

Vi fortsätter spela tävlingar på onsdagar till och med den 26 september. Den 3 oktober är det avslutning på vårt traditionella Höstmöte.

Den 3 september har Damkommittén möte. Vi kommer då att börja summera säsongen och strukturera de förslag som vi har fått in skriftligt. Passa på att komma in med synpunkter, åsikter och förslag – med en förklaring varför du tycker som du gör. Utan syften och förklaringar blir det lätt bara en massa tyckande och svårt att ta ställning till. Mejla till hanna@hplymouthutveckling.se eller lämna in ett kuvert på kansliet.

Golf är enkelt! Slå långt och rakt, och putta aldrig mer än två ggr ?? / Hanna m Damkommittén

PS Missa inte härliga bilder och rapporter från seriespel mm på vår Facebook-sida Damgolfen Särö Golf Club

 

 

180731

OBS! Vi spelar 18 hål på SO70 då Parkbanan är stängd tills vidare.

Ladies Invitation den 8 augusti 2018 - Open 62

(9 hål på SO70 + 9 hål på SP54)

Bjud in en lady från annan klubb och få en härlig golfdag på Särö GC.

Vi spelar fyrboll bästboll, poängbogey, max antal deltagande par är 36. Efter 9 hål serveras det fika på SP54.

Tävlingen sponsras av Blomstermåla, Särö Hus, Garden Glory och Bräutigams.

 • Samling 7.45 vid drivingrangen tillika receptionen. Shotgunstart kl 08.30 sker på båda banorna. Var i tid – det är en bit att gå/köra till de hål som är längst bort. Lunch ca 13.30 och därefter prisutdelning!
 • Startavgift är 550 kr per par (tävlingsavgift, greenfee, fika och lunch med kaffe/ngt sött).
 • Anmälan senast den 1 augusti kl 15.00 via golf.se. Avgiften betalas vid anmälan och är bindande. Swisha till Eva A 0708-937275 eller betala i namnat kuvert till receptionen.
 • Startlista publiceras den 6 augusti kl 15.00.
 • Båda spelande måste ha ETH (exakt tävlingshandicap) för att komma med i resultatlistan.
 • Läkarintyg gäller för golfbil. Bil bokas i god tid i receptionen.
 • allergier kontakta Särö Golfkrog tel: 031-935800

Tävlingsledare är SGC Damkommitté.

Vid frågor kontakta

 Varmt Välkomna! Damkommittén Särö GC

 

 

180703

Golfdamernas veckobrev nr 10                        

Vilken underbar rond de 33 damerna hade på Open 70 när vi spelade Hälsa & Skönhet i onsdags. Massor av sol, lagom bris och finfint spel. En hel hög av sänkningar i alla fyra klasserna. Det var torrt och bollarna rullade långt (många åt rätt håll). Så ska golf vara när den är som roligast och bäst. Vinnarna var Kerstin Renström, Hanna Plymouth och Kate Hampf som fick välja bland ett dignande prisbord från våra sponsorer GUM, Skargard, Sanopharma AB och Apoteket Särö. Priserna räckte till alla deltagare – stort tack. Tack också till Gustav Andersch som höll en kort och intressant föreläsning om fästingar och hur man undviker att det kliar efter det att man tagit bort dem (frysning är tricket…).

Närmast hål var Charlotte Settergren Borg, 2,11 m (som dessutom spelade fantastisk golf med fantastiskt resultat).

Nästa vecka är det uppehåll för Damgolfen och istället Golfvecka för alla. Vi återkommer med Matslaget onsdagen därpå. Läckra sponsorer; Kitchen Wiz, Mrs Curlie`s , Rollands och Nordgården.

Passar på att påminna om att vi liksom alla andra klubbar följer de svenska golfreglerna som stipulerar att för att mottaga pris på tävling sak du ha minst 4 ronder registrerade. Både tävlingsronder och sällskapsronder är OK. Hoppas att ALLA registrerar alla rundor – på golf.se eller i vårt LHCP-handicapkort!!! Det är enda sättet att ha ett rättvisande handicap. Och alla rundor betyder alla, oavsett om du får en handicap-förändring eller ej. 

Du som har högre LHCP än 25,2 och är med och tävlar på Park 54 måste föra två scorer (det är din ”riktiga” scorepoäng som ska föras in på handicapkortet). Fråga tävlingsledare eller någon annan så får du hjälp och att det blir rätt.

Den 8 augusti spelar vi Ladies Invitation. Bjud redan nu in någon golfande dam från annan klubb! Vi spelar bästboll (var och en spelar sin egen boll och ni får välja bästa resultatet) på Open 62, fikar och lunchar och njuter av golf och varandra. Mer info och inbjudan kommer!

Du som inte kommer att spela Ladies och gärna deltar vid sidan om, är välkommen att vara funktionär. Det blir inte betungande, mest trevligt och vi behöver vara några stycken för att våra gäster ska känna sig härligt välkomna!

Fortsätt slå långt och rakt – och drick lite på varje hål!

/ Hanna Plymouth m Damkommittén

PPS Tack för flera bra förslag till förra DK-mötet – bland annat om tydlighet för prismottagande vid tävling och förslag till hur vi premierar sänkningar . Fortsätt skicka in förslag med det du tycker och varför du tycker så. Vi vill hela tiden förbättra verksamheten. En del gör vi direkt – en del blir nästa år.

 

180624

Hej alla golfdamer!

Fossil-golfen pyntades av färgglada och praktiska regnkläder och paraplyer. Bollarna plaskade i både gräs och vattenhinder och humöret var på topp. Vinnarna var Anitha Hallgren, Katja Puuri och Gunnel Helmér. Stort grattis till grymma resultat trots varierad väderlek.

På onsdag spelar vi Open 70 – glöm inte att njuta av utsikten över både Tistlarna och Stallviken. Bar det är väl värt en sväng upp på berget. Boka golfbil om du vill ha det! Tävlingen heter Hälsa & Skönhet (inte för att vi behöver mer av det men…) och sponsras av GUM, Skargard, Sanopharma AB och Apoteket Särö.

På onsdag har Damkommittén möte. Du som har tankar och idéer kring saker och ting är varmt välkommen att skicka ett mejl där du talar om vad du önskar med en motivering varför. Eller lämna in en lapp i receptionen så fiskar vi upp den där. Skriftligt med motivering är bra för då blir det lättare för alla parter att förstå vad som önskas och varför (motsatsen till ”det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta”). Vi uppskattar verkligen alla som tar sig tid att hjälpa till att utveckla vår verksamhet. Alla förslag är välkomna! Stort tack på förhand!

Slå långt och rakt – det rullar bra nu! / Hanna och Damkommittén

PS Vi går in i sommartider och undertecknad kommer inte att spela så många rundor i Särö. Risken är därför stor att våra veckobrev kommer lite oregelbundet och blir innehållsmässigt fattigare. Så hjälp gärna till och mejla mig vad som händer så försöker jag förmedla så gott det går.

PPS Vi har fått inbjudan från Västerås GK till Anna Nordqvist / Västerås Open by SmartProvider, Singeltävling för damer, söndagen den 1 juli bjuder Västerås Golfklubb in två damer per golfklubb i Sverige till en singeltävling! Först till kvarn …. mejla mig så skickar jag över fullständig inbjudan i pdf.

 

 

180615

Damerna fortsätter att ha tumme med vädergudarna och på onsdagens tävling Konstslaget på Open 62 rullade bollarna långt, och ruffen var härligt lätt att leta i. 42 damer spelade på rekordfart. Tror de snabbaste gick på 3 h och 25 min. Det blir skillnad när det är torrt och kort ruff – jämfört med förra gången då det var superblött och ruffen var saftig som en klöveräng (kor hade varit gladare än golfare som var där). Tror att vi alla uppskattar det fina tempot så det fortsätter vi med säsongen ut (dessutom lättare att spela bra då det flyter på).
De som först fick den svåra uppgiften att välja från ett konstfullt prisbord var Ann-Sofi Johansson, Gudrun Ivarsson och Gerd Sörvik. Grattis till inte bara fina vandringspriser utan också nya konstverk!

Vi tackar

 • Särö Konstgalleri (ett underbart ställe att köpa presenter eller något till sig själv. Finns allt från små vackra saker till stora imponerande konstverk),
 • Ingvar Orrelid (vandringspriser),
 • Elisabeth Paldén - som själv lämnade över ”närmast linjen på hål 2-priset” till Gun Andersson som låg endast 96 cm från linjen – en mycket vacker sommartavla skapad enkom till detta tillfälle,
 • Elisabeth Johansson, Atelje Jo, Onsala – ser väldigt fint ut på nätet
 • Margareta Sölveland (har en trevlig atelje på Koksås i Onsala som du är välkommen att besöka),
 • Hanna Ekegren (fina brickor som 2 st får njuta av)
 • Marika Lang (som berättade om sitt konstnärskap och om alla spännande saker som händer på det nya Art Events som både är galleri och upplevelse, bland annat är det Art After Work på vissa fredagar). I augusti kommer det vara ”En Konstig Kväll” – de är olika varje gång och det kommer en utförligare inbjudan snart. Har varit på en ”konstig kväll” och det var en upplevelse… Självklart inte bara för Damer så alla sorters roligt folk är välkomna …

Visst är det bättre med närmast linjen jämfört med längsta drive? (snofsigt med ett band istället för målad linje) – lika svårt för alla. ??

Nästa vecka är vi åter på Parkbanan och spelar Fossil – en klassiker. Du som ännu inte spelat onsdagsgolf är extra Varmt Välkommen!!! Det är aldrig för sent att börja – bara för tidigt att sluta.

Tror att våra banor uppskattade gårdagens regn. Själv är jag glad att solen har återkommit!

Slå långt och rakt! / Hanna m Damkommittén

PS Missa inte vår Facebookgrupp där det finns härliga bilder från alla tävlingar. Om du inte vet hur du ska göra – kontakta någon av oss i Damkommittén – alla är välkomna!

 

 

180609

Vi kände oss inte så gamla, men väldigt fria då, då vi golfade på Nationaldagen!

Nationaldagen strålade av sol och blågula fanor (på puttinggreen, bagar och tom på skor) och 48 damer tävlade i 6+6+6 (bästboll/foursome/singel) i en lottad partävling på Parkbanan. Våra tävlingsledare, Ulla S och Marianne C, excellerade med ett scorekort där ingen kunde göra fel. Otroligt smart tänk och dessutom snyggt fixat. Tack!

Prisbordet var ett blomsterhav från Nilssons Plantskola – och de tre bäst placerade paren, Kerstin Renström & Hanna Plymouth, Charlotte Settergren & Ann Ericsson och Christna Magnusson & Gunilla Eklund nästan försvann bakom de vackra blomstren och fick dessutom kompletterande presentkort. Det fanns också många lottpriser med nog så underbara växter. Det är något speciellt med blommor och blader. Vi människor mår bra av dem. Även om vi på golfbanan uppskattar en viss ordning av floran.

Nästa vecka spelar vi Konstslaget på Open 62 (börjar med nio hål på långa banan och avslutar med nio hål på korta banan) – den roligaste och mest omväxlande av våra tre banor, den perfekta kombinationen av vacker knixig bana med svindlande vyer och ett smycke till parkbana. 6 konstnärer och ett galleri sponsrar och minst en konstnär kommer på besök. Dessutom vet jag att det kommer att presenteras ett spännande evenemang för den konstintresserade, som går av stapeln i augusti. Missa inte det! (Du som känner att det är bra med golfbil de första nio är förstås välkommen att hyra).

Gå med i vår Facebookgrupp - Damgolfen Särö Golf Club - och se alla fina bilder från tävlingarna. Alla som är medlemmar i gruppen kan bjuda in personer till gruppen om ni är facebook-vänner.

Svinga lugnt och fokusera på de stora greenerna och de bra slagen!

/ Hanna m Damkommittén

PS Det uppstod en del oklarheter kring var bollar, med nät i spelriktningen, skulle droppas. Tips! Spela bollen så som du själv tror OCH spela en Alternativ boll så som andra rekommenderar dig. Var tydlig med vilken boll som är din ”huvudboll” och vilken som är den Alternativa. Sedan kan ni i lugn och ro få hjälp efter avslutad rond.

Hanna med Damkommitten

 

180601

När prisbordet är en vernissage!!!                         

Onsdagen gick i generositetens tecken. Solen omfamnade återigen de dryga 40 damer som spelade Konst & Foto på Parkbanan.

Sponsorerna/konstnärerna Ingela Malmberg & Marion Brisman bjöd på ett dignande prisbord av sitt eget konstnärskap. Fantastiska målningar, fotografier och textilkonst skapade med olika tekniker. Det var överväldigande skickligt och vackert och våra förstapristagare Ann-Sofi Johansson, Gun Andersson och Karin Landin hade inte lätt att välja. Och inte bara de utan även 2:or och 3:or fick pris och Ann-Sofi vann närmast hål. Fin bild finns på Damernas hemsida. (Själv har jag aldrig blivit så glad över ett lottpris).

Generöst bidrog sedan damernas tävlingsavgifter (minus klubbens 25%) samt extra bidrag under kvällen till dryga 3600 kronor till Oloo School i Kibera (https://www.facebook.com/olooschoolkenya ), ett gigantiskt slumområde i Kenya. I första hand går de pengarna till skolmat till skolbarnen (och ibland även deras syskon). Det är inte lätt att lära sig när man inte är mätt… (vi är nog några stycken som inte är vårt bästa jag när vi inte har ätit…). Jessica Camsel som grundade organisationen som samlar in pengar till skolan besökte oss och delade med sig av bakgrunden till engagemanget och sålde fina smycken. Känns väldigt skönt att veta att alla pengar går fram (inga pengar försvinner till administration). För er som vill ge ett extra bidra eller helt enkelt inte hann så är swishnumret 232252880. Det är glädjande att inte bara ta emot utan att även få dela med sig.

På Nationaldagen spelar vi en spännande lottat partävling på Parkbanan. 6 hål bästboll + 6 hål foursome + 6 hål singel (inte så svårt som det låter – alla får hjälp så det blir rätt). Ingen D-klass/motionsklass denna gång eftersom det är partävling. Alla är välkomna att spela på max 25,2. Sponsor är Nilssons Plantskola. Anmälan som vanligt på golf.se.

Alla golfande damer i klubben är också välkomna till vår slutna Facebookgrupp – där finns bland annat fina bilder, glada tillrop och ibland lite rapporter från seriespel mm. Be någon som redan är med i gruppen att bjuda in dig!

Svinga lugnt (det är bara på hårt pluggad boll man ska slå hårt, för att slå längre – gäller både på golfbanan och i livet) ?? / Hanna med Damkommitten

 

180528

Hej alla golfande damer!

Både ni som har spelat massor i år och ni som fortfarande putsar klubborna för premiärrundan.

I onsdags var det årets Utflyktsdag – för första gången var den Hemliga Utflykten ohemlig och alla visste att vi skulle till Varberg Östra. Bussen ville dock till en annan bana men efter lite vimsande på landsbygden landande vi rätt. Solen värmde… och paraplyerna förvandlades till parasoller. Banan är supertrevlig OCH trixig. De som bemästrade den allra bäst var Katja Puuri, Ulla Sahlin och Eva Petersson. Närmast hål var Katja och längsta driven slog Gunilla Eklund även om skylten försvann … Som traditionen bjuder så sponsrades utflykten av Maleviks Kakhus som bidrog med finfina presentkort och goda bröd. Det dignande prisbordet bestod också av extrapriser från Start Communication och Hing Organics så det var ingen som åkte tomhänt därifrån. På bussen hem njöt vi av välförtjänt After Golf – solen hade tagit ut sin rätt och även vatten var uppskattat.

På onsdag är vi tillbaka i Särö och spelar på Parkbanan. Vi spelar för första gången Konst & Foto som sponsras av Ingela Malmberg & Marion Brisman. Tillika är de tävlingsledare. Undertecknad som verkligen uppskattar både konst och foto tänker att det här kanske är årets bästa tävling. Som vanligt anmälan på golf.se innan måndag kl 15.

Fint väder är beställt även denna vecka…

Damkommittén har möte på tisdag kväll. Det dyker upp glada och kloka förslag från alla håll hela tiden. Om du tycker/tänker något som gör att vi får det ännu roligare både socialt och tävlingsmässigt är du varmt välkommen att höra av dig med dina synpunkter till någon av oss. Gärna på mejl. OCH glöm inte att tala om vad som är anledningen till att du tycker som du tycker – det gör det mycket enklare att väga olika förslag mor varandra.

Hanna och hela Damkommittén                                                                                

PS Är du ännu inte med i vår Facebookgrupp – Damgolfen Särö Golf Club – så be någon av oss i Damkommitten (du hittar oss alla på Särö Golf Clubs hemsida), eller någon annan du känner som är med, att bjuda in dig. Den som bjuder in dig måste du bli Facebookvän med. Det är väldigt trevligt att vara med inte minst för att vi där har fina bilder ”med skärpa” (de flesta tagna av Ingela Malmberg) från allt vi gör.

 

180518

Hej alla härliga golfdamer i Särö GC!                                                                              

I onsdags spelade vi Modeslaget, 9 hål på Open 70 från tee 47. Det var roligt att spela från annan tee och kanske var det utslaget som var inspirationen till de många sänkningarna. Vinnarna var Ann-Sofi Johansson, Marianne Börjesson och Maria Stocks som fick ta emot generösa presentkort från Modestugan i Åsa. Närmast hål på 7:an var Ann-Sofi, 2,74 m. Även denna vecka hade vi deltagare i D-klassen (en motionsklass för dig som inte är sugen på att tävla).

Modeslaget sponsras av Modestugan i Åsa och under kvällen berättade Annett Wiktorsson om hur hon tänker när hon noggrant väljer utan vilka märken hon arbetar med och hur viktigt både kvalitet och passform är. Och aldrig många plagg av samma. Du ska känna dig unik.

Nästa vecka är det ohemlig utflykt till Varbergs Östra. Det känns alltid lite extra lyxigt när allt är fixat. Fika, golf, lunch och After Golf i bussen.

Vi är alla tillbaka i Särö den 30 juni då vi spelar Konst & Foto på Park 54, som sponsras av Marion Brisman och Ingela Malmberg. Vi kommer då också att få besök av Oloo School och dess grundare Jessica Camsel så denna gång kommer vi inte bara att få ta emot priser utan även få chansen att delas med oss till andra.

Svinga lugnt! /Hanna och Damkommittén

 

180510

Hej alla golfdamer i Särö GC

Ännu en onsdag i strålande solsken då nästan 50 damer spelade på Parkbanan med vår fina sponsor Sebago. Roligt att Kenneth själv spelade med – det uppskattar vi. Vinnarna i de olika klasserna var Gunilla Eklund, Marianne Börjesson och Eva Leandersson. Närmast hål var Ann Ericsson 1,88 (hål 1/10). De och många fler fick ta emot härliga Sebagopriser. Kenneth berättade också att man i nästa kollektion kommer att satsa ännu mer på kvinnorna så håll utkik till hösten.

Jag har en vision om att alla som tar emot ett pris när vi spelat på Parkbanan viftar elegant med sitt Lokala handicapkort på vägen fram till prisbordet (pris får endast mottagas när tävlingsledningen sett att kortet är ifyllt). Jag såg flera som viftade elegant igår så vi är på god väg. Syftet är förstås att säkerställa att alla alltid spelar på rätt handicap (alla ska fylla i varje tävling även om det inte blir någon ändring) – och glöm inte andra tävlingar och helst sällskapsrundorna. När nya handicapsystemet är i bruk kommer det att bli ännu viktigare. Men vi damer ska ligga i framkant så vi kör fullt ut redan nu.

För dig som inte har varit med någon onsdag ännu vill jag berätta att det brukar gå till så att vi efter avslutat spel går vi upp till golfkrogen. Man sitter tillsammans med de man har spelat med för gemenskapen skull, och de som inte har spelat hittar vi alltid en plats för. Man brukar kunna se vilka som har spelar för- respektive eftermiddag, genom att förmiddagsfolket ofta har hunnit dra på sig något annat än golfkläder och dessutom har hunnit kamma håret ??. Alla är glada och stämningen är hög och skratten många. Det finns mat och dryck att beställa för den som önskar.

 Missa inte att anmäla dig till Utflykten den 23 maj på golf.se. Sista anmälan är ganska snart så gör det direkt. Bifogat finner du info.

Regelvandring på Parkbanan på tisdag den 15 – samling kl 18!

Nästa vecka spelar vi på Open 70 – endast 9 hål så alla kan vara med och njuta av våra underbara vyer över havet. Vi spelar från Gul Tee så det blir lite variation (är ju inte så stor längdskillnad på vår bana, mest en annan vinkel). Modestugan sponsrar och det kommer att finnas snygga kläder att kika på och kanske köpa på kvällen. Anmälan som vanligt på golf.se – och föranmälan ang. mat på kvällen till Golfkrogen på Fb, SMS eller telefon.

Hör gärna av dig om du har tankar och idéer! / Hälsningar Hanna/ Damkommittén

PS Mejlet går ut till alla damer i klubben med förhoppningen att ännu fler ska dyka upp och spela och umgås med oss på onsdagarna. Om du vill Avregistrera dig så svara på mejlet och meddela det.

PPS Låt oss se till att om det är okrattat i en bunker så är det orsakat av någon annan än Damerna. Dessutom – roligare att kratta i bunkrar än hemma…

Vänliga hälsningar
HANNA PLYMOUTH

 

180430

Hej alla damer!

Vi hade återigen en härlig onsdag med 66 deltagande damer som spelade Parkbanan. Lena Fredén vann närmast hål priset på hål 1/10 – flaggan hade någon gömt bakom bunkern…

Sponsor var Func Factory och Karin Öhrn som dels hade med sig ett urval från årets kollektion (många handlade snygga kläder) och dels delade ut generösa presentkort och fina lottpriser. Besök Func Factory i Mölndal för att hitta ännu mer att välja på.

1:a priserna gick till Ann-Sofi Johansson, Gudrun Ivarsson och Eva Petersson. 2:a priserna till Annelott Jansson, Lilian Bergström och Kate Hampf. 3:e priser; Kerstin Renström, Hanna Plymouth och Karin Landin.
Vi hade flera spelanden i D-klassen – Härligt!!! Golf ska vara kul och tillgängligt oavsett om du vill tävla eller ej.

Bifogat finner du inbjudan till den i år ”ohemliga” utflykten till Varberg. Jag ser fram emot en härlig dag i Varberg och trevliga och tramsiga bussresor dit och hem. Mer info i bifogad fil. Anmälan på golf.se

På onsdag spelar vi Open 62 med Optikkällaren som sponsor. En härlig bana som startar med motion och underbara vyer över Tistlarna och havet och avslutas på vår vackra parkbana. Anmäl dig nu! (Det går bra att hyra golfbil för den som önskar.)

PS I första veckomejlet berättade jag om vilka mina golfmål för säsongen är (Sänka alla puttarna (max 2-putt); Sänka handicapet; Slå långt och rakt samt Spela massor av golf med nya trevliga golfare och ha sanslöst roligt!). Det har börjat komma in mål från många av er andra. Kul! Mejla dina golfmål till mig så gör vi en helt ovetenskaplig och anonym utvärdering på höstmötet!

PPS Det blir lite mycket nu… Ni underbara damer som är tävlingsledare och sponsorkontakter kommer under dagen att få ytterligare ett mejl – tacksam om ni läser även det…

Vänliga hälsningar
HANNA PLYMOUTH

 

180421

Hej alla härliga golfdamer i Särö Golf Club!

Vi startade säsongen i strålande solsken med en härlig scramble. Några spelade lysande golf, själv spelade jag hellre än bra. På ljudnivån på kvällen lät det som alla hade trevligt.

Mannekänguppvisningen var som vanligt en höjdpunkt. Snygga kläder på snygga damer. Perfekt kombination. Det klappades och kändes på sköna funktionella material.

Fina priser delades ut från Nellbecks och från GöteborgsOperan. Kom ihåg att under säsongen gynna våra sponsorer – OCH tala om att du är från Särö Golfdamer så att de känner att de får något tillbaka för sin generösa sponsring.

Nästa veckas tävling sponsras av Func Factory. Vi spelar på Park 54 och det är shotgun både på förmiddag och eftermiddag. Anmälan på golf.se senast måndag kl 15 - som vanligt. Frågor till tävlingsledarna – du hittar kontaktuppgifter när du anmäler dig.

Karin Öhrn från Func Factory kommer att finnas på plats på övervåningen i klubbhuset från kl 17. Hon kommer att ha med sig exempel från kollektionen så att du kan prova och beställa – och köpa om just din färg och storlek finns där.

På vår Facebooksida Damgolfen Särö Golf Club kommer Tímea från golfkrogen att varje vecka lägga ut menyn för onsdagskvällen – med priser. Anmäl i så god tid som möjligt vad du vill äta och betala gärna i förväg så vi slipper köande på kvällen. Swish är supersmidigt. (Om du har Facebook och inte har blivit inbjuden till gruppen så säg till Ingela Malmberg - mingelas@outlook.com  eller någon av dina Facebookvä’nner som redan är med – alla kan bjuda in om man är vän).

På måndag är det årsmöte för hela klubben på Säröhus – ta chansen att få veta mer om hur hela klubben fungerar.

Idag är det sommarvärme och banorna är fina. Vi ses där!

/ Hanna                                                                                                   

PS Strålande väder är beställt för hela säsongen!

 

180412

Påminnelse Damernas vårmöte den 18 april

Nu strömmar anmälningarna in så se till att säkra din plats – sista anmälningsdag idag den 12 april!

Nästa vecka peggar vi upp för årets första onsdagstävling med efterföljande Vårmöte. Nedan finns info om anmälan samt pris och betalning för Vårmötet.

OBS! Om du både spelar golftävlingen och är med på kvällen behöver du anmäla dig till båda.

Golfen; 9 hål scramble med shotgun kl 16.30:  du anmäler dig på www.golf.se – anmälan som vanligt senast måndag kl 15, startavgift 60 kr.

Vårmötet börjar så snart vi har spelat färdigt – halv 7 /sju-tiden…

Vårbuffé står framdukad från 19.00

-Örtbakad torsk med smörad dragonsås och rostad potatis -Säsongens frästa grönsaker -Bröd och smör

-Kikärts- och fetaostspread

-Äpplekaka med vaniljsås (serveras på buffén så fort vi ser att de flesta har ätit klart) -Kaffe/Té

Pris: 170 kronor

Anmälan till Anki senast den 12 april.  annchristin.lindberg@gmail.com

Betalning för vårmötesbuffé

För att minska köbildningen på kvällen ber vi att du swishar till Tímea på nummer 1234588034;
priser enligt nedan;

Buffé 170 kr

Vin 69 kr

Mat+vin 230 kr

Mat+Loka/lättöl 197 kr

Mat+alkoholfri öl 209 kr

Mat+öl Eriksberg 50 cl 229 kr

Glöm inte att skriva VÅRMÖTE och DITT NAMN då du swishar så att Tímea tydligt kan se vad som är vad, vem som är vem och vem som vill ha vad.

Vi kommer även under resten av säsongen att i största möjliga utsträckning swisha i förväg för att underlätta och snabba upp. Så lägg upp numret som en favorit in din swish.

Ta chansen till en runda på Open-banan under helgen så att du är i högform på onsdag – fina priser utlovas!

(Missa heller inte att vara med och städa våra fina banor på lördag kl 10 -trevligt och välbehövligt)

Nu peggar vi upp! / Hanna, Christina, Marianne, Ninnie, Anki, Eva

 

180330

Varmt varmt välkommen till vårmöte den 18 april!

Nu är det äntligen vår och dags för golf utomhus och vårmöte. Nu ska vi spela – tävla – och umgås!

Så ta dig igenom detta lite långa mejl för här förklaras en del om hur vi i Damkommittén har tänkt kring saker och ting!

Vi börjar med vårmötet den 18 april!

Shotgun klockan 16.30 (var gärna på plats 16.00) i lottade 3-mannalag – anmälan på www.golf.se

Vårbuffé står framdukad från 19.00

-Örtbakad torsk med smörad dragonsås och rostad potatis -Säsongens frästa grönsaker -Bröd och smör

-Kikärts- och fetaostspread

-Äpplekaka med vaniljsås (serveras på buffén så fort vi ser att de flesta har ätit klart) -Kaffe/Té

Pris: 170 kronor (vi kommer att kunna betala med swish – återkommer om detta)

Anmälan till Anki senast den 12 april. annchristin.lindberg@gmail.com

Information och sedan modevisning – Sponsor: Nellbecks

Lite om den kommande säsongen

Våra övergripande mål är att spela snabbt och spela ruskigt bra – och ha roligt!

Vi vill att både du som gillar att tävla och du som mest spelar för att det är trevligt ska trivas lika bra. Därför behöver vi alla hjälpas åt med en del saker;

- Spela i ett effektivt tempo; Sätt din bag åt det håll du ska gå efter green redan från början, Skriv och räkna när du gått av green. Vi kommer enbart att spela slag- och slaggolf
så vi kommer inte att behöva räkna poäng ute på banan.

- Rätt handicap: Alla i bollen hjälps åt att påminna varandra att handicapkorten alltid justeras efter spel 

på SP 54 – det blir roligare om alla har rätt handicap. På de övriga banorna sker ju justeringen automatiskt. Du som har spelat veterangolf, helgtävling eller bara en föranmäld sällskapsrunda innan onsdag – kom ihåg att uppdatera ditt handicap så snabbt som möjligt och senast innan du startar. Även om det inte blir någon ändring av handicap så ska scoren registreras. Vi vill tävla på rättvisa villkor. Även i år gäller att du måste ha 4 registrerade ronder för att få lov att ta emot pris (på Vårmötet går vi igenom precis hur det fungerar för både de långa och den korta banan).

- Jämnstora klasser kommer vi nog inte att få men vi har justerat klassgränserna något så att det blir lite jämnare. (Det enklaste hade kanske varit en klass och att låta handicapsystemet göra jobbet men så blir det inte nu ??).

- Starta så tidigt du kan – För att alla som jobbar ska ha en möjlighet att vara med är det viktigt att du som kan spela tidigare på dagen gör det. Vi utgår ifrån sista start och fyller på bakifrån för att det ska bli så sen start som möjligt för de sista.

- Puttävlingen är på alla tävlingar utom Open 62 (det blir krångligt att putta vid byte av bana).

- Ambitionen är att alla bollar i en tävling ska ha ungefär samma sammanlagda handicap. Störst ansvar för ordning och reda läggs på den med lägst handicap men alla är självklart ansvariga för att allt går fort, smidigt och trevligt till.

- Under en säsong genomför vi 23 stycken tävlingar – har mer än 1000 starter – och har massor av fina priser. Allt detta är möjligt tack vare grymma tävlingsledare – underbara kontaktpersoner som sponsorerna gillar – samt förstås sponsorerna själva. Låt oss hjälpas åt så att det är så smidigt och lätt för alla att utföra det här ideella arbetet som vi alla har så stor glädje av.

Mina personliga mål för säsongen är;

 • Sänka alla puttarna (max 2-putt)
 • Sänka handicapet
 • Slå långt och rakt
 • Spela massor av golf med nya trevliga golfare och ha sanslöst roligt!

Vilka mål har du?

Varmt varmt välkommen till en härlig säsong (och i år har vi beställt extra bra väder på onsdagar)!

Hälsningar Hanna, Eva, Christina, Ninnie, Anki, Marianne

Damkommittén

PS Detta brev går till alla damer i Särö golfklubb. Om du inte önskar mejl från Damkommittén i fortsättningen så svara på det här och säg till så tar vi bort ditt namn.

PPS Jag ser att vissa damer på klubben inte har anmält någon mejladress till klubben – om du känner någon så påminn dem.

 

 

 

171215

Hej alla härliga golfdamer i Särö Golf Club!

Jag vill börja med att hälsa dig som är ny medlem under 2017 ett alldeles extra varmt välkommen. Varje onsdag från vår till höst är vi många damer som spelar golf tillsammans – och samlas på kvällen för samvaro, prisutdelningar, och om man önskar, mat och dryck. Om du inte redan har varit med så ser vi fram emot att få träffa dig i vår.

Just nu jobbar damkommittén för fullt. Vi och andra kontaktpersoner pratar med alla nya och gamla sponsorer för att vi även nästa år ska få träffa spännande företag och få fina prisbord. Tack alla kontaktpersoner som nu ligger i med detta, samtidigt som vi njuter av Lucia och förberedelser för kommande helger. Vi har som vanligt gott om generösa sponsorer, och om det skulle vara så att någon ytterligare sponsor vill ansluta är de förstås välkomna att höra av sig för ytterligare information om vad det innebär. En fin chans att visa upp sig och sitt företag.

Vi har också börjat planera vilka tävlingar/sponsorer som ska ligga när. Ett härligt pussel där vi delar med oss av resultatet så snart det är klart. Boka redan nu in;

den 18 april 2018  Vårmöte med 9 håls tävling och modevisning

den 3 oktober 2018  Höstmöte

På varje tävling har vi minst två fantastiska tävlingsledare. För att ge alla ute på banan den bästa service – och ge tävlingsledarna möjlighet att själva spela vill vi gärna ha fler tävlingsledare. Ett bra sätt att se lite av ”jobbet bakom” men framför allt att få möjlighet att träffa och prata med ”gamla” och nya golfvänner. Om du är alldeles ny så blir du placerad tillsammans med någon eller några som ha varit med förut. Ta chansen och involvera dig lite mer. Mejla Eva Dunert på eva.dunert@gmail.com för att anmäla dig som tävlingsledare eller ställa frågor.

Du som har Facebook kan ansluta till vår grupp Damgolfen Särö Golf Club. Det är en grupp för medlemmar där vi delar glada tillrop och fina bilder.

OBS! Det här mejlet går till alla damer i klubben. Du som inte önskar mejl från Damkommittén – säg till så tar vi bort din mejladress.

Just nu är det vintersäsong och några vilar sig i form, några spelar i simulatorn, en del åker till varmare breddgrader och andra kör promenader och mental träning. Oavsett hur du gör så önskar Damkommittén dig en härlig vinter!

Varma golfhälsningar Hanna
hanna@hplymouthutveckling.se, 0727-30 42 42

PS En av våra helsponsorer – Func Factory – har en pop-up butik nu innan jul. En bra chans att köpa julklappar till sig själv och andra. Se bifogad fil för detaljer.

PPS Allt roligt vi gör tillsammans under säsongen görs med hjälp av ideella krafter. Ta chansen att lära känna fler och ha ännu roligare med din golf. Hör av dig och berätta vad du vill bidra med!

Damkommittén med våra huvudsakliga uppgifter – kontaktinfo finns på hemsidan

Hanna Plymouth – ordförande

Christina Carlquist – sekreterare, tävlingspärmar

Eva Dunert – tävlingar, tävlingsledare

Ann-Christin Lindberg – tävlingar, eventansvarig, krogen

Marianne Orrelid Carlberg – sponsoransvarig

Ninnie Fjelkegård – tävlingspärmar, nya sponsorer

Bidrar och är ej på bild
Eva Aurell (ekonomi)
Ingela Malmberg (hemsidan + foto)

 

171007

Hej alla goa golfdamer!

I onsdags firade vi ju att säsongen är till ända med vårt tradionella höstmöte. Det blev en härlig kväll med god mat, underhållning (tack Annelott:-), prisutdelningar i alla dess former och härlig samvaro. Vi var 53 stycken och jag tror att ni som var där upplevde som jag, att det var mycket värme och goa skratt. Ludde kom även förbi och pratade lite om bl.a range-cup i höst.

Några från DK lämnar sitt uppdrag och jag är en av dem. Hanna Plymouth valdes som ny ordförande i damkommitten. Marianne Capocci och Ragna Hedbom lämnar också och i deras ställe valdes Eva Dunert och Ninni Fjelkegård.

I valberedningen så avtackades Marianne Börjesson och Gunilla Borg av.

Nya i valberedningen är Britten Sjöstedt och Ulla Sahlin. Lilian Bergström är kvar även nästa år.

Resultat och härliga bilder finns att hitta på vår hemsida. 

En blick i backspegeln från säsongen som har gått är bl.a.

 • ETH, exakt tävlingshandicap. Obligatoriskt för att få ta del av prisbord. Detta har ni skött med glans!! Fortsätt att registrera er och spela HCP rundor.-)
 • Ladies Invitation OP62, tyvärr även i år i regn men trots det en härlig dag med glada damer från olika klubbar.
 • Nya helsponsorer: Dughult of Sweden, Nordstans Guld, Hing Organic och Modestugan i Åsa.
 • DK:s "mission" i år var att förmedla "effektivare spel"(speltempo). Detta för att bl.a. kunna senarelägga starten på em och på så sätt nå fler spelare.Detta har blivit bra, som mätinstrument så har vi spelat 18 hål på SP54 på 3 timmar. Bra jobbat alla!! Vi fortsätter även nästa år??
 • Vi har fortsatt med "lottade" bollar och förhoppningsvis har ni lärt känna någon till av damerna lite mer. Vi utövar en individuell sport men som måste utövas tillsammans med andra i tävlingssammanhang. Några har synpunkter på vem man vill spela med eller inte vill spela med och det kan man i sällskapsspel. Vi vill ju tävla, dock har vi alla olika fokus och målsättning med vårt deltagande, men gemensamt är ju att ha trevligt och umgås.
 • Vi har haft många engagerade tävlingsledare och "kaffe-gummor". Stort tack till er!
 • Tyvärr har det varit generellt tråkigt väder, regn och blåst. Vi konstaterade att vi inte haft prisutdelning utomhus iår-(.

Ja det finns mycket att lyfta fram från säsongen som har gått, som jag upplevt gått väldigt fort(som vanligt).

 Nu fortsätter de som vill att spela på onsdagar 9.30. Samling på SP54. Medtag 20:-. 

Inför 2018 behöver vi fler tävlingsledare. Ni som har varit i år, hoppas vi på även nästa år. Alla som vill och kan är välkomna på tävlingsledarträff på krogen torsdag 19/10, kl.18.00. Anmälan till Ragna, på mail ragna.hedbom@gmail.com.

Jag vill här och nu, så här i ett sista mail som avgående ordförande i damkommitten, att tacka er alla som jobbar ideellt och som gör att Onsdagsverksamheten fungerar. Ni är fantastiska??.

STORT tack till er??!! 

Vill också passa på att ge alla damer en stor och härlig höstkram??. Det har varit ett härligt och utmanande jobb att fått lov att vara ordförande för er??.

Tack för ert förtroende.
Vi ses! Ann-Sofi

 

171004

Hej alla!

Så var det dags igen för årets avslutning, höstmötet! I morgon träffas vi på Särö gästgiveri för att runda av damernas säsong. Vi öppnar dörrarna 18.30 och det är ingen idé att komma tidigare, personalen behöver den tiden för att förbereda sig.

Alla betalar på plats, gärna kontanter 170:- för maten. Dryck tillkommer.

De som vill fortsätta att spela tillsammans kommer till SP54 onsdagar 9.30. Ta med en 20:- sedel. Vi kör så länge det går och viljan finns.

Frida vill meddela att den 21 oktober på galan på Särögården så kommer följande artister att medverka: Ulrik Munther, Anna Werner med dansare och Kadir (stå upp komiker)

Hoppas att vi ses i morgon på höstmötet!!

Kram Ann-Sofi 

 

170905

Hej alla damer!

Här kommer en liten hösthälsning, fast här är det inte höst, från ett varmt Hua Hin??. Efter att ha jobbat hela sommaren så bar det av till värmen i två veckor. Och värme, det är det verkligen. Har lyckats att spela 3 rundor golf hittills på olika vackra banor, har en runda i morgon kvar. Fördelen med att åka hit på sensommaren är att det är väldigt lite folk, det är väldigt grönt beroende på att det kommer en och annan skur emellanåt och att det är väldigt billigt att spela golf. Ett tips till alla er som bara tror att man kan åka till Thailand på vintern??.

Fast det är tråkigt att säga det, så är vi inne i den sista damgolf-månaden för den här säsongen. Fattar inte vart tiden tar vägen. Men vi hoppas på att det blir bra golfväder även i Oktober så de som vill och känner för det fortsätter att spela på Onsdagarnas förmiddagar även efter den 27/9.

På Onsdag spelas SOHOCHO på SP 54, där ni alla fått en inbjudan via mejl att ni kan ta med en väninna eller gubbe :-) på kvällen där det blir visning och försäljning av smycken och toppar. Veckan därpå kommer SEBAGO tillbaka och vi spelar OP62, hoppas på att vädret blir bättre i år, ni som var med kommer ihåg att det var ösregn och eftermiddagens tävling blåstes av ??. Vecka 38 har vi Premieslaget på SO70 där Nordea sponsrar och sist men inte minst kommer Hemköp Kullavik på SP54 tillbaka med Höstkorgen den 27/9. Vi har några godbitar kvar att kämpa om. Höstmötet är Ons 4/10 och det kommer en separat inbjudan.

Alla ni underbara damer som ställt upp för oss alla och varit tävlingsledare under året, ni missar väl inte att delta i funktionärsgolfen. Jag har inget datum här och nu men ni kan själva ta reda på när det är och meddela mig om ni vill vara med.

Sitter nu och inväntar att Martin ska vakna så vi kan äta frukost(färsk mango, vattenmelon mm) och sen ta oss på vår moppe till en fin strand?? söder över och suga ut det sista av sommarkänslan.

Ha det bra och njut av hösten??, så ses vi snart.
Varm kram från Thailand/Ann-Sofi

 

170813

Hej!

Söndagsmorgon och jag sitter här lite smått slut i golfkroppen. Det har blivit mycket golf på sista tiden för min del.
I onsdags spelade vi ju Ladies Invitation på OP62. Trots regn blev det en lyckad tillställning där alla var nöjda.

I fredags spelade D50 seriespel på Forsgården.  Alltid en trevlig banan att besöka och många trevliga damer att spela med....lämnar denna kommentar här :).

Igår, lördag var det ju KM för er som missat detta. 18 hål på OP70 + 18 hål på SP54, detta känns idag. Så trevligt att få spela med juniorer och "gubbar", ett bra sätt att lära känna lite fler i klubben.

För övrigt så fortsätter vi med damgolf ett tag till, på onsdag spelar vi 9 hål på OP70 från 47:an (gul tee). Hoppas att många ställer upp. Vi har en ny sponsor, "Modestugan i Åsa" som kommer på kvällen och visar plagg. Ta gärna med någon väninna och även ni som inte spelar hoppas jag kommer på kvällen och tittar.

KM i tennis pågår hela veckan, därför är parkeringen vid SP54 stängd för oss. Respektera detta och parkera någon annan stans under denna period.

På hemsidan "Damgolfen" finns en inbjudan till Albatross Nationella Damdag den 3/9 för intresserade. Den finns även på Damernas fb-sida. Jag kommer att vara borta några onsdagar nu på sensommaren. Är det något så kontakta någon av de andra i DK.

Nu ska jag njuta av en ledig dag, inget jobb och ingen golf!

Må gott! / Ann-Sofi 

 

170803

Hej alla i sensommaren!

Hoppas ni njuter av golf och svensk sommar:-). Helt ofattbart har vi genomfört 2/3 av damsäsongens tävlingar. Många är vi som spelar och njuter av trevlig samvaro. Som tidigare är det SP54 som lockar mest damer, men vi i damkommitten tycker att det är viktigt att damernas tävlingar och samvaro finns även på OP70. Några tävlingar per säsong spelar vi 18 hål på SO70 och även det tycker vi är av vikt för att ha ett blandat utbud. Det är tilllåtet på damernas tävlingar att hyra bil utan läkarintyg på OP70, för er som avstår pga att det är för jobbigt.

Jag har idag varit på Hamra och spelat Ladies Invitation. Många damer och mycket regn blev det. Trevligt och god mat var det i alla fall!

På Onsdag är det vår tur att bjuda in och vi kan bara hoppas på att vi får bättre väder än förra året. Ni som var med glömmer nog inte att det regnade och blåste hela dan:(

För er som ska vara med, glöm inte att betala för dig och din gäst senast 5/8. Mail och startlista kommer att publiceras på Måndag kväll.

Seriespelet har kommit igång nu efter sommaruppehåll. Vi har i alla klasser 3 omgångar att se fram emot. Grattis till D60 som gjorde en kanonmatch på Lärjedalen i Måndags.

Veckan efter Ladies, 16/8 spelar vi 18 hål fån tee 47 på OP70. En utmaning men det kan oxå vara bra för vår golf. Modestugan i Åsa sponsrar. Dom kommer också dit på kvällen och visar kläder. Även ni som inte spelat golf är välkomna! Hoppas att många kommer, då detta är en av våra nya sponsorer iår.

DM för kategori spelas Söndag 13/8 på Hamra. Gå in och anmäl dig så får Du spela Hamra för 100:-.

Vår eget KM går 12/8 med fest på kvällen. Biljetter finns att köpa i receptionen oavsett om man spelat eller ej.

Måste avsluta med att berömma alla deltagare i Onsdags för ett bra speltempo på SP54. 3 timmar på fm och något kortare på eftermiddagen. Vi fick också säsongens klart bästa resultat i alla klasser - finns det ett samband tro?? Tål att tänka på??

Önskar er alla en trevlig helg!

Kram Ann-Sofi

 

170613

Hej!

Åtta tävlingar har redan passerat och 9:an står för dörren i morgon som är Fossil. 60 är anmälda och fint väder utlovas, äntligen!
Några förändringar:

 • När vi spelar OP62 så ändrar vi från poängbogey till slaggolf i C-klassen, d.v.s. att A spelar slagtävling, B & C slaggolf och D klass poängbogey.
 • Endast när vi har shotgunstart serveras det buffé på kvällen och där ska Du fylla i vid anmälan om du tänker äta buffé eller inte.
 • Trädgårdsslaget 28/6 är en lottad partävling på SP54. Vi spelar 6 hål fyrboll, 6 hål foursome och 6 hål singel. Alla spelar slaggolf. Denna tävling går inte att ha shotgunstart på (det blir alldeles för rörigt för alla) därför är det löpande start på förmiddagen och eftermiddagen. En rolig och annorlunda tävlingsform som vi hoppas ska locka många. Ni som önskar specifik starttid, hör av er innan mån 15.00 eller skriv i rutan "till tävlingsledaren" i anmälan.
 • Ladies Invitation den 9 aug på OP62. Anmälan öppnar 1/7 och stänger 1/8. Pris kommer att bli runt 350:-  för gäst och de som betalar greenfee på någon av banorna, annars runt 200:- för klubbmedlemmar. Begränsat antal par är 36. ETH gäller och läkarintyg för golfbil. 
 • En liten påminnelse om hur vi kan göra våra rundor mer tids effektiva:-)
 •  
  • Förflytta sig snabbt till bollen mellan slagen
  • Placera bagen rätt så man slipper omvägar för att hämta den
  • Inte stanna upp och diskutera saker utan ta det under promenaden
  • Fylla i sitt scorekort efter man lämnat green för att lämna plats för bakomvarande boll att spela in
  • Förbereda sig på väg mot bollen
  • Förbereda sig medan medspelaren slår sitt slag
  • Släppa igenom bakomvarande boll om man hakat fast i ett hinder
  • osv…

Ha det gott tills vi ses igen!
Ann-Sofi

170602

Hej alla!

Årets hemliga utflykt, som gick till Stenungsunds GK blev en härlig upplevelse. Fint väder mötte oss efter ha lämnat regnet på Särö. Tack till Britten och Inger för ett väl genomfört arrangemang.

Vi är många som varit och fyndat på Func Factorys utförsäljning i Sisjön. Ni som ännu inte varit där har några veckor till på er. Fick ett mejl om att de har förlängt försäljningen några veckor. Riktigt bra och prisvärda grejer! Bifogar inbjudan för er som är intresserade.

Det har blivit lite missförstånd med anmälningar till att "äta" på kvällen. Detta säkert p.g.a. att det serveras buffé när vi har shotgun på eftermiddagarna och annan typ av mat när vi har löpande start. Buffé när alla kommer in samtidigt är det som går snabbast och DK har varit med om att bestämma detta. Vid löpande start blir det ett annat flyt och det går förhoppningsvis snabbare när inte alla kommer samtidigt. I onsdags så hade Tímea räknat med c:a 20 ätande på buffén men det blev bara några få som åt men desto fler som åt Panini. Men det har ju inte varit lätt för er att veta när vad serveras.

Jag har pratat med Tímea och vi har bestämt följande för att det inte ska bli så rörigt. Jag har redigerat på anmälan i GIT så att det står "ska du äta buffé på kvällen", endast när vi har shotgunstarter på SP54 eftermiddagar. Vid övriga tävlingar har jag tagit bort frågan. Då serveras minst en annan varmrätt samt typ Panini. Detta behöver Tímea inte veta för de är ändå två som jobbar då.

Sammanfattningsvis: Frågan finns bara när vi har buffé på kvällen. 

Hoppas att så många som möjligt äter och gynnar vår krog, den är viktig för oss!

På lördag spelas KM korta, kom gärna ut och heja. Vi är fem damer som får gotta oss bland alla herrar. Särö Cup Damer! Det finns fortfarande möjlighet att anmäla er. Jätteroligt spel kvinna mot kvinna och nyttig träning.

Trevlig helg!!
Ann-Sofi

 

170507

Hej!

Hoppas att ni alla har njutit av den första riktiga vårvärmen som är på besök??Kanske Du var med på årets första helgtävling som sponsrades av Thermos i helgen?
Just nu är det 30 anmälda till utflykten, och det finns plats för fler. Anmäl dig senast i morgon Måndag, om Du vill åka med. Mer info finns på hemsidan.
Vi har ju generellt sista anmälan och önskemål om ev. tider eller medspelare senast Måndagar kl. 15.00.  Respektera dessa tider är Du snäll, det blir ett mer jobb för tävlingsledarna annars.
Det har kommit in en del "gamla" 20-kronors sedlar. Dom vill vi inte ha, tack. Var snäll och se till att Du har färska pengar.
Ingela Malmberg har startat en face-book grupp för oss damer i Särö. Vill Du vara med eller vill att någon annan ska vara med, kontakta Ingela eller mej. Här lägger vi ut lite bilder och annat som berör oss damer. Det är en sluten grupp, där bara gruppens medlemmar kan ta del.
Ninni har hjälpt oss i DK att ta fram riktlinjer för vårt kaffe och fika på Onsdagarna.
Läs igenom bifogat dokument.Ev. synpunkter kan ni ta upp på Onsdag kväll.

Hur ska vi ha det? Kaffegummor?!

Kaffegummor men på vilket sätt! Ja det rörde sig samtalet om när damerna träffades på klubbhuset den 26 april. I samråd med Ann-Sofie dristar jag mig nu till att lämna ett enkelt förslag.

Kaffegummorna tillkom när krogen inför säsongen 2011 inte längre tog på sig att serva damerna med fika på Parkbanan. Sedan dess, utom under förra säsongen då krogen igen tog ansvar, har kaffegummor bjudit varandra på varmt att dricka samt något gott att smaska på först både förmiddag och eftermiddag och sedan bara förmiddag, då krogen tog eftermiddagarna. Detta arrangemang har blivit en del av damernas signum – en generös och inbjudande atmosfär!

Efter att ha lyssnat på samtalet den 26:e april står det bortom varje tvivel att damerna önskar ha kvar sina kaffegummor.

Förslag:

 1. DK färdigställer blankett där damerna kan anteckna att de tar ansvar för fika viss dag. Gäller såväl Park- som Openbanan, dock ej tävlingar över 9 hål.
 2. Blanketten med lista finns tillgänglig i tävlingspärmen vilket betyder att dam senare under säsongen kan teckna sig.
 3. Dam tecknar sig som kaffegumma antingen för- eller eftermiddag och kan som motprestation spela utan att betala tävlingsavgift. Två damer kan dela ett pass och avgör själva vem som spelar fritt. Två damer kan bilda ett par som återkommer vid två tillfällen och då spelar den ena fritt vid ena tillfället och den andra vid det andra!
 4. Genom att kolla startlistan får kaffegummorna information om antalet startande.
 5. Om ingen kaffegumma finns till tävling meddelar tävlingsledarna detta vid samling veckan före. Det är då den tävlandes ansvar att själv ordna med fika.

Ninni

På Onsdag spelar vi SP54 och vår nya sponsor "Dughult" sponsrar och kommer att finnas med på kvällen. Hon har med sig plagg för visning och ev. försäljning. Vi i DK tycker att det är roligt att kunna presentera nya sponsorer och detta är en av många iår.

Glöm inta att ta med och fylla i ditt LHCP kort till spel och på prisutdelning.
Svinga, njut och ha kul!

Ann-Sofi


170501

Hej!

Nä, inget avslöjande här :-).

Hoppas ni haft en härlig Varlborgshelg i skön sol.

Bifogar inbjudan till årets utflykt den 24 Maj. Observera att anmälan innan 8/5 och den är bindande. Detta för att den klubb vi ska besöka vill veta och även vi när det gäller storlek på bussen.

Hoppas verkligen att många kan komma loss och komma med.

Särö Cup är matchspel på SP54 där man lottas mot sin motståndare. Spelar på sitt LHCP och är så kul!! Anmälan ligger uppe nu och hoppas verkligen att vi kan bli flera än förra årets 8 deltagare! Gå in på GIT och anmäl dig nu!

Det var många tappra seriespels damer som kämpade mot kyla, blåst och regn i Fredags!! Ni var fantastiska och en stor eloge till er alla??!!

En lite förtydling när det gäller LHCP och klassindelningen på S54. Ni som har högre LHCP än 25,4, som är övre gränsen i C-klassen, har två möjligheter:

 1. Deltar i D-/Motionsklassen som är utom tävlan, där lottar vi ut pris. För scorecort och ditt LHCP kort som vanligt.
 2. Deltar i C-klass, dvs är med och tävlar på 25 i spelhandicap. När Du anmäler dig ska du skriva in i rutan"vad är ditt LHCP" 25,4 då vet tävlingsledare att Du vill delta i C. Du för scorekort utifrån 25 slag i LHCP, skriver även C-klass på kortet. MEN, du måste även för din egen räkning skull räkna ut och föra in i ditt LHCP kort din poäng som du fick utfrån ditt "riktiga" LHCP. 

På Onsdag spelar vi 9 hål på SO70. På kvällen kommer Frida Emanuelsson och berättar för oss om sitt skol-projekt i Kenya, dit vi var med och skänkte pengar i fjol. Ta gärna med någon om Du vill och även ni som inte spelar hoppas jag kommer. Start ca 20.00.

Hoppas vi ses på Onsdag!!

Ann-Sofi

 

170423

Hej alla damer!

Stort tack till dig som var med och bidrog till att premiären i Onsdags var så trevlig, både på banan och på kvällen. Vilket väder vi fick :-)

Mycket av info om säsongens verksamhet finner Du på vår hemsida. Har Du frågor eller synpunkter ta kontakt med någon av oss i Damkommitten.

På Onsdag spelas säsongen först "riktiga" tävling. 18 hål på SP54 där Optikkällaren i Kungsbacka står som sponsor. Shotgunstart på fm, kl.9.30 eller löpande start från 14.30. 

För att tävla på SP54 måste Du ha ett aktivt LHCP kort. Du visar upp det vid startanmälan för att se att vi har noterat rätt LHCP på dig.

Efter ronden ska alla tävlande alltid fylla i sitt LHCP! Din markör signerar. Om Du erhåller pris på kvällen ska Du kunna visa upp ditt signerade kort.

Det finns LHCP kort hos tävlingsledaren, för dig som inte har något.

I anmälningsavgiften ingår Eclectic. Pärmen finns i starthuset, där Du fyller i namn, ditt LHCP. Det finns två pärmar, där ditt efternamns första bokstav är avgörande.

Varje gång Du spelar damgolf på SP54 har Du möjlighet att förbättra din score på varje hål. Observera att Du även ska fylla i ditt LHCP efter varje registrering, oavsett om Du höjt, ligger kvar eller sänkt dig.

Det var ganska många som anmälde sig till att bidra med fika på våra onsdagar. Tyvärr var jag inte så tydlig med hur vi i DK hade tänkt att det skulle fungera. Är man två stycken så fixar man fika på både för och eftermiddag. För detta slipper man att betala tävlingsavgift för den dagens tävling.

Inom kort kommer vi att lägga ut kaffe-schemat på hemsidan. Vill Du vara med och fixa någon onsdag, kontaktar Du mig eller Ingela M så för vi in dig på schemat.

Hoppas på att vi får ihop detta så alla spelande damer kan få sig en styrketår under spelets gång?.

Väderutsikten för Onsdag ser strålande ut??. Om Du inte anmält dig ännu, gör det senast i morgon Måndag kl.15.00.

Ses snart igen!

Hälsningar Ann-Sofi

 

170329

Hej alla Särö golfdamer!!

Äntligen så är det dags att dra igång årets verksamhet. Vi är många som njuter av att känna den goa känslan av att man har hela säsongen framför sig och med allt vad det innebär. 

Onsdag 19/4 startar vi som vanligt med en lottad 3-manna scramble på SP 54. Efter spel går vi upp till krogen och äter en vårbuffé. Anmälan gör Du på Golf.se, Min Golf. Bifogar en inbjudan där lite mer info går att läsa.

Många nya sponsorer i år och en del aktiviteter sker vid prisutdelningen efter några av våra tävlingar. Håll utkik på hemsida och i veckobrev.

När vi spelar OP62 och SO70 är det löpande starter på både fm och em. SP54 har shotgun 9.30 och 17.00. I början och slutet av säsongen har vi löpande start på eftermiddagen när vi har mörker att kämpa mot. Vår förhoppning är att få med fler arbetande kvinnor med denna senareläggning av start. Så snälla alla ni som kan spela på förmiddagen, gör det för att underlätta trycket och tiden på eftermiddagarna :-).

En annan sak vi alla måste hjälpas åt med för att slippa sena prisutdelningar och lång väntan, är speltempot. Den med lägst handicap i bollen har ansvar för att spelet flyter på. Där måste vi alla medverka.

Några tankar att ta med sig……gå in på: malindannehall.se

Vad är då skillnaden mellan snabbt spel och effektivt spel?
Det är inte själva spelet som ska gå snabbt. Vi ska inte slå snabbare eller skynda oss igenom vårt golfslag, från förberedelse till själva slaget. Att skynda på sitt spel får oftast motsatt effekt och ger tyvärr ofta ett tråkigt resultat. Att spela effektivt däremot innebär egentligen det grundläggande beteendet som man lär sig från början:Förflytta sig snabbt till bollen mellan slagen

 • Placera bagen rätt så man slipper omvägar för att hämta den
 • Inte stanna upp och diskutera saker utan ta det under promenaden
 • Fylla i sitt scorekort efter man lämnat green, för att lämna plats till bakomvarande boll att spela in
 • Förbereda sig på väg mot bollen
 • Förbereda sig medan medspelaren slår sitt slag
 • Släppa igenom bakomvarande boll om man fastnat i ett hinder osv…

Allting handlar om planering och att tänka på hur man rör sig på banan. Om man tänker effektivt så har man gott om tid att fokusera på sitt golfslag. De gånger spelet tar längre tid än man önskar är när det finns personer i sällskapet som inte tänker och spelar effektiv golf. Det kan ju bero på andra omständigheter såklart, som skador, svårighet att förflytta sig och liknande.

Startavgiften är förändrad 60:-  som enklast swischas till Eva A tel:0708937275. Kontant fungerar men inga mynt tack!
Eclectic och Damligan ingår i tävlingsavgiften.

Greenfee för er som inte är medlem i den banan som tävlingen spelas på är 250:-. Detta betalas innan spel till receptionen.

Justerade tävlingsklasser på båda banorna. Spelformer är generellt: A/slagtävling, B/slaggolf, C&D/Poängbogey om inget annat anges.

Det är mycket info så här i starten, men det mesta ligger på hemsidan under damgolfen. Vi kommer även att ge er en del info på vårmötet.

Hoppas att vi ses den 19 april! Tills dess önskar jag dig en Glad och härlig Påsk!

Kram Ann-Sofi

 

170302

Hej alla Särö-damer!

Vårmånaden Mars har gjort entrè och nu närmar sig åter en säsong för oss som gillar att spela golf och umgås!

Tävlingsprogrammet är i stort sett färdiglagt, går att se hur det preliminärt ser ut på hemsidan. Hemsidan håller på att uppdateras, och där gör Ingela M och Marc ett fantastiskt jobb. Under säsongen tar Ingela gärna emot bilder, som kan förgylla vår hemsida med.

En del nyheter att ta till sig redan nu är:

 • att vi även inför en D/motions klass på SP54
 • nya klassindelningar, på samtliga banor
 • sena shotgunstarten på SP54 sker generellt 16.30
 • Exakt tävlingshandicap ETH, krävs för att erhålla pris när vi spelat SO70 och OP62

Glädjande nog har vi en del nya sponsorer, och vi har jobbat på att få fler "helsponsorer"(dvs att en och samma sponsor står för hela tävlingen).

Som ni vet så har vi ju alla ett ansvar att bidra till att hålla nere utgifter och hjälpa till att öka intäkter i vår klubb. Vi kan alla vara goda ambassadörer för att få med fler kvinnor att spela på onsdagarna. Vi vet att det var några stycken som kom till förra säsongen, och det var framför allt några som nappade på D/motionsklass inviten. Vi hoppas att det blir ännu fler "nya" eller ”nygamla" som hittar till oss, kanske med Din hjälp.

Klubben efterlyser mer ideella krafter, vi talade om t.ex. "hålvärdar" på mötet i måndags (Du kanske var där?). Har Du några tankar om hur Du/vi kan hjälpa till så kontakta styrelsen.

Vårmötet, med inledande lottad scramble äger rum onsdag 19/4. Anmälan kommer att ske på ”Min Golf” som vanligt. Efter spelet blir det mat, information och modevisning.

Alla Särös golfdamer får 10% rabatt hos Särö Fotvård året ut. Boka tid och uppge att du kommer från SGC hos Titti på tel. 031-937302.

Ord. pris:     450:-

Pensionär:    400:-

Jag vet inte hur ni jobbat med "svingen" i vinter men för min del kommer det att bli lite extra tufft. Den 25/1 så fick jag en knäprotes inopererad i mitt vänstra ben, så nu pågår uppbyggnads träning med siktet inställt på den 19/4.

Damkommittén har jobbat hårt för att vi alla ska få en bra säsong i år igen och utan våra fantastiska tävlingsledare så skulle inte detta vara möjligt, därför är de värda en extra klapp på axeln av oss alla.

Vårkram till er alla J // Ann-Sofi

 

170202

Hej alla fantastiska tävlingsledare!

2017 har rullat igång och snart är det åter dags för en damsäsong på Särö Golf Club.

Detta årets stora tema/utmaning är "speltempo". Vi kommer att lyfta detta ämne på alla nivåer bland damerna i år och där alla kan vara med och ”dra sitt strå till stacken” för att få till lite snabbare spel generellt.

Säsongen startar onsdag 19/4 och höstmötet är planerat den 4/10.

Ni som får detta mejl har i år anmält att ni kan på ett eller annat sätt vara med och bidra till att Onsdagstävlingarna fortgår. Utan Er blir det inte så mycket, Tack för att Ni ställer upp!

Om Du vet någon som inte är med i tävlingsledarlistan som vill vara med eller tvärtom, kontakta mig snarast så jag kan redigera den.

DK håller på med att sammanställa årets spelprogram, där vi har på gång en del nya spännande sponsorer utöver de ”gamla” kära. Nytt är också att vi sett över reglerna för att vara hel eller delsponsor, även klassindelningarna på båda våra banor är justerade.

Vi vill välkomna Dig till vår tävlingsledarträff på krogen Tisdag den 21/3. Mer info och exakt tid kommer. Svara senast onsdag 15/3 om Du kan komma till ragna.hedbom@gmail.com

Tankar eller synpunkter, kontakta mig gärna.

Vi hörs!
Kram Damkommittén genom Ann-Sofi

 

170113

Hej alla Särödamer och God fortsättning 2017!

Hoppas att ni har det bra och att jul och nyår har varit en trevlig samvaro för er alla.

Jag befinner mig för närvarande i Thailand, Hua Hin.  Denna vistelse har haft många ansikten i år. Det jag kommer att komma ihåg mest är att vädret varit ovanligt dåligt. Vi här i Hua Hin har klarat oss bra jämfört med många andra delar i Thailand, men översvämmade gator som blev till kanaler har även vi haft.

En del golf har det också blivit, det känns ju lyxigt att få gå här i kjol och piké när jag vet vilket snökaos som varit där hemma.
Imorgon packar vi ihop och åker till Bangkok för att där tillbringa sista natten. Åter hemma igen på Söndag.

Damkommittén jobbar vidare och redan nästa vecka har vi årets första möte.

Hälsningar Ann-Sofi

 

161201

Hej alla golfdamer!

Oj, va tiden rullar iväg och i morgon kliver vi in i julmånaden December. För mig så blir det besök på Liseberg med familjen och därefter årets första julbord.

För några veckor sedan så var vi ett gäng som körde ett spinningpass som jag ledde  i Askim, trevligt att träffas utanför golfbanan oxå.

För er som har Facebook så finns det en sida som heter golfdamer i Särö, som Ingela M har startat upp. Kontakta mig eller Ingela om ni vill vara med och dela/ta del av lite av varje som gäller oss damer.

Hemsidan är också bra att ta en titt på då och då. Även om det inte ramlar in mycket information nu, så lägger Ingela ut en del från oss i DK där.

Vi DK (damkommitten) har redan träffats två gånger och vi är i full gång med nästa säsongs planering. Spelfördelningen över SP54, SO70 och OP62 kommer i stort sett att vara samma som årets även nästa säsong. Vi har justerat handicapgränserna på båda våra banor. Max handicap på SP54 kommer att vara 25,2, vilket motsvarar 70% av 36. 

Några datum att redan nu känna till:

 • Tävlingsledarträff, prel 21/3
 • Vi startar upp säsongen vecka 16, den 19 April
 • prel datum för utflykt 24/5 
 • Ladies Invitation 9/8
 • Höstmötet 4/10

Jag kommer liksom förra året att uppdatera er med information och små hälsningar via mejl. Är det någon som vet någon som saknas i listan, så säg bara till. Denna lista kommer utifrån att ni har skrivit upp er på en lista antingen förra året eller i år.

Nu vill jag bara önska er en härlig december med mycket julmys och lite måsten. Det är ju en härlig tid om man bara kan koppla av lite grann.

Kram till er alla!
Ann-Sofi

 

161109

Hej Alla!

I måndags kväll var det Höstmöte på Särö Hus. Vi var en del som var där och tog del av styrelsens tankar och besked. Klubben tappar medlemmar och det är främst p.g.a. ålder och flytt som ligger till grund för detta.

Klubben kommer att ha en tuff utmaning inför 2017 men jag är säker på att vi kommer att klarar av detta. Damernas verksamhet, en av klubbens viktiga och stabila plattformar ska med go gemenskap och öppenhet fortsätta att bygga vidare på det och locka till oss nya damer oavsett ålder och hcp. Har Du några tankar och idéer kring detta så hör av dig till oss i Damkommittén.

Jag presenterade i förra brevet den nya kommittén samt andra personer med ansvarsområden inför 2017. Glömde dock bort att nämna Gun Olsen som har hand om våra regelfrågor, förlåt Gun.

På tisdag 15/11, kör jag ett spinningpass kl. 10.00 i Askim. Lokalen är hyrd för oss damer i SGC och vi delar på kostnaden (ca 40:-/pers). Många har sagt att de ska komma, men jag har i dagsläget bara antecknat följande personer;

Anki L, Christina J, Christina C, Inger B, Ragna H, Marianne B, Ann E.

Klart att ni ska hänga på, kul att svettas ihop och att umgås utan klubbor  :-).  Anmäl er senast på söndag. För att vi ska kunna köra spinningen behöver vi vara minst 10 pers. Har Du aldrig provat på, så ta chansen. Ett härligt konditionspass på cykel, där du själv avgör hur jobbigt det ska vara.

Hälsningar Ann-Sofi161028

Hej alla Särödamer!!

Trots att "vår" säsong är över finns det fortfarande möjlighet att spela golf i hyfsat väder.

Jag, Ann E och Bodil var i måndags och spelade "Sendraget" på Gräppås, riktigt trevligt! På måndag är det deras sista tävling, kan rekommenderas.

Även på onsdagar så är vi en del som spelar kl.10.00. Kommande onsdag spelar vi på SP54, kom med om Du har möjlighet.

Förra veckan hade vi en träff för säsongens tävlingsledare, där vi utvärderade och åt en bit mat. Många bra synpunkter kom upp. Det är viktigt att vi tillsammans gör detta uppdrag så bra som möjligt utan att det ska kännas för betungande, därför är alla synpunkter viktiga. Utan våra tävlingsledare - ingen Onsdagsverksamhet!
Har Du ännu inte anmält ditt intresse för att vara tävlingsledare, ny eller gammal, så gör det till mig.

Årets enkät som 31 damer har svarat på ger en del bra information till oss i DK. Främsta anledningen till att vi deltar på onsdagarna är den sociala samvaron, men nästan lika många bockade i att de gillar att tävla. Vår utmaning inför nästa säsong blir att knyta ihop detta på ett bra och tilltalande sätt så vi når ännu fler tävlingssugna, samtidigt som vi ska värna om vår gemenskap och samvaro.
(Enkäten bifogades i mejlet som gick ut den 28 okt).

Nya damkommittén har träffats och haft vår första sammankomst. Vi är sex personer och min känsla är bra med detta gäng. Vi i damkommittén är:

Ann-Sofi Johansson: Ordförande
Christina Carlqvist: Sekreterare
Marianne Carlberg: Sponsoransvarig
Mariann Capocci: Tävlingsansvarig
Anki Lindberg: Tävlingsansvarig
Ragna Hedblom: Eventansvarig, kontakt med krogen
Utanför kommitten har vi två viktiga personer till:
Eva Carlfalk Aurell: Ekonomi
Ingela Malmberg: Hemsidan

Vad det gäller Seriespel nästa säsong, så står D70 för närvarande utan någon ansvarig ledare. Finns det ingen som kan ta över efter Selvy E så kanske denna kategori ska läggas ner. Kontakta gärna Selvy för att få lite mer info om vad det innebär.
 
Förra året så hyrde vi Spinninglokalen i "friskis & svettis" lokaler i Hovås en förmiddag. Detta gör vi om i år igen, den 15/11 kl.10.00 är Du välkommen att delta i ett 45 min långt spinningpass som jag leder, detta till självkostnadspris (ca 25:-). Du behöver alltså inte vara medlem, utan alla damer som vill kan delta och testa detta.
Antalet cyklar är begränsat till 29, så först till kvarn med anmälan till mig får plats.
Hoppas att Du hänger på, har du aldrig provat så passa på att få en ny erfarenhet.
 
Önskar er alla en härlig helg!
Vi hörs snart igen!
Ann-Sofi

P.S. passar på och slår ett slag för våra jackbytardagar på Kajs som pågår till 21/11. Detta innebär att du lämnar en hel och ren jacka till oss i butiken, som vi skänker vidare till stadsmissionen, så får Du 500:- rabatt vid köp av en ny. Passa på att gör en värmande gärning:-))D.S