Klubben

Särö Golf Club

En social och trevlig medlemsklubb!

Läs mer om alla kommittéer och sektioner under flikarna nedanför. För att läsa aktuell information och nyheter kan du logga in på de skyddade medlemsidorna.

Våra kommittéer och sektioner

Sponsorkommittén i klubben arbetar med att rekryterar nya sponsorer och bevara befintliga, hjälper sponsorerna att synas på bästa möjliga sätt på klubbens anläggningar.

Vi har olika paketlösningar men vi kan självklart skräddarsy efter just ditt företags önskningar.

Medlemskommitténs målsättning:

Medlemskommitténs målsättning är att skapa en positiv atmosfär där medlemmarna upplever en god klubbkänsla och tillhörighet genom att vara med och arrangera klubbaktiviteter under säsongen samt tillsätta golfvärdar på vardagar och helger som ska hjälpa våra gäster och medlemmar på vår anläggning.
Kommittén ska även samarbete närmare med övriga kommittéer i klubben.

Medlemskommittén

Marc Henriksson (Kontaktperson)0704-54 90 45
Ann Sofi Johansson
Bodil Eriksson0768-55 14 29

Tävlingskommittén har som mål att:

 • Stimulera tävlingsverksamheten på Särö GC genom att erbjuda attraktiva och spännande tävlingar för alla medlemmar.
 • Fortsätta öka antalet tävlande.
 • Arrangera KM, Särö Golfweekend, Särö Cup och helgtävlingar.
 • Utöka samarbetet med befintliga sponsorer och hitta nya samarbetspartners.
 • Rekrytera och utbilda tävlingsledare.

Tävlingskommitténs kontaktperson:

Nils Gustav Paulson, 0707-35 62 92

Vi arbetar med handicap och regler. Kontakta oss gärna om ni undrar over något.

Ansvar: 

 • Att SGC har banor som överensstämmer med reglerna.
 • Att fastställa Lokala Reglerna och att de är godkända  av GGF.
 • Att medlemmarna har korrekta hcp

Ambition:

 • Att medlemmarna har grundläggande regelkunskaper 
 • Att SGC-bana kan spelas smidigt och begripligt enligt reglerna

Kontaktperson:

Harry Börjesson

Ban- & Miljökommittén jobbar tillsammans med vår greenkeeper för att ta fram långsiktiga och kortsiktiga lösningar för våra banor och anläggningar.

Ban- & Miljökommittén arbetar med att utveckla våra golfbanor, drivingrange och övningsområden. De arbetar också med förändringar som behövs till varje säsong, även utifrån ett långsiktigt tänk, hur man kan utveckla och förbättra våra banor i framtiden.

Kontaktperson Ban- och Miljökommittén

Anders Rabbe

Här på Damernas hemsida kan du hämta information om årets säsong. Här finner du påannonser om våra aktiviteter som regelvandringar och träningstillfällen, utflykter och större möten. Här finner du tävlingskalendern samt lista över våra sponsorer. De bästa resultaten från veckans Damgolf presenteras här. Du finner alla breven från Damkommittén under Aktuellt. Här hittar du också tävlingsbestämmelser samt instruktioner för tävlingsledare.

Varje onsdag träffas vi damer för att spela golf med efterföljande samling och prisutdelning på Stallbacken 1. Kom med! Alla damer i klubben är välkomna till golf och/eller kvällsgemenskapen. Hinner du inte vara med på båda så är du välkommen till det du kan. Vi är många som är ense om att trivseln och gemenskapen under spelet och efteråt på Stallbacken 1 är veckans höjdpunkt.

I början och slutet av säsongen samlas vi till ett större möte, där vi äter och trivs tillsammans, inhämtar information och kanske ser på mysiga kläder då någon av våra sponsorer visar plagg ur sin kollektion. Våra regelvandringar med Karin Landin är högt uppskattade. De annonseras bland annat här liksom träningstillfällen med Kalle Johansson. Har du inte varit med på Damgolfen förut och vill pröva på? Kontakta då tävlingsledarna som ansvarar för veckans tävling (se tävlingskalendern) så hjälper de dig!


Gå gärna med i Facebook-gruppen ”Damgolfen Särö Golf Club” för att hänga med i golfsvängarna hos Särö Golf Clubs Damer när det gäller tävlingar, aktiviteter och mycket mer!

Om det är något du undrar över – tveka inte att höra av dig till oss i Damkommittén! Du är varmt välkommen till oss!

carin@sanderoth.se

Vi välkomnar alla att spela gubbgolf med oss, men du behöver vara man fyllda 18år, ha ett giltligt officielt hcp och medlemskap i en SGF klubb. För att delta måste man boka en plats och starttid, man kan spela antingen på morgon/förmiddag eller på vår shotgun start vid 17:00.

För att boka en starttid behöver man registrera ett gubbgolf-konto, det gör du genom att klicka på Boka i menyn här på sidan och följer instruktionerna.

Det finns morgon/förmiddagstider och tider vid shotgunstarten. Man bokar sedan in sig på en ledig tid. Tiderna på kvällens shotgunstart är populära och kan ta slut då kan man boka sig på morgon/förmiddag tid.

Bokar man tid på förmiddagen måste man oxå boka tid i MinGolf så man får en teetime.

Som deltagare behöver man hämta ut ett LHCP kort (Lokala handicapkort) i vår reception. Är det första gången/runda på SP54 blir ditt LHCP 60% av ditt WHS-handicap. Man ska sedan löpande efter varje runda justera sitt LHCP i papperskortet. Det ska man också ha med sig i samband med prisutdelningen som är ca kl. 21.00 på speldagen, på Stallbacken 1 (restaurangen).

Särö Golf Club har en lång tradition att värna om ungdomarna. Vi har idag en väl fungerande verksamhet med ca 150 juniorer som mer eller mindre aktivt deltar på våra träningar och tävlingar. Verksamheten präglas av god kamratskap, lättillgängligt spel och glädje till golfen.

Juniorkommittén

Har du frågor kring vår juniorverksamhet så tveka inte att kontaka någon av oss i kommitten.

Juniorkommittén består av:

Anna Agårdanna.agard@telia.com 0733-332739
Carl Hellmér, ordförandecarlhellmer75@gmail.com 0704-225297
Anna Neumaninfo@neumanab.se0704-920680
Mikael Neumaninfo@neumanab.se0709-241244
Christian KrusellChristian.krusell76@gmail.com0707-396421
Janna Du Reitzjanna@durietz.com070-658 56 92

Det fina med Tisdagsgolfen är att alla 55+ både Damer och Herrar, kan vara med och uppleva samvaron och gemenskapen. Du har ett handicap (från 2020 WHS 54,0 eller lägre). Trivsel och glädje är lika viktiga redskap, som klubba och boll för oss Tisdagsgolfare. Vi växlar varannan vecka med att spela på Särö 54 och Särö 70. Ibland spelar vi på Särö 62. Startavgiften är 50 kr och betalas med Swish. Vi har alltid kanonstart (tidigare namn: shotgunstart) kl. 09.30 och samlas senast kl. 09.15. Alla våra tävlingar är lottade och genomförs enligt SGF:s tävlingsregler. Tävlingarna tar cirka 3 timmar från start till prisutdelning. Vi har prisutdelning vid respektive banas starthus omedelbart efter tävlingens slut. Vid tillräckligt många deltagare så spelar vi i två klasser (A och SS).

Anmälan sker på https://www9.golf.se (Min golf) senast SÖNDAG kl. 15.00. Vi hoppas på samma höga deltagande som tidigare och rekommenderar att du säkrar din plats genom att anmäla dig i god tid. 

Vi arrangerar också en vår- och en höstutflykt då vi över dagen åker till en annan golfklubb och spelar där 18 hål.

Vill ni komma i kontakt med oss i kommittén ser ni våra kontaktuppgifter till höger.

Välkommen att spela med ProAm på tisdagar på Särö Parkbana, S54!

För det mesta har vi shotgun och då går startskottet kl 17:00.

Vi är ett härligt gäng tjejer som vill spela golf & ha kul. Häng med oss om du vill spela golf i en avslappnande och välkomnande miljö. Vi bjuder på många skratt, en smidig app som förenklar för anmälan och scoring och en golfmentor om du vill det. Lovar att du förbättrar ditt golfspel vare sig du är nybörjare eller spelat sedan länge.

Vi tar en spelavgift om 400 kr som täcker startavgiften för hela säsongen, oberoende om du spelar 5 eller 15 gånger. Vill du testa på är du välkommen att spela med som gäst. Det kostar då 50 kr per gång (max 2 gånger, sedan får man betala spelavgiften för säsong 400 kr, minus ev avgifter du redan betalt). Går man med i vår grupp får man ett trevligt välkomst-kit, innehållande flaska och green-lagare.  

Är du inte medlem i Särö GC får du gärna vara med och spela ändå, då betalar du även tävlings green fee om 300 kr per gång till klubben.

Vi har en Facebook grupp för kommunikation rörande vårt spel; här lägger vi upp information rörande nästa veckas spel, resultat och inbjudningar till events bland annat. Gruppen är stängd för medlemmar. Vi har även en öppen Facebook sida som går bra att följa för vem som helst, följ gärna oss Särö ProAM

Kontakta gärna vår kommittéstyrelse om du vill spela med oss, eller om du vill veta mer.

Jenny Törnkrantz
Ordförande ProAm Kommittén

Jenny Törnkrantz Jenny.tornkrantz@essity.com  0708-26 08 41

Teea Flygare (kassör) teea.flygare@gmail.com 0706-32 80 30

Charlotte Settergren Borg charlottesettergren@hotmail.com 0703-81 51 09

Måndagsgruppen och Onsdagsgruppen är två grupper som jobbar ideelt varje vecka med olika sysslor på golfklubben. Dessa två arbetsgrupper betyder mycket för vår klubb då detta skapar en familjär känsla som klubben är klubbens styrka.

Grupperna samlas klockan 09.00 (måndag respektive onsdag) vid klubbens maskinhall (Särö 70) för att starta dagens aktivitet. Arbetet pågår fram till cirka 12.00 för en välförtjänt lunch på Särögården som klubben står för.

Kontaktuppgifter:

Lars Landin (Måndagsgruppen)
Mårten Carlqvist (Onsdagsgruppen)0725-30 68 84

Varmt välkommen till gemenskapen!

Kontakta rätt del av klubben här:

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Boka konferens eller festlokal i klubbhuset

Klubben har tre lokaler för konferens, möten och sammankomster.

 • Greenland (Fd. receptionen, plats för 8 personer)
 • Telegrafen (Plats för 10 personer)
 • Klubbhuset (Andra våningen av Stallbacken 1, plats för 40 personer)

Bokning för lokalerna gör du här!