Träning

Särö Golf Academy

Nybörjare eller erfaren golfspelare – vi hjälper dig förbättra ditt spel!

Välkommen till Särö Golf Academy! Hos oss har vi en aktiv träning- och kursverksamhet som leds av vår PGA-tränare, Carl Johansson. Läs mer nedan om allt från privatlektioner till temakurser.

Nyhet – nu kan man boka sin träning direkt här på hemsidan. Se mer under respektive flik!

Boka här!

Investera i din golf!

Det bästa sättet att utvecklas på sikt är att ha en klar målbild med din golf och att jobba systematiskt utefter dina tendenser. Detta gör du bäst tillsammans med vår PGA-tränare, Carl Johansson. Tillsammans kan ni boka upp enkellektioner eller ta del av ett lektionspaket för att du ska kunna nå dina mål.

Fördelen med en privatlektion är att tillsammans med tränaren kan ni bestämma precis när och vad ni ska träna på. Boka in en privatlektion för en, två eller flera personer.

Enkellektioner
Privatlektion 1 person 40 min = 700 kr
Privatlektion 1 person 60 min = 900 kr 

Lektionspaket
Lektionspaket Brons: 5 x 40 min = 3 150 kr
Lektionspaket Silver: 5 x 60 min = 4 000 kr
Lektionspaket Guld: 10 x 40 min = 6 500 kr
Lektionspaket Platina: 10 x 60 min = 7 750 kr

Grupplektioner privat
Privatlektion 2 personer 60 min = 1 100 kr
Privatlektion 2 personer 90 min = 1 700 kr
Vid fler än 2 personer kostar det 100kr till per person per 60 minuter.

Spellektion

Spellektion 1 000 kr per timme +100 kr per extra person.

OBS! Juniorer har 25% rabatt på alla ordinarie lektionspriser.

  • Bollarna ingår under lektionen.
  • Hjälpmedel t ex Trackman ingår i träningsavgift och används vid behov.
  • Avbokning måste göras 24 timmar i förväg annars debiteras hela priset.
  • Lektionspaket är giltiga 365 dagar från inköpsdatum.

För dig som är nybörjare inom golfen erbjuder vi ett mycket förmånligt paket med medlemskap, obegränsat spel på våra banor samt nybörjarutbildning till priset av medlemskapet, 7250 kr för senior & 3325 kr för junior.

OBS! Det går att använda friskvårdsbidrag för spelavgiften (3525 kr senior / 2550 kr junior)


Enbart Gröna-Kortet-Kurs utan medlemskap kostar 2000 kr. 
Kursen har två halvdagar med praktik med en eller båda av våra PGA-utbildade tränare.
I nybörjarutbildningen ingår även ett tillfälle med regel/teoriutbildning, 2 timmar i simulatorn och kostnadsfria uppföljningstillfällen. 

Vårt mål är att ni ska få en enkel väg in i golfen med en tydlig väg framåt mot att ta grönt kort.

Vägen till grönt kort

Steg 1: Anmäl dig till nybörjarkurs! – Längre ner på sidan kan du anmäla dig till kursen. Läs igenom vilket upplägg och vilken helg som passar dig bäst. All info finns där och anmälan görs här. I samband med anmälan väljer du även om du vill bli medlem i klubben – en förutsättning om du ämnar ta ditt gröna kort på Särö.

Steg 2: Genomför kurs! – Delta i någon av våra kurser tillsammans med klubbens tränare. En kurs utspelar sig under en helg där vi går igenom allt du som ny golfare behöver känna till för att kunna komma igång med golfspelet på Särö. 

Steg 3: Träna och spela i simulatorn! – I och med kursen får du en gratis timme att utnyttja i någon av våra simulatorer. Du väljer precis när du vill boka in en tid i simulatorn där du i lugn och ro och kan både träna på tekniken du precis blivit instruerad samt öva dig på att spela på banan. Som nybörjare har du även rabatt när du bokar timmar utöver den som är gratis. Våra simulatorer är ett fantastiskt verktyg för golfare på alla nivåer och vi kan inte rekommendera nog att utnyttja de för att komma igång på bästa sätt med sin golf. Gratis och rabbatterade timmar gäller under sommaren 1/4 – 31/9.

Steg 4: Gå fadderrundor på banan! – För att ta grönt kort måste du genomföra ett spel-”prov”. Detta är inte så dramatiskt som det låter utan innebär egentligen bara att spela rundor på banan. Som nybörjare får du dock inte lov att spela på banan själv utan behöver gå vad som kallas fadderrundor tillsammans med någon som själv har grönt kort. Detta kan vara en släkting, kompis eller helt enkelt någon från klubben som ställer upp. När du till slut spelat en fadderrunda som uppnår kraven för grönt kort kan du via din profil på golf.se lämna in ett avklarat spelprov. 

Steg 5: Gör teoriprov på golf.se! – I samband med kursen kommer även ett teori-tillfälle att genomföras där du som nybörjare får en genomgång av regler och golfetikett. Detta hålls vanligtvis någon kväll, veckan som följer kursen. När som helst efter att du påbörjat kursen kan du logga in med ditt tilldelade golf-ID på golf.se. Där kan du i din egen takt göra ett teoriprov. Teoriprovet går att göra hur många gånger som helst och agerar mest för att du ska lära dig det som golfförbundet tycker är nödvändigt för en nybörjare. När du fått 100% på teoriprovet är det färdigt. När både spelprovet och teoriprovet är inlämnade på golf.se hör du av dig till någon av våra tränare eller kansliet som då godkänner ditt gröna kort! Du har nu handicap 54, kan nu boka tider själv och spela när du vill. Grattis! 

Kurstillfällen 2024

KurstillfälleDatumTid
120 & 21 april10:00 – 14:00
225 & 26 maj10:00 – 14:00
313 & 14 juli10:00 – 14:00
4Kommer snart10:00 – 14:00

Information och anmälan till Särö Golf Club juniorträning och läger finner man på länken nedan.

Trackman

Spela på marknadens bästa simulatorer från Trackman i en fantastisk miljö!

Du som är medlem i Särö Golf Club har alltid ca 25% rabatt på ordinarie pris i våra simulatorer. Läs mer på fliken ovan.