Tävla utanför klubben

Här kan du läsa om tävlingar som Göteborg Golfförbund och Svenska Golfförbundet tar ansvar för. Allt från lagtävlingar till individuella tävlingar. Ni kan klicka på länkarna för att komma till respektive tävling

Teen Tour & Teen Cup

Teen Tour
På Teen Tour kan du som är mellan 13 och 21 år tävla på den nivån som passar dig. Touren har tre färdighetsnivåer, First, Future och Elite. Har du spelat klubbtävlingar och distriktstouren och känner dig redo för att spela scratchtävling (utan handicap) är Teen Tour nästa steg att ta.

 

Läs mer om Teen Tour


Teen Cup
Teen Cup är en av världens största golftävlingar för juniorer. Teen Cup är ofta den första golftävlingen du deltar i. Resan börjar på hemmaklubben, här möter du dina klubbkompisar på den nivå du befinner dig. Teen Cup börjar som en breddtävling på klubbnivå, där alla upp till och med 16 år kan delta. Alla spelare, även du som har högre handicap än 36, kan delta i Teen Cup.


Läs mer om Teen Cup

Tävlingsprogram Teen Tour & Teen Cup


Göteborg Rookie Tour

Göteborg Rookie Tour är vårt distrikts första tävlingssteg utanför klubben  – öppen för flickor och pojkar från 8 år upp till 21 år, som har liten tävlingserfarenhet. Tävlingarna arrangeras enbart i Göteborgsdistriktet.

Klicka här för mer information

 

Slaget om Göteborg

Slaget om Göteborg arrangeras av GGF och skapades då många av distriktets duktiga juniorer inte kom med i de öppna JMI tävlingar som finns som komplement till Teen Tour.

Handicap för att spela är min 3 och max 20. Tävlingarna spelas över 27 hål. 5 omgångar och en final i slutet på säsongen.

Klicka här för mer info

 

Kungsbacka Junior Tour

Kungsbacka Junior Tour är en lagtävling som spelas vid sex tillfällen per säsong för tjejer och killar med handicap 7 till 36. Touren delas mellan sex golfklubbar i Kungsbacka och är en möjlighet för ungdomarna att träffa golfare från andra klubbar. Tanken är att främja samarbetet och glädjen inom sporten. Inför varje omgång tar juniorkommittén och tränarna ut laget, som baseras på resultat från måndagsgolfen.

Datum & spelplats

10 maj Särö - Obs! Inställd
6 juni Gräppås
22 alt 23 aug Kungsbacka
5 alt 6 sept ForsgårdenShort Game Tour

Touren är öppen för alla juniorer upp till 21 år, med hop 0-54.
Startavgift 100 kr/deltagare.

Tävlingen spelas i 4 omgångar.
Alla startar kl 9:00
Prisutdelning ca 12:00

Varje omgång innehåller följande tävlingsmoment:

  • 9 hål par3, spelas i 6-bollar med shot-gunstart
  • 9 hål puttning par 2
  • 9 hål chip/svåra slag avstånd mål/poäng


Klicka här för mer info

 

Göteborgs Golf Cup

GBG Golf Cup spelas varje år under 1 vecka. Lag anmäler sig från hela Världen och delas in i ligor, precis som Gothia Cup. Därefter spelas matchspel mot samtliga lag i ens liga. Särös lag består av 8 spelare med hcp 36 eller bättre. Uttagning görs via resultat på måndagsgolfen.

Göteborg Golf Cup hemsida

 

Galvin Green PGA Junior ProAm

Footjoy PGA Junior ProAm spelas som en lagtävling mellan landets alla klubbar med en PGA Pro och tre juniorer i laget. Av juniorerna skall minst en vara tjej. Tävlingen spelas i tre steg:

- Klubbkval på hemmaklubben

- Distriktsfinal i PGAs 6 distrikt

- Sverigefinal

Klubbkvalet spelas som en slagtävling över 18 hål. Tre juniorer kvalificerar sig till Distriktsfinal enligt följande:

- Bästa tjej netto

- Bästa kille netto

- Bästa brutto

Om en spelare infriar två kriterier, dvs vinner både brutto och netto, går spelaren vidare på sitt nettoresultat. Det innebär att även nästa bästa brutto kvalificerar sig. Vid lika resultat avgör hcp-metoden netto och matematiska metoden brutto. De två bäst placerade lagen i Sverigefinalen vinner en vistelse med träning, spel och övernattning på PGA of Sweden National för Pro och sju juniorer.


Junior Masters Invitational

Junior Masters Invitational spelades första gången 1994. Tävlingen bygger på öppna juniortävlingar i golf om minst 36 hål. Tävlingarna är fördelade över hela landet.

Vinnarna i pojk- respektive flickklassen samt 2:orna beroende på antal startande i resp. klass , i tävlingarna under "Kvaltävlingar", erhåller personlig inbjudan till Junior Masters Invitationals Sverigefinal.

Här kan du se mer info samt hitta tävlingsprogram