Spela

Välkommen till våra tre slingor!

Välkommen till Särö Golf Club – en historisk klubb på Säröhalvön söder om Göteborg

Med två unika 9-hålsbanor, inklusive Sveriges bästa korthålsbana och en spännande skogsbana, erbjuder vi en varierad golfupplevelse där det går att välja upp till 3 olika slingor att spela. Vår sociala klubb välkomnar både medlemmar och gäster, och vi erbjuder moderna träningsmöjligheter året runt. Som partner har vi bland annat Säröhus, där du kan köpa golfpaket och njuta av deras faciliteter. Varmt välkommen till Särö Golf Club för en perfekt golfupplevelse!

Starttider

Allt inför golfrundan

I den här banguiden är hål 1-9 från Särö 70 och hål 10-18 är från Särö 54. Tillsammans bildar dom slingan Särö 62.

Swipa till höger för att se alla hål!

Swipa till höger för att se alla hål.

Hål 1
Hål 2
Hål 3
Hål 4
Hål 5
Hål 6
Hål 7
Hål 8
Hål 9
Greenfee 2024Helg (9 hål)Heldag helg
Senior350 kr550 kr
Junior (t.o.m 21 år)Heldag150 kr
Gäst till KlubbmedlemHeldag275 kr
GolfhäftetHeldag275 kr
Word Of Golf CCHeldag385 kr
SamarbetsklubbHeldag450 kr
Parkmedlem på Openbanan200 kr275 kr
Openmedlem på Parkbanan200 kr275 kr
GreenfeemedlemHeldag275 kr
Tävlingsgreenfee300 kr300 kr
Hyra av vagn40 kr40 kr
Greenfee 2024Vardag (9 hål)Heldag Vardagar
Senior300 kr480 kr
Junior (t.o.m 21 år)Heldag150 kr
Gäst till KlubbmedlemHeldag240 kr
GolfhäftetHeldag240 kr
Word Of Golf CCHeldag335 kr
SamarbetsklubbHeldag380 kr
Parkmedlem på Openbanan200 kr240 kr
Openmedlem på Parkbanan200 kr240 kr
GreenfeemedlemHeldag240 kr
Tävlingsgreenfee300 kr300 kr
Hyra av vagn40 kr40 kr
Rabatter & Samarbetsavtal HelgVardagar
Greenfeemedlem SGC 270 kr  240 kr
Gäst till klubbmedlem* *Gäller för en gäst som går i samma boll som klubbmedlem vid sällskapsspel.270 kr 240 kr
World Of Golf CC 30% rabatt385 kr335 kr
Golfhäftet * 50% på ord heldagsgreenfee. ALLA DAGAR275 kr240 kr
Samarbetsklubbar * 100 kr rabatt på ord heldagsgreenfee450 kr380 kr


* Ovanstående rabatter kan inte kombineras med andra rabatter eller tillfälliga erbjudanden.
Samtliga rabatter gäller för heldagsgreenfee och inga övriga rabatter lämnas för spel 9 hål.

Betalningsmöjligheter:

 • Receptionen, ej kontanter.
 • Swish (123 618 56 07)
 • Starthus resp slinga (endast biljetter)

Gäster skall alltid registrera sig och betala greenfee i receptionen då denna är öppen. Då receptionen är stängd görs betalning via Swish (ej kontanter) och greenfeebiljetter kan då lämnas vid starthus på de olika banorna.
Vid betalning med Swish, vänligen ange vad betalningen avser.

Hyra av golbilKostnad
Medlem 18 hål                           250 kr
Medlem 9 hål      200 kr
Medlem med läkarintyg      150 kr
Övriga      350 kr

Var rädd om banan
Det är varje spelares skyldighet att laga sina slagmärken på spelfältet och nedslagsmärken på green, samt att iordningställa efter bunkerbesök. 

Greenfee 
Greenfee måste erläggas innan start. Kontroll av greenfee och spelrätt utförs dagligen och person med golfutrustning på banan, som inte löst greenfee eller saknar spelrätt, kommer att avvisas och riskerar att få betala dubbel gällande greenfee. 

Tillfälliga lokala regler 
Eventuella tillfälliga lokala regler anslås i receptionen och i samband med tävling även i tävlingsexpeditionen. 

Starttid 
För att behålla rätten till bokad starttid måste den bekräftas till kansliet minst tjugo minuter före start. Därefter kan tiden tas i anspråk för väntande spelare.

Raskt speltempo 
Enligt Regel 5.6b Raskt speltempo är det meningen att en golfrond ska spelas i raskt tempo, och att varje spelare bör inse att hans/hennes speltempo påverkar rondtiden för andra spelare, både de i spelarens egen grupp och de i efterföljande grupper. Släpp igenom: Din boll spelar bakom framförvarande boll och inte framför bakomvarande boll. Om lucka uppstår är du skyldig att släppa igenom snabbare boll(ar). Du måste respektera de åtgärder som de av klubben utsedda funktionärerna vidtar för att påskynda spelet. 

Ready Golf: 
Särö GC uppmuntrar medlemmar och gäster att spela så kallad ”Ready Golf” enligt Regel 6.4b(2). Ready Golf innebär att den spelare som först är redo slår sitt slag istället för att vänta på den som har honnören alternativt ligger längst från hål. Givetvis utan att säkerheten på golfbanan äventyras. Rekommendationen gäller för alla typer av spelformer utom matchspel, och för både sällskapsspel och tävlingsspel. Att spela i ”fel ordning” i slagspel är endast pliktbelagt om spelarna har kommit överens om att spela i fel ordning i avsikt att ge en av dem en fördel (t ex att i singelspel chippa eller putta före för att visa spellinjen). 

Fikapaus: 
Vid sällskapsspel och tävlingsspel är det tillåtet att ta en paus vid kiosken (max 10 min). 

Säkert spel 
Som spelare måste du försäkra dig om att ingen annan person befinner sig i riskzonen och riskerar att träffas av bollen eller klubban. Oaktsamt spel kan leda till avstängning i upp till två år. 

Banpersonal: 

Personal som arbetar på banan har företräde. Om du vill uppmärksamma banpersonal på att du vill slå, sträck armen rakt upp och invänta klartecken för spel. Ges inget klartecken för spel med tydligt uppsträckt arm får du aldrig slå förrän spelfältet är fritt. 

Förvissa dig om fritt spel: 

Klockringning hål 4 på S70 banan. Vid avslutat spel på hålet bör klockan användas för att markera för nästa boll att green är fri för inspel. Det är oaktsamt att slå innan klockringning hörts eller att du förvissat sig om att framförvarande boll är utom räckhåll. 

Alkoholpolicy 
En spelare får inte vara berusad eller på annat sätt påverkad av droger under en tävlingsrond. Här gäller samma krav på spelaren som lagstiftningen ställer på bilförare. Om en spelare bryter mot dessa bestämmelser har tävlingsledningen rätt att diskvalificera spelaren enligt Regel 1.2: Riktlinjer för spelares uppträdande. Även vid sällskapsspel på våra banor och vid träningsspel på våra övningsområden gäller att man inte får vara berusad eller på annat sätt påverkad av droger. SGC alkohol policy 

Mobiltelefon 
Spelare förväntas visa hänsyn och se till att användandet av mobiltelefon inte distraherar andra spelare eller fördröjer spelet. Anmärkning. Se vidare i Regel 1.2: Riktlinjer för spelares uppträdande och Regel 4.3a: Tillåten och förbjuden användning av utrustning. 

Hund 
Det är tillåtet att medföra hund vid sällskapsspel. Hunden ska alltid hållas i koppel och hundägaren förutsätts att hålla god ordning på sin hund och plocka upp eventuellt hundträck. Hundägare skall visa hänsyn och lämna företräde till andra golfspelare och kan bli nekade att medföra hund om man sätts ihop med spelare som inte vill ha hund med sig i bollen. Klubben äger rätt att stänga av rätten att medföra hund på banan enskilt för den som inte följer denna policy. 

Bunkerkrattor 
Hela bunkerkrattan placeras i bunkern tvärs med spelriktningen där den minst stör spelet. Detta är för att underlätta banarbetare att klippa gräset.

Golfbil
Golfbilsföraren måste inneha B-körkort och visa upp legitimation/ betala i kansliet innan ronden. Detta gäller både privata och hyrda golfbilar.

Utrustning
Alla spelare ska ha sina egna godkända golfutrustningar inklusive golfbag.

Särö 54

Särö 54 är vår fina korthålsbana som ligger mitt i byn nedanför Särö Kyrka. Hålen är allt mellan 82-150 m långa och av de flesta ansedd som Sveriges bästa korthålsbana!

Banstatus:Öppen med sommargreener
Typ:Parkbana
Antal hål:9 hål (par 3:or)
Längder hål:83-150 m
Par:54 (två varv)
Tees:43, 47

Bokas via Min Golf

Särö 70

Särö 70 är den långa banan, en spännande och knixig bana som slingrar sig upp i skogen. Banan utgår från Stallviken och vid flera av hålen har du en fantastisk havsutsikt!

Banstatus:Öppen med sommargreener
Typ:Skogs- och seasidebana
Antal hål:9 hål
Längd totalt:2584 m, 4312 m, 4684 m
Par:70 (två varv)
Tees:30, 43, 47

Bokas via Min Golf

Särö 62

Särö 62 är slingan när du spelar både Särö 70 + Särö 54. Både vår fina skogsbana samt vår fina pärla parkbana efter varandra.

Banstatus:Öppen med sommargreener
Typ:Park-, skogs- och seasidebana
Antal hål:18 hål
Par:62
Tees:30, 43, 47

Boka 9 hål på Särö 70 och därefter 9 hål på Särö 54. Räkna med 2 timmar på Särö 70.

Vanliga frågor

Det finns 4 st bilar för uthyrning. För att boka en golfbil så får du ringa till receptionen: 031 – 93 77 50. Du måste ha läkarintyg för att köra golfbil på vår parkbana Särö 54. Priset för uthyrning är mellan 150 – 350 kr.

Det finns obemannad kiosk på S70 starthus med varuautomat. Sortimentet är diverse drycker, nötter, protein bars och choklad. Receptionen har kaffe, dricka, snacks och glass.

a, du kan använda ditt GAF, SGA & introduktionskort. För att kunna använda det behöver du ringa eller mejla till kansliet senast dagen före du ska spela. Du ska få kortet signerat före spel på speldagen.

Du kan använda golfhäftet alla dagar då du får 50% rabatt på heldags greenfee när du visar upp kortet på receptionen. Kortet kan användas obegränsat antal gånger om du har Plus men kan inte kombineras med andra erbjudanden. Du kan också köpa golfhäftet via klubben digitalt här.

Nej, eftersom Särö 54 är enbart en par 3 bana, så kan du inte registrera din runda i Min Golf. Om du spelar ofta på Särö 54 så kan du hämta ett LHCP-kort (låghandicapkort) i receptionen och föra dina rundor där. Då får du till slut sitt exakta LHCP.

 • Gäst till medlem får 50% rabatt på greenfee pris på en heldagsgrenfee. En medlem får ta med en gäst per boll.
 • Medlemmar är välkomna till kommittén tävlingar och aktiviteter. Hänvisning till respektive kommittés sidor, junior, veteran, dam, gubb för aktuell information. Ett ypperligt tillfälle att lära känna andra golfentusiaster under avslappnade tävlingsformer. Möjlighet att representera klubben i serielagspel/ elitlaget.
 • Alla nya medlemmar får en gratis timme inne i vårt range center för att spela simulatorgolf. Alla medlemmar får 25% rabatt på simulator timmar och ytterligare 10% vid abonnemang av mer än 10 veckor i följd.
 • Rangebollar kan köpas till ett bättre medlemspris.
 • Privatlektioner och lektionspaket kan köpas till ett bättre medlemspris.
 • Vårt samarbete med World of Golf betyder att SGC medlemmar får:
  • 20% fler bollar på inköpt bollkort på WOG.
  • Fri tillgång till chip & putt anläggning & inomhus puttinggreen och 50% rabatt på korhålsbanan.
 • Ett reducerat medlemspris vid hyra av golfbil.
 • SGC medlemmar får 100 kr rabatt vid spel på Gräppås GK, Harabäcken GK, Torslanda GK & Falkenberg GK.

Särö Golf Club är med i juniorsamarbeten med andra klubbar i distriktet. Det finns en del regler i samarbetet. Klicka på länken nedan för att se de regler och instruktioner som gäller.

Klubbar som har juniorsamarbeten 2024:

Albatross GK
Ale GK
Backa Säteri Golf
Chalmers GK
Forsgårdens GK
Gräppås GK
Gullbringa G&CC
Kungälv-Kode GK
Lerjedalens GK
Lysegårdens GK
Mölndals GK
Partille GK
Sjögärde GK
Torslanda GK
Stora Lundby GK
Särö GC
Öijared GK

Särö Golf Club har inga nya spelrätter. Alla blir medlemmar utan lån. De som har varit medlemmar länge kan ha innestående lån. De kan ställa sig i kö för att få pengar tillbaka. De betalas ut i turordning efter numrering.

Har du haft grönt kort förut så har du kvar ditt golf-ID. Om du inte kommer ihåg ditt golf-ID kan du få hjälp att hitta det med hjälp av receptionen/kansliet.

Det kan vara bra att ta en lektion vid omstart, eller ett paket med lektioner så du kommer igång igen. Det finns även veckokurser du kan anmäla dig till. Klubben anordnar regelbundna tävlingar som du kan ställa upp i och klubben har en stor kommittéverksamhet för alla kategorier av spelare.

När du gått grönt kort kurs och klarat av teorin är det dags för att gå fadderrundor. Du har 3 extra slag per hål på vår Särö 70 bana. När du klarat detta kan du ta med ditt scorekort, som är signerat av din fadder till receptionen eller ta en foto av scorekortet och skicka ett mail. Vi registrerar därefter din nya HCP 54. Därefter registrerar du själv alla dina rundor i min golf.se. Du kommer då att få ditt exakta HCP. När du har fått 54 i HCP kan du även boka in dina starttider själv.

Ja, du får ha med hund på banan om den är kopplad och inte stör med skällande. Naturligtvis plockar du upp efter den.

Renovering av krog, ny krögare är pågång!

Du mailar eller ringer till Säröhus som vi har ett samarbete med och bokar rum och golfpaket samtidigt. Starttid bokar du som vanligt på min golf eller så kan du ringa till receptionen för att få hjälp med bokningen. Du skall alltid ta med dina vouchers före spel som du får från Säröhus rent fysiskt som betalning för greenfee. Utan dem får du inte gå ut på banan.

All bokning sker via bokningstjänst Matchi ( finns även som app) där du skapar ett användarkonto. Tider bokas på hela klocktimmar, du kan boka flera timmar vid samma tillfälle. Betalning görs med betalkort direkt i bokningstjänsten. När du bokar en tid får du en bokningsbekräftelse med en éntrekod som fungerar från och med 5 minuter innan och under hela din speltid. Du kan boka tid upp till 10 dagar framåt.

Bokning sker via mail till kansliet för att kunna se tillgänglighet på banan. För bokning och offert gällande mat och dryck kontakta restaurangen Stallbacken 1. På Särö Golf Club kan du åka från jobbet, spela nio hål och vara tillbaka hemma i “stan” inom 2,5 timmar. Golf behöver inte ta hela dagen!