Paragolfen

Denna sida uppdateras kontinuerligt. Hör gärna av dig till kommittén om det är något specifikt du skulle vilja se eller få med här. Alla bidrag mottages tacksamt.

Kommittén:

James Nelson  james@sarogolfclub.se +46768936153

Christina Carlquist  christina.carlquist@telia.com  +46705936884

Robin Eisner  robin@eisner.se  +46708320211

Paragolf på Särö Golf Club:

Vi har i år 2022 startat upp en verksamhet för paragolf på Särö Golf Club.

Barn och ungdomar med alla typer av funktionsvariationer erbjuds möjlighet att under regelbunden träningsverksamhet kunna pröva på att spela golf.

Långsiktigt mål är att kunna erbjuda denna möjlighet både för juniorer och vuxna så att alla som vill spela golf på Särö skall kunna göra det.  Planen är att klubben skall samarbeta med kommun, handikapporganisationer, parasportdistrikt och särskolor i närområdet.  Samarbete med familjer och anhöriga är naturligtvis av största vikt för en bra utveckling av verksamheten.

Kortsiktigt och under denna första säsong så är ambitionen i första hand att få i gång juniorverksamheten och utveckla den på ett sätt och i ett tempo som passar de juniorer som redan börjat träna.  Utvärdering av årets verksamhet kommer att göras i höst och beslut om hur verksamheten skall drivas vidare tas därefter.

Träning:

Träning sker på måndagar kl 16.00 (för närvarande tränar två juniorer).

Hör gärna av dig till James Nelson beträffande förfrågning om träning (james@sarogolfclub.se +46768936153).

Det är obligatoriskt med anhörig eller assistent-närvaro vid träningen.

Nyheter:

2022-06-27 Särö Golf Club - Paragolfen får en gåva av Svenska Golfförbundet:

2022-05-08 Paragolf Tour Väst besöker Särö Golf Club:

Saxat Norra Halland 2022-05-13

"Söndagen 8 maj stod Särö GC värd för årets första deltävling av Paragolf Tour Väst där golfare med olika funktionsnedsättningar tävlar.

För att få delta krävs att spelaren har en funktionsnedsättning. På de regionala paragolftourerna delas inte funktionsnedsättningar in i olika kategorier, utan här spelar alla kategorier ihop.

Tävlingen hölls på Särö 54 som är en korthålsbana med nio vackra och trixiga korthål på 80-150 meter. Tävlingsdagen bjöd på strålande sol och en byig vind som gjorde klubbvalen från tee avgörande. Nils-Gustav Paulson från Särö GC höll ihop tävlingen på ett proffsigt sätt och flera engagerade medlemmar ställde upp som funktionärer och som caddie till de som behövde.

Vinnare blev Jakob Persson från Torslanda GK som gick de två varven på den utmanande banan på 59 slag brutto. Andraplatsen platsen gick till Johan Helgesson från Lyckorna GK och trea kom Jesper Gutke, Dynekilens GK.

Paragolf Tour Väst tackar Särö GC för ett varmt mottagande och ser fram emot att komma tillbaka i framtiden.

Filip Lindkvist, GGF-Paragolf"